GIF's versturen en bewaren op een iPhone, iPad of iPod touch

In de app Berichten kunt u in #beelden honderden populaire GIF's vinden die u aan uw berichten kunt toevoegen.

#beelden is beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, de Filipijnen, Ierland, India, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een GIF van #beelden toevoegen

Met #beelden kunt u in de Berichten-app zoeken naar GIF's en deze delen met uw contacten. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten, tik op Nieuw bericht en voer een contact in of tik op een bestaand gesprek.

2. Tik op symbool van #beelden.

3. Als u een specifieke GIF zoekt, tikt u op 'Zoek afbeeldingen' en voert u een zoekwoord in, bijvoorbeeld 'verjaardag'.

4. Tik op de GIF om deze toe te voegen aan uw bericht.

5. Tik op verzendsymbool om het bericht te versturen.

GIF's van #beelden worden alleen bewegend weergegeven in de Berichten-app op Apple apparaten.

Een GIF bewaren

U kunt een GIF die u in een bericht hebt ontvangen, bewaren voor gebruik in de Foto's-app op uw iOS-apparaat. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten.

2. Open het bericht met de eerder verzonden GIF die u wilt bewaren.

3. Houd uw vinger op de GIF en tik vervolgens op 'Bewaar'. Als u een iPhone 6s of nieuwer hebt, kunt u 3D Touch gebruiken om een GIF te bewaren. Druk hard op de GIF, veeg omhoog en tik op 'Bewaar'.

Bezwaar tegen een afbeelding kenbaar maken

Als u in #beelden materiaal aantreft dat u onacceptabel of problematisch vindt, kunt u dit melden:

1. Tik op #beelden en zoek naar de afbeelding die u wilt melden.

2. Wanneer u de afbeelding hebt gevonden, houdt u uw vinger op de afbeelding om een groter voorbeeld te zien.

3. Maak een schermafbeelding en tik vervolgens op de miniatuurweergave om de voorbeeldweergave te openen.

4. Tik op Nieuw bericht en tik vervolgens op 'Mail'.

5. Stuur de schermafbeelding via e-mail aan images-reports@apple.com samen met een beschrijving van uw bezwaar.

Als u een claim of vraag hebt met betrekking tot een inbreuk op auteursrechten, meldt u dat hier.

Als #beelden niet in de applade staat

Zorg dat de #beelden-app is ingeschakeld:

1. Veeg naar links op de applade en tik vervolgens op Meer-symbool.

2. Tik op 'Wijzig' en daarna op symbool 'Voeg toe' om de #beelden-app toe te voegen.

Zorg dat uw toetsenbord is geconfigureerd in een ondersteunde taal of regio. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik op 'Taal en regio'.

De #beelden-app is beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, de Filipijnen, Ierland, India, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Meer informatie

iMessage-apps gebruiken om met anderen samen te werken, berichten te versieren met stickers, een nummer te delen en meer.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.