Het volume en de spreeksnelheid van Siri wijzigen

Leer hoe je kunt wijzigen hoe hard, zacht of snel Siri spreekt op je iPhone, Apple Watch, Mac of HomePod.

Het volume van Siri wijzigen op je iPhone

Je kunt Siri vragen de volume-instellingen te wijzigen. Vraag Siri's aandacht en zeg "Spreek luider" of "Spreek zachter".

Als je het volume wilt wijzigen terwijl Siri spreekt of terwijl je een koptelefoon gebruikt, druk je op de volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone.

Als je Siri niet kunt horen, moet je misschien de beltoonmodus inschakelen.

ios-17-iphone-14-pro-siri-speak-louder-command

De spreeksnelheid van Siri wijzigen

Met iOS 17 kun je wijzigen hoe snel of langzaam Siri spreekt.

1. Ga naar Instellingen en tik op Toegankelijkheid tik vervolgens op Siri.

2. Schuif de schuifregelaar Spreeksnelheid naar rechts voor sneller spreken, naar links voor langzamer spreken.

ios-17-iphone-14-pro-settings-accessibility-siri-speaking-rate
watchos-10-series-8-settings-siri-voice-volume-speaker

Het volume van Siri wijzigen op je Apple Watch

Beweeg je pols naar je mond en spreek tegen je Apple Watch. Zeg gewoon "Hé Siri, spreek luider" of "Hé Siri, spreek zachter".

Het volume van Siri wijzigen op je Mac

Klik op de volumeregelaarvolumeregelaar in de menubalk wanneer Siri spreekt en sleep de schuifregelaar om het volume hoger of lager te zetten. Je kunt ook de volumetoetsen op je toetsenbord gebruiken.

Pas het volume aan op de Mac als je een koptelefoon gebruikt.

macos-sonoma-macbook-air-adjust-volume-status-bar

Het volume van Siri wijzigen op je HomePod

Je kunt Siri vragen luider, zachter of op een bepaald volume te spreken. Zeg "Hé Siri" en zeg dan iets als:

• "Praat luider."

• "Spreek altijd zachter."

• "Zet je volume op zestig procent."

HomePod past het reactievolume van Siri automatisch aan op basis van het geluidsniveau in de kamer, je afstand tot HomePod en hoe hard je tegen Siri spreekt. Je kunt het automatische volume in- of uitschakelen door te zeggen: 'Hé Siri, zet automatisch Siri volume aan' of 'Hé Siri, zet automatisch Siri volume uit'.

Het volume van Siri wijzigen in CarPlay

Gebruik terwijl Siri spreekt de volumeregeling van je auto om het volume naar het juiste niveau aan te passen. Deze bediening bevindt zich meestal op het stuur of op het display van de auto.