Live Photos maken en bewerken

Maak foto's die tot leven komen wanneer u ze aanraakt. U kunt dan een andere hoofdfoto kiezen, een leuk effect toevoegen, een Live Photo bewerken en delen met familie en vrienden. En dat alles op een iPhone 6s en hoger.

Een Live Photo maken

Live Photos leggen vast wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van een foto gebeurt. Het resultaat is zo veel meer dan een geweldige foto, het is een vastgelegd moment in beweging en met geluid. U maakt een Live Photo net zoals u een gewone foto maakt.

1. Open de Camera-app.
  2. Zorg ervoor dat de camera is ingesteld op de foto-modus en dat Live Photo is ingeschakeld.
  3. Houd de iPhone stil.
  4. Tik op .

Op de iPhone 6s en hoger is Live Photos standaard ingeschakeld. Als u liever een gewone foto maakt, tikt u op  om Live Photos uit te schakelen. U kunt de instellingen van Camera behouden zodat Live Photos altijd in- of uitgeschakeld is. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Bewaar instellingen'.

Laat uw foto's tot leven komen

Nadat u een Live Photo hebt gemaakt, kunt u het moment meteen opnieuw beleven in de Foto's-app.

1. Open de app Foto's.
  2. Ga naar de tab 'Foto's'.
  3. Tik op de Live Photo.
  4. Druk stevig op het scherm en houd vast.

U kunt ook genieten van uw Live Photo telkens als u de iPhone ontgrendelt. U stelt de Live Photo dan gewoon in als achtergrond van het toegangsscherm.

Een hoofdfoto wijzigen

Wilt u een andere hoofdfoto gebruiken dan deze die in de fotobibliotheek wordt weergegeven? In iOS 11 en hoger is dit geen probleem. Kies uit de verschillende beelden waaruit de Live Photo bestaat.

1. Open de Live Photo.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Versleep de schuifknop om het beeld te wijzigen.
  4. Laat los en tik op 'Stel in als hoofdfoto'.
  5. Tik op 'Gereed'.

U kunt Live Photo-effecten ook in- of uitschakelen door te tikken op 'Wijzig' > . Als u van gedachten verandert, tikt u nogmaals op  in 'Wijzig'.

Live Photo-effecten toevoegen

Met Live Photo-effecten in iOS 11 en hoger zijn foto's expressiever, creatiever en gewoonweg leuker.

1. Open de Live Photo.
  2. Veeg omhoog tot u 'Effecten' ziet.
  3. Kies 'Herhaal', 'Stuiter' of 'Lange belichting'.

Herhaal: verander een Live Photo die u graag ziet in een videoloop. Kies zelf een afbeelding of laat Foto's u aanbevelen welke foto's geweldige loops maken.

Stuiter: Laat de Live Photo heen en weer bewegen. Bekijk de Live Photo zoals het echt gebeurd is en speel die vervolgens omgekeerd af.

Lange belichting: Leg de elementen van tijd en beweging vast. Creëer een fantastisch effect dat vroeger alleen met een DSLR-camera kon worden vastgelegd. Vuurwerk wordt heldere strepen die langs de donkere hemel trekken. Een waterval, een magische vaagheid.

Live Photos bewerken

U kunt Live Photos bewerken net als alle andere foto's, met de tools die in de Foto's-app zijn ingebouwd. U kunt ze bijsnijden, filters toevoegen, de belichting aanpassen, enzovoort. U kunt zelfs het geluid inkorten of uitschakelen.

1. Open de app Foto's.
  2. Ga naar de tab 'Foto's'.
  3. Tik op de Live Photo die u wilt bewerken.
  4. Tik op 'Wijzig' of .

Naar wens delen

Laat uw familie en vrienden meegenieten van uw mooiste Live Photos. Ze moeten dan wel de nieuwste versie van iOS of Berichten voor Mac hebben. U kunt een moment delen als Live Photo of als gewone foto.

1. Tik op .
  2. Tik linksboven op 'Live' als u in iOS 10 en lager de gewone foto wilt delen en niet de Live Photo.
  3. Kies hoe u de foto wilt delen.
    Als u 'Mail' kiest, wordt er een gewone foto verstuurd.

Als u de Live Photo bewerkt in een app die niet door Apple is gemaakt, kan het Live Photo-effect verloren gaan.