Night Shift gebruiken op uw Mac

Night Shift maakt de kleuren van het scherm na zonsondergang automatisch warmer.

Uit onderzoeken is gebleken dat blootstelling aan helder blauw licht in de avond van invloed kan zijn op uw bioritme, waardoor u moeilijker in slaap valt. Night Shift maakt gebruik van de klok op uw computer en uw geografische locatie om te bepalen wanneer de zon ondergaat in uw regio. De kleuren op het beeldscherm worden dan automatisch warmer gemaakt. In de ochtend worden weer de normale instellingen gebruikt.

Night Shift instellen

Controleer of uw Mac voldoet aan de systeemvereisten voor Night Shift en volg dan deze stappen:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Klik op de tab 'Night Shift'.

Planning: maak een aangepaste Night Shift-planning of laat Night Shift automatisch inschakelen van zonsopgang tot zonsondergang.

Handmatig: stel Night Shift handmatig in.

• Als Night Shift is uitgeschakeld, selecteert u het aankruisvak om Night Shift in te schakelen tot 07:00 uur in de ochtend. Als u een planning gebruikt, schakelt Night Shift automatisch uit op het geplande tijdstip.
  • Als Night Shift is ingeschakeld, heft u de selectie van het aankruisvak op om Night Shift uit te schakelen. Als u een planning gebruikt, schakelt Night Shift weer in op het geplande tijdstip.

Kleurtemperatuur: sleep de schuifknop om de kleurtemperatuur warmer of koeler te maken wanneer Night Shift is ingeschakeld. Bij warmere kleurtemperaturen bevat het beeld meer geel en minder blauw.

U kunt de handmatige instelling ook instellen via Berichtencentrum. Klik op het symbool Berichtencentrum  in de menubalk of veeg naar links met twee vingers vanaf de rechterkant van uw trackpad. Scrol dan omhoog om de instelling 'Night Shift' weer te geven.

Systeemvereisten voor Night Shift

Night Shift vereist macOS Sierra 10.12.4 en een van deze Mac-computers, die het ingebouwde beeldscherm of de genoemde beeldschermen gebruiken:

• Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K-beeldscherm
  • LG UltraFine 4K-beeldscherm

Meer informatie

Lees hoe u Night Shift gebruikt op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.