Uw foto's ordenen en zoeken op een iPhone, iPad of iPod touch

De Foto's-app helpt u uw foto's en video's geordend en toegankelijk te houden. U kunt zelfs een op u afgestemde weergave van uw foto's maken, en de ingebouwde intelligentie in de zoekfunctie helpt u snel te vinden wat u zoekt.

De Foto's-app is ingedeeld in de tabbladen 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Albums' en 'Zoek'. Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, wordt uw verzameling up-to-date gehouden op al uw apparaten. En dankzij de geavanceerde zoekfuncties kunt u eenvoudig afbeeldingen zoeken op basis van een persoon, plaats, object of activiteit.

Voordat u begint

Bibliotheek

Geniet van een op u afgestemde weergave van uw herinneringen op het tabblad 'Bibliotheek' en blader in 'Jaren', 'Maanden', 'Dagen' of 'Alle foto's'. U ziet ook Live Photos en video's tot leven komen terwijl u scrolt en zoekt.

iPhone met het tabblad 'Bibliotheek'

• Jaren: Bekijk uw volledige bibliotheek met foto's en video's die u elk jaar hebt gemaakt. Veeg vervolgens voor een impressie van de hoogtepunten.
  • Maanden: Per maand ziet u groepen foto's en video's geordend op basis van herinneringen en locaties. Tik op de knop 'Meer' knop 'Meer' om een film met uw momenten te delen of af te spelen.
  • Dagen: Zoek uw foto's van de dag en bekijk video's die automatisch worden afgespeeld terwijl u scrolt. Tik op een foto en veeg omhoog om de locatie ervan op een kaart te bekijken en de personen te zien die erop staan afgebeeld.
  • Alle foto's: Bekijk uw volledige fotobibliotheek, inclusief schermfoto's en dubbele foto's, in de volgorde waarin ze zijn gemaakt.

Met iOS 14 kunt u filteren wat er wordt weergegeven, zodat u gemakkelijker kunt bladeren door uw bibliotheek. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen foto's of alleen video's weer te geven. Filteren wat u ziet:

1. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' en tik rechtsboven op de knop 'Meer' knop 'Meer'.
  2. Tik op 'Filter' en kies een optie.
  3. Tik op 'Gereed'.

Tik op de knop 'Filters' knop 'Filters' bovenaan het scherm om het filter ongedaan te maken. Kies vervolgens een optie en tik op 'Gereed'.

Live Photos en video's worden niet automatisch afgespeeld wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

Voor jou

Op het tabblad 'Voor jou' zoekt Foto's naar foto's en video's van opvallende momenten. Deze worden vervolgens gepresenteerd in verzamelingen met de naam 'Terugblikken'. U kunt ook activiteiten in het gedeelde album zien, ideeën opdoen voor het toevoegen van effecten aan bepaalde foto's en deelsuggesties vinden: verzamelingen foto's die u kunt delen.

iPhone met het onderdeel 'Voor jou'

Albums

Op het tabblad 'Albums' vindt u de albums die u hebt aangemaakt, gedeelde albums die u hebt aangemaakt of waaraan u deelneemt en verzamelingen van verschillende soorten foto's en video's, zoals selfies, portretten en slowmotionvideo's. U kunt uw foto's ook op een wereldkaart bekijken in het album 'Plaatsen' of door uw foto's bladeren op basis van wie daarop staat in het album 'Personen'.

In het album 'Recent' vindt u uw hele verzameling, in de volgorde waarin u de foto's en video's aan uw bibliotheek hebt toegevoegd. Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de wijzigingen die u op een apparaat aanbrengt in uw albums, ook weergegeven op uw andere apparaten.

iPhone met het tabblad 'Albums'

Een nieuw album aanmaken

1. Open Foto's.
  2. Ga naar 'Albums' en tik op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe'.
  3. Tik op 'Nieuw album'. Typ een naam voor het album, tik op 'Bewaar' en kies de foto's en video's die u wilt toevoegen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Aan een bestaand album toevoegen

1. Open Foto's.
  2. Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op de foto's en video's die u wilt toevoegen.
  3. Tik op de knop 'Deel' knop 'Deel', tik op 'Zet in album' en kies een album.

Albums beheren

De naam van een album wijzigen:

1. Ga naar het album en tik op de knop 'Meer' knop 'Meer'.
  2. Tik op 'Wijzig naam van album'.
  3. Wijzig de naam en tik op 'Bewaar'.

Uw albums opnieuw indelen:

1. Ga naar 'Albums', tik op 'Toon alles' en tik op 'Wijzig'.
  2. Houd uw vinger op een album en sleep het album naar de gewenste plek.
  3. Tik op 'Gereed'.

Met iOS 14 kunt u ook foto's in een album sorteren. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar een album en tik op de knop 'Meer' knop 'Meer'.
  2. Tik op 'Sorteer' en kies een sorteeroptie, zoals 'Aangepaste volgorde', 'Oudste eerst' of 'Nieuwste eerst'.

Een album delen

U kunt foto's, video's en albums delen met bepaalde personen en hen vervolgens toestemming verlenen om hun eigen foto's, video's en opmerkingen toe te voegen. Op het tabblad 'Albums' kunt u de gedeelde albums zien die u hebt aangemaakt en waaraan u deelneemt. Meer informatie over het delen van albums in de Foto's-app.

Zoeken naar foto's

Met de Foto's-app kunt u eenvoudig foto's van bepaalde personen, plaatsen, dingen of activiteiten vinden. Tik op het tabblad 'Zoek' en typ vervolgens wat u zoekt in de zoekbalk.

iPhone met het onderdeel 'Zoek'

• Momenten: Zoek naar een activiteit, zoals een concert dat u hebt bijgewoond of een reis die u hebt gemaakt. Foto's kan de tijd en locatie van uw foto's samen met lijsten met online activiteiten gebruiken om overeenkomende foto's te vinden.
  • Personen: Vind foto's in uw bibliotheek van een bepaalde persoon of een groep personen. Houd namen en gezichten geordend in het album 'Personen'.
  • Plaatsen: Bekijk uw foto's en video's op een kaart in 'Plaatsen'. Of voer de naam van een locatie in de zoekbalk in om foto's en video's van die plaats te bekijken.
  • Categorieën: Foto's herkent scènes, objecten en verschillende soorten locaties. Zoek een term als 'strand' en selecteer vervolgens een van de resultaten om alle foto's te zien die daarmee overeenkomen.

Het tabblad 'Zoek' geeft ook suggesties voor momenten, personen, plaatsen, categorieën en groepen die u kunt zoeken. Tik op een voorgestelde zoekopdracht, zoals 'Een jaar geleden' of 'Dieren', om uw foto's te verkennen.

Als u foto's zoekt, worden gezichtsherkenning en detectie van scènes en objecten volledig op uw apparaat uitgevoerd. Meer informatie over foto's en uw privacy.