Als u videomateriaal uit de iTunes Store of apps van andere leveranciers niet kunt streamen of afspelen

Lees wat u moet doen als u een film of tv-programma niet kunt bekijken via een wifi- of mobiele verbinding.

Start het apparaat opnieuw op

Start het apparaat opnieuw op en probeer vervolgens opnieuw om het materiaal te streamen of te downloaden.

Lees hoe u uw Apple TV, iOS-apparaat of Mac opnieuw opstart.

Controleer de internetverbinding

Als u momenteel een mobiele verbinding gebruikt, probeert u een wifiverbinding te maken.

Uw wifirouter moet compatibel zijn met 802.11a/g/n/ac. Wifiverbindingen op lagere snelheden zijn mogelijk niet snel genoeg om videomateriaal van hoge kwaliteit (8 Mbit/s of hoger voor HD-materiaal) te kunnen streamen.

Controleer de activiteit op uw thuisnetwerk

Als gezinsleden of vrienden hetzelfde netwerk gebruiken, vraagt u of ze even willen stoppen met hun internetactiviteiten.

Wanneer meerdere apparaten hetzelfde netwerk gebruiken voor intensieve internetactiviteiten (gaming, streamen van video, maken van reservekopieën en dergelijke), kan dat de lokale netwerksnelheid vertragen.

Probeer af te spelen op een ander apparaat

Probeer of u de film of het tv-programma kunt streamen op een ander apparaat bij gebruik van dezelfde wifi- of mobiele verbinding. Als dat ook niet lukt, ligt de oorzaak mogelijk bij uw netwerk, en niet bij uw apparaat.

Kijk of er serviceonderbrekingen zijn

Controleer of er een serviceonderbreking is van de iTunes Store of kijk op de website van uw andere aanbieder om te zien of daar serviceonderbrekingen worden gemeld.

Als er sprake is van serviceonderbrekingen, probeert u de video op een later tijdstip te streamen of af te spelen.

Probeer de video te downloaden

Als u problemen hebt met het streamen van uw videomateriaal, kunt u de video ook downloaden1. Aankopen uit de iTunes Store en sommige apps van andere leveranciers kunnen ook op de achtergrond worden gedownload en op een later tijdstip worden afgespeeld. Of u de video kunt downloaden, hangt echter af van de bestandsgrootte en de hoeveelheid vrije opslagruimte op uw apparaat.

Als u een aangeschafte video wilt downloaden, tikt of klikt u op . Wanneer u een video downloadt, kan het langer duren voordat u kunt gaan kijken dan wanneer u de video streamt. Daar staat tegenover dat u de gedownloade film wel in zijn geheel en zonder onderbrekingen kunt afspelen.

1 U kunt geen materiaal downloaden op een Apple TV. HDR-materiaal kunt u alleen op bepaalde iOS-apparaten downloaden, en 4K- videomateriaal kunt u op geen enkel apparaat downloaden.