Maak en bewerk Live Photos

Als u een Live Photo met de iPhone maakt, wordt er vastgelegd wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van de foto gebeurt. U maakt een Live Photo net zoals u een gewone foto maakt. Kies vervolgens een andere hoofdfoto, voeg een leuk effect toe, bewerk de Live Photo en deel deze met familie en vrienden.

Een Live Photo maken

1. Open de Camera-app.
  2. Zorg dat de camera is ingesteld op de fotomodus en dat Live Photos is ingeschakeld. Als Live Photos is ingeschakeld, ziet u de Live Photos-knop  boven in de camera.
    Camera-app op een iPhone waarmee een Live Photo wordt gemaakt
  3. Houd uw apparaat* stil.
  4. Tik op de sluiterknop .

Live Photos is standaard ingeschakeld. U kunt Live Photos uitschakelen (tijdelijk of permanent).

Live Photos opzoeken en afspelen

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Scrol omlaag naar 'Mediatypen' en tik op 'Live Photos'.
    Mediatypen onder Albums in Foto's op iPhone
  4. Open een van de foto's door erop te tikken.
  5. Houd het scherm ingedrukt om de Live Photo af te spelen.

U kunt ook telkens wanneer u uw apparaat ontgrendelt van uw Live Photo genieten. U stelt de Live Photo dan gewoon in als achtergrond van het toegangsscherm.

De hoofdfoto wijzigen

1. Open de Live Photo en tik op 'Wijzig'.
  2. Tik op de Live Photos-knop .
  3. Versleep de schuifknop om het beeld te wijzigen.
  4. Laat los en tik op 'Stel in als hoofdfoto'.
    Hoofdfoto maken van Live Photo op iPhone
  5. Tik op 'Gereed'.

U kunt het Live Photo-effect ook in- of uitschakelen. Tik tijdens het bewerken van een Live Photo op de LIVE-knop bovenaan het scherm om Live Photo uit of weer in te schakelen.

Live Photo-effecten toevoegen

1. Open de Live Photo.
  2. Tik op de Live Photos-knop  bovenaan het scherm.
    Live Photo-opties op iPhone
  3. Kies 'Herhaal', 'Stuiter' of 'Lange belichting'.

'Herhaal': Verander een Live Photo die u graag ziet in een videolus. Kies zelf een foto of kijk op het tabblad 'Voor jou' om foto's te zien die geschikt zijn voor het maken van herhalingslussen.

'Stuiter': Laat de Live Photo heen en weer bewegen. Eerst wordt de Live Photo normaal afgespeeld en daarna achteruit.

'Lange belichting': Leg de elementen van tijd en beweging vast. Creëer een fantastisch effect dat vroeger alleen met een digitale spiegelreflexcamera kon worden bereikt. Vuurwerk verandert in heldere strepen die langs de nachtelijke hemel trekken. Een waterval verandert in een magische nevel.

Live Photos bewerken

1. Open de Foto's-app en tik op het tabblad 'Albums'.
  2. Ga onder 'Mediatypen' naar 'Live Photos'.
  3. Tik op de Live Photo die u wilt bewerken.
  4. Tik op 'Wijzig' en breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Tik op 'Gereed'.

Als u de Live Photo bewerkt in een app van een andere maker, kunnen Live Photo-effecten die u hebt toegepast, verloren gaan.

Live Photos delen

1. Open de foto die u wilt delen en tik op de deelknop .
  2. Als u de gewone foto wilt delen en niet de Live Photo, tikt u linksboven op 'Live'.
  3. Kies hoe u de foto wilt delen. Als u de foto via Mail deelt, wordt de Live Photo verstuurd als gewone foto.

Wanneer u een Live Photo op uw iPhone, iPad of iPod touch ontvangt via Berichten, tikt u op de foto om deze te openen en houdt u de foto stevig ingedrukt om deze tot leven te zien komen.

Als u Berichten gebruikt op een Mac, klikt u dubbel op de Live Photo om deze te openen. De Live Photo wordt één keer afgespeeld. Om de foto opnieuw af te spelen, klikt u op de LIVE-knop in de linkerbenedenhoek van de foto.

Live Photos uitschakelen

Tik in de Camera-app op de Live Photos-knop  om Live Photos uit te schakelen. Een schuine streep door de Live Photos-knop betekent dat de functie is uitgeschakeld.

De Camera-app schakelt Live Photos automatisch opnieuw in. Voer deze stappen uit om Live Photos permanent uit te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Camera' > 'Bewaar instellingen'.
  3. Zorg ervoor dat de schakelaar naast Live Photo is ingeschakeld.

* U kunt Live Photos maken op een iPhone 6s of nieuwer, iPad (5e generatie) of nieuwer, iPad Air (3e generatie) of nieuwer, iPad mini (5e generatie) of nieuwer en op iPad Pro-modellen uit 2016 of nieuwer.