Spamoproepen detecteren en blokkeren met apps van derden

Stel een app van een derde in op uw iOS-apparaat om u te helpen bij het detecteren en blokkeren van spamoproepen.

Voordat u begint

Ga naar de App Store en download een app die spamoproepen detecteert en blokkeert. U kunt meerdere apps met deze functie van verschillende appontwikkelaars downloaden en installeren.

Een app instellen om spamoproepen te filteren en detecteren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon'.
  2. Tik op 'Blokkeer en identificeer bellers'.
  3. Schakel de app in of uit onder 'Sta toe dat deze apps bellers blokkeren en nummerherkenning aanbieden'. U kunt de apps ook rangschikken op volgorde van prioriteit. Tik op 'Wijzig' en zet de apps in de gewenste volgorde.

Telefoonnummers die worden vermeld onder 'Geblokkeerde contacten' zijn nummers die u handmatig hebt geblokkeerd.

Als u wordt gebeld, detecteert uw apparaat het nummer van de beller en wordt dit vergeleken met de lijst met telefoonnummers in uw spamapps van derden. Als er sprake is van een overeenkomst, geeft iOS het identificatielabel weer dat de app hieraan toekent, bijvoorbeeld 'Spam' of 'Telemarketing'. Als de app vaststelt dat er sprake is van een spamoproep, kan deze het nummer automatisch blokkeren. Informatie over inkomende gesprekken wordt nooit doorgestuurd naar externe ontwikkelaars.

Als u vaststelt dat een nummer toebehoort aan een spambeller, kunt u het nummer handmatig blokkeren op uw apparaat. Telefoonnummers die u handmatig blokkeert, worden weergegeven onder 'Geblokkeerde contacten'.

Als u de app niet meer wilt gebruiken, kunt u deze verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum: Thu Nov 30 16:12:58 GMT 2017