iMessage-apps gebruiken op een iPhone en iPad

Met iMessage-apps kun je samenwerken met anderen via gesprekken, stickers aan berichten toevoegen, muziek delen enzovoort zonder hiervoor Berichten te hoeven verlaten.

Een iPhone met iMessage-apps in een gesprek in Berichten

Aan de slag

iMessage-apps zoeken

1. Open Berichten.

2. Tik op de knop 'Nieuw bericht'de knop 'Nieuw bericht' om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

3. Tik op de plusknopde plusknop en zoek de app die je wilt gebruiken.

Een iPhone waarop wordt getoond hoe je iMessage-apps kunt zoeken
  4. Swipe omhoog om meer apps te bekijken.

iMessage-apps die automatisch worden geïnstalleerd

Vanaf iOS 17 worden standaard verschillende iMesssage-apps geïnstalleerd.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Store: download iMessage-apps om met Berichten te gebruiken.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Foto's: voeg snel foto's toe aan je berichten, rechtstreeks vanuit de app.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Muziek: deel onlangs afgespeelde nummers vanuit Apple Music.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Digital Touch: gebruik Digital Touch om schetsen, tikken, kusjes, hartslagen en meer te verzenden.

Alternatieve tekst voor afbeelding

#beelden*: vind honderden trending GIF's om toe te voegen aan je berichten.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Apple Cash: verzend en ontvang geld met mensen die je kent.*

Alternatieve tekst voor afbeelding

Memoji: maak en deel een bewegende memoji die je stem gebruikt en je gezichtsuitdrukkingen nabootst.**

Alternatieve tekst voor afbeelding

Check-in: laat een vriend of familielid automatisch weten als je op je bestemming arriveert, zoals thuis.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Stickers: maak aangepaste live stickers of memoji-stickers aan die passen bij je personaliteit en stemming.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Locatie: deel je locatie of vraag de locatie van een vriend op. Wanneer iemand een locatie met je deelt, kun je deze direct in je gesprek bekijken.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Audio: verstuur en ontvang berichten op de iPhone met je stem of andere audio.

*#beelden en Apple Cash zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Als je een probleem vindt of als je materiaal in #beelden onacceptabel vindt, kun je het materiaal melden of de #beelden-app verwijderen.

**Om een memoji te kunnen gebruiken, heb je een compatibele iPhone of iPad nodig.

iMessage-apps downloaden

Je kunt apps om met iMessage te gebruiken, vinden en downloaden in de App Store voor iMessage. Dit doe je als volgt:

1. Open Berichten.

2. Start een nieuw bericht of open een gesprek en tik op de plusknopde plusknop.

3. Tik op het symbool van de Storehet symbool van de Store.

4. Tik op de knop 'Download'de knop 'Download' of het prijssymbool naast de app die je wilt downloaden en tik op 'Installeer'. Je moet mogelijk je Apple ID-wachtwoord invoeren om je aankoop te voltooien.

5. Swipe omlaag of tik op de knop 'Sluit'de knop 'Sluit' om terug te keren naar je bericht.

Een iPhone waarop wordt getoond hoe je de iMessage-apps kunt downloaden in de App Store

In sommige apps kun je extra aankopen doen binnen de app. Als je 'Delen met gezin' configureert, kun je 'Vraag om te kopen' gebruiken om appdownloads en aankopen vanuit apps te beheren. Lees meer over aankopen vanuit app.

iMessage-apps opnieuw ordenen

Je kunt apps toevoegen aan je favorieten, zodat je er snel toegang toe hebt in de applade. Je kunt ook de volgorde van apps in de applade wijzigen, apps verwijderen die je niet wilt en meer.

1. Open Berichten.

2. Start een nieuw bericht of open een gesprek en tik op de plusknopde plusknop.

3. Houd een appsymbool in de lijst ingedrukt totdat het iets kleiner wordt en sleep het naar de gewenste locatie.

Een iPhone waarop wordt getoond hoe je iMessage-apps opnieuw kunt ordenen
  4. Sleep het appsymbool naar de boven- of onderrand van het scherm om het naar een andere pagina te verplaatsen. Het kan even duren voordat de nieuwe pagina verschijnt.

iMessage-apps in- of uitschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'iMessage-apps'.

2. Tik op de app om deze in of uit te schakelen.

Een iPhone die laat zien hoe je iMessage-apps in- of uitschakelt

Je kunt ook een app verwijderen of een app verwijderen van het beginscherm.

Als je van gedachten verandert, kun je de apps opnieuw downloaden in de App Store.

Meer doen met iMessage

Gebruik de App Store op je iPhone, iPad, Apple TV of computer om apps te downloaden.