Uw bureaubladachtergrond wijzigen

De Mac bevat foto's en ander afbeeldingen die u als bureaubladafbeelding kunt gebruiken om uw Mac aan te passen aan uw eigen smaak. U kunt ook eigen afbeeldingen gebruiken.

Uw bureaubladafbeelding wijzigen via Systeemvoorkeuren

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Bureaublad en schermbeveiliging'.
  3. Selecteer in het paneel 'Bureaublad' aan de linkerkant een map met afbeeldingen en klik vervolgens op een afbeelding om uw bureaubladafbeelding te wijzigen.

Systeemvoorkeuren-venster 'Bureaublad en schermbeveiliging'

Dynamisch bureaublad gebruiken

Dynamisch bureaublad in macOS Mojave is een reeks mooie afbeeldingen die automatisch worden aangepast op basis van het tijdstip van de dag in uw regio. Kies uit twee thema's voor Dynamisch bureaublad: 'Mojave' en 'Zongradiënten'. U kunt ook kiezen uit enkele statische bureaubladafbeeldingen, waaronder 'Mojave-dag' en 'Mojave-nacht'.

Een map met eigen afbeeldingen toevoegen

Als u een map met eigen afbeeldingen wilt toevoegen, klikt u op de knop 'Voeg toe'  onder de mappenlijst.

Foto's-venster, met contextueel menu

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit Foto's

1. Open de Foto's-app.
  2. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, sleept u het Foto's-venster naar het bureaublad dat u wilt wijzigen.
  3. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op de afbeelding die u wilt gebruiken.
  4. Selecteer 'Deel' in het contextuele menu en kies 'Stel bureaubladafbeelding in' in het submenu.

Een afbeelding op het bureaublad, met contextueel menu

Uw bureaubladafbeelding wijzigen vanuit de Finder

1. Ga in een Finder-venster op uw bureaublad naar het afbeeldingsbestand dat u wilt gebruiken.
  2. Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op het bestand en kies in het contextuele menu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, wordt alleen de bureaubladafbeelding van uw primaire beeldscherm gewijzigd.

Als u de optie 'Stel bureaubladafbeelding in' niet ziet staan in het contextuele menu, ziet u in plaats daarvan het submenu 'Voorzieningen'. Selecteer in dat submenu de optie 'Stel bureaubladafbeelding in'.

Meer informatie

• Voor bureaubladafbeeldingen kunt u de volgende bestandsindelingen gebruiken: PNG, JPEG, TIFF en PICT.
  • Voor meer informatie over de instellingen in 'Bureaublad' van Systeemvoorkeuren klikt u op vraagteken in de hoek van het Systeemvoorkeuren-venster 'Bureaublad'.
  • De iPhone-achtergrond wijzigen