Hulp bij Siri op een iPhone, iPad of iPod touch

Als Siri niet naar verwachting werkt, leest u hier wat u kunt doen.

Als Siri niet beschikbaar is of vragen niet begrijpt of beantwoordt

Siri meldt mogelijk iets als "Sorry, ik kan geen verbinding maken met het netwerk" of vraagt u het over een tijdje opnieuw te proberen. Dit is wellicht een netwerkprobleem. Controleer de internetverbinding en probeer het later opnieuw.

Als Siri niet naar verwachting werkt, voert u deze stappen uit. Controleer na elke stap of Siri werkt.

1. Ga op een iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorg dat 'Luister naar 'Hé, Siri'' en 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Siri'* ingeschakeld zijn. Ook mag 'Siri en Dicteren' niet uitgeschakeld zijn in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  2. Start de iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en schakel 'Luister naar 'Hé, Siri'' en 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Siri' uit. Schakel beide opties opnieuw in.
  4. Probeer Siri met een headset te gebruiken als u een iOS-apparaat gebruikt. Als Siri alleen werkt wanneer u een headset gebruikt, vraagt u hulp bij de microfoons van een apparaat.

Als Siri nog steeds niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.

Als 'Hé, Siri' niet werkt

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en controleer of 'Hé, Siri' is ingeschakeld.
  2. Controleer of uw apparaat omhoog gericht is. 'Hé, Siri' wordt uitgeschakeld wanneer u het apparaat neerlegt met het display naar beneden. Als u een iPad met een Smart Cover gebruikt, wordt 'Hé, Siri' uitgeschakeld als deze is dichtgeklapt.
  3. Op iPhone 6 of lager, de meeste iPads en iPod touch werkt 'Hé, Siri' alleen als het apparaat is aangesloten op een voedingsbron. Als u een iPhone 6s of hoger, een iPad Pro (12,9-inch) (2e generatie), een iPad Pro (10,5-inch) of een iPad Pro (9,7-inch) hebt, moet u deze niet aansluiten op een voedingsbron om 'Hé, Siri' te kunnen gebruiken.

Als 'Hé, Siri' nog steeds niet werkt, schakelt u de voorziening uit en opnieuw aan.

Meer informatie

Om te voorkomen dat u Siri per ongeluk activeert terwijl de iPhone in uw zak zit, kunt u de optie 'Druk op de thuisknop voor Siri' of 'Druk op de zijknop voor Siri'* uitschakelen. Meer informatie over Stembediening op een iPhone.

Lees hoe u Siri gebruikt om berichten te versturen, te bellen, uw agenda te controleren, enzovoort.

*'Druk op de zijknop voor Siri' is alleen beschikbaar op iPhone X.