Terugblikken gebruiken in Foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met terugblikken kunt u vanuit uw fotobibliotheek momenten opnieuw ontdekken. Foto's herkent belangrijke personen, plaatsen en gebeurtenissen in uw bibliotheek en presenteert deze in zorgvuldig samengestelde verzamelingen die terugblikken worden genoemd. U kunt ook zelf terugblikken aanmaken, deze als een film bekijken en delen met vrienden en familie.

Voordat u begint

iPhone waarop een terugblik wordt getoond met personen, plaatsen en verwante terugblikken

Uw terugblikken verkennen

Om uw terugblikken te bekijken, opent u Foto's en gaat u naar het tabblad 'Voor jou'. Tik op een terugblikminiatuur om de terugblik te openen en alle foto's en video's hierin te bekijken of tik op 'Toon alles' om door al uw terugblikken te scrollen.

Nadat u een terugblik hebt geopend, kunt u naar beneden scrollen om te zien welke personen in de terugblik zijn opgenomen. U ziet ook een kaart met daarop de plaatsen waar de foto's en video's zijn gemaakt en een lijst met verwante terugblikken. Om terugblikken aan te maken, analyseert Foto's de bibliotheek op uw apparaat met behulp van machine learning. Uw gegevens worden niet naar Apple verzonden. De terugblikken blijven dus privé en alleen u kunt deze bekijken.

Personen

Tik op de miniatuur van een persoon of een groep personen om meer foto's te bekijken waar zij op staan.

Plaatsen

Tik op de kaart om meer foto's te bekijken die in de buurt zijn gemaakt. Selecteer vervolgens een badge op de kaart om de verzameling foto's op die locatie te bekijken.

Verwante terugblikken

Ontdek andere terugblikken die verband houden met de terugblik die u momenteel bekijkt. De terugblikken zijn geordend op personen, plaatsen, scènes, gebeurtenissen, huisdieren, vakanties, activiteiten en andere categorieën.

Een terugblikfilm bekijken

Foto's maakt automatisch een korte film aan voor elke terugblik, compleet met overgangen, muziek en aanbevolen foto's en video's uit uw bibliotheek. Tik op een terugblik om een terugblikfilm te bekijken.

Zelf terugblikken aanmaken

Foto's maakt automatisch terugblikken voor u aan, maar u kunt ook uw eigen terugblikken aanmaken en iemand uit uw album 'Personen' aan uw terugblikken toevoegen.

Uw eigen terugblikken aanmaken op basis van een album of een bepaalde maand of dag:

1. Ga naar het tabblad 'Albums' en selecteer het album. Of ga naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Maanden' of 'Dagen'.
  2. Tik op de knop 'Meer' de blauwe cirkel met drie stippen en vervolgens op 'Speel terugblikfilm af'.
  3. Tik op het scherm terwijl de film wordt afgespeeld en tik vervolgens op 'Wijzig'.
  4. Tik op 'OK' en breng desgewenst wijzigingen aan in de film.
  5. Tik op 'Gereed'.

Iemand uit uw album 'Personen' toevoegen aan uw terugblikken:

1. Ga naar het tabblad 'Albums' en tik op het album 'Personen'.
  2. Tik op de miniatuur van de persoon en daarna op de knop 'Meer' de blauwe cirkel met drie stippen.
  3. Tik op 'Voeg toe aan terugblikken'.

Uw favoriete terugblikken bewaren en delen

Wilt u een terugblik bewaren voor later? Ga naar het tabblad 'Voor jou' en selecteer een terugblik. Tik op de knop 'Meer' de blauwe cirkel met drie punten en vervolgens op 'Zet in beste terugblikken'. Om uw beste terugblikken te bekijken, gaat u naar het tabblad 'Voor jou' en tikt u naast 'Terugblikken' op 'Toon alles'. Vervolgens tikt u op 'Favorieten'. Als u een terugblik niet meer wilt bewaren, tikt u op de knop 'Meer' de blauwe cirkel met drie stippen en vervolgens op 'Verwijder uit beste terugblikken'.

1. Speel een terugblikfilm af en tik er vervolgens op om de opties voor bewerken en delen weer te geven.
  2. Tik op de knop 'Deel'  en kies hoe u de film wilt delen: via Berichten, Mail, Gedeelde albums of uw favoriete social media.