Maak en bewerk Live Photos

Maak foto's die tot leven komen wanneer u ze aanraakt. Vervolgens kunt u een andere hoofdfoto kiezen, een leuk effect toevoegen, de Live Photo bewerken en deze delen met familie en vrienden.

Als u een Live Photo met de iPhone maakt, wordt er vastgelegd wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van een foto gebeurt. Zo krijgt u niet alleen een geweldige foto, maar het hele moment, compleet met beweging en geluid. U maakt een Live Photo net zoals u een gewone foto maakt.

Een Live Photo maken met de iPhone

Een Live Photo maken

1. Open de Camera-app.
  2. Zorg dat de camera is ingesteld op de fotomodus en dat Live Photos is ingeschakeld. Als Live Photos is ingeschakeld, ziet u de Live Photo-knop  boven in de camera.
  3. Houd uw apparaat* stil.
  4. Tik op de sluiterknop .

Live Photos is standaard ingeschakeld. Als u liever een gewone foto maakt, tikt u op de Live Photo-knop  om Live Photos uit te schakelen. U kunt de instellingen van Camera behouden zodat Live Photos altijd in- of uitgeschakeld is. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Bewaar instellingen'.

een Live Photo bekijken op de iPhone

Live Photos opzoeken en afspelen

1. Open de app Foto's.
  2. Ga naar het tabblad 'Foto's'.
  3. Tik op de Live Photo.
  4. Druk stevig op het scherm en houd vast.

U kunt ook genieten van uw Live Photo telkens wanneer u uw apparaat ontgrendelt. U stelt de Live Photo dan gewoon in als achtergrond van het toegangsscherm.

de hoofdfoto wijzigen op de iPhone

De hoofdfoto wijzigen

1. Open de Live Photo.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Versleep de schuifknop om het beeld te wijzigen.
  4. Laat los en tik op 'Stel in als hoofdfoto'.
  5. Tik op 'Gereed'.

U kunt het Live Photo-effect ook uitschakelen door op 'Wijzig' te tikken en vervolgens op de knop 'Live Photo'  te tikken. Als u van gedachten verandert, tikt u gewoon nogmaals op de knop 'Live Photo'  in 'Wijzig'.

Live Photo-effecten toevoegen op de iPhone

Live Photo-effecten toevoegen

1. Open de Live Photo.
  2. Veeg omhoog tot u 'Effecten' ziet.
  3. Kies 'Herhaal', 'Stuiter' of 'Lange belichting'.

'Herhaal': verander een Live Photo die u graag ziet in een videolus. Kies zelf een foto of kijk op het tabblad 'Voor jou' om foto's te zien die geschikt zijn voor het maken van herhalingslussen.

'Stuiter': laat de Live Photo heen en weer bewegen. Eerst wordt de Live Photo normaal afgespeeld en daarna achteruit.

'Lange belichting': leg de elementen van tijd en beweging vast. Creëer een fantastisch effect dat vroeger alleen met een DSLR-camera kon worden vastgelegd. Vuurwerk verandert in heldere strepen die langs de nachtelijke hemel trekken. Een waterval verandert in een magische nevel.

Live Photos bewerken

1. Open de Foto's-app en tik op het tabblad 'Foto's'.
  2. Tik op de Live Photo die u wilt bewerken.
  3. Tik op 'Wijzig' en breng de gewenste wijzigingen aan.
  4. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Als u de Live Photo bewerkt in een app van een andere maker, kunnen Live Photo-effecten die u hebt toegepast, verloren gaan.

Live Photos delen

1. Open de foto die u wilt delen en tik op de deelknop .
  2. Als u de gewone foto wilt delen en niet de Live Photo, tikt u linksboven op 'Live'.
  3. Kies hoe u de foto wilt delen. Als u de foto via Mail deelt, wordt de Live Photo verstuurd als gewone foto.

Wanneer u een Live Photo op uw iPhone, iPad of iPod touch ontvangt via Berichten, tikt u op de foto om deze te openen en houdt u de foto stevig ingedrukt om deze tot leven te zien komen.

Als u Berichten gebruikt op een Mac, klikt u dubbel op de Live Photo om deze te openen. De Live Photo wordt één keer afgespeeld. Om de foto opnieuw af te spelen, klikt u op de knop 'LIVE' in de linkerbenedenhoek van de foto.

Meer informatie

Leer, creëer en raak geïnspireerd. Doe mee aan praktische sessies die elke dag plaatsvinden in de Apple Store. Zoek Today at Apple-sessies bij u in de buurt.