Uw medische ID configureren in de Gezondheid-app op uw iPhone

Uw medische ID geeft hulpverleners toegang tot uw belangrijke medische gegevens vanaf het toegangsscherm, zonder dat zij uw toegangscode nodig hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld informatie te zien over allergieën en medische aandoeningen, en zien met wie ze in een noodsituatie contact moeten opnemen.

Uw medische ID configureren

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Medische ID'.
  4. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  5. Als u uw medische ID toegankelijk wilt maken vanaf het toegangsscherm van uw iPhone, schakelt u 'Toon bij vergrendeling' in. In noodsituaties wordt dan informatie gegeven aan mensen die te hulp schieten. Schakel 'Deel tijdens noodoproep' in om uw medische ID met hulpdiensten te delen. Als u hulpdiensten met uw iPhone of Apple Watch belt of sms't, wordt uw medische ID automatisch met de hulpdiensten gedeeld.*
  6. Voer hier uw medische gegevens in, zoals uw geboortedatum, allergieën en bloedgroep.
  7. Tik op 'Gereed'.

*Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Sms'en naar 911 is mogelijk niet overal beschikbaar. Als u de hulpdiensten belt of sms't, worden uw locatie en versleutelde informatie in uw medische ID naar Apple gestuurd. Uw locatie wordt gebruikt om te bepalen of de Enhanced Emergency Data-voorziening (informatie voor noodhulpdiensten) in uw regio wordt ondersteund. In dat geval stuurt Apple uw informatie door aan een partner om met hulpdiensten te delen. Apple kan de informatie in uw medische ID niet lezen. Als u onder 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' de optie 'Noodoproepen en SOS-noodmelding' uitschakelt, kan deze controle niet worden uitgevoerd en wordt de informatie in uw medische ID niet gedeeld.

SOS-contactpersonen wijzigen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Medische ID'.
  4. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  5. Tik op de plus-knop  naast 'voeg SOS-contactpersoon toe'. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  6. Om een SOS-contactpersoon te verwijderen, tikt u op de knop 'Verwijder'  naast de contactpersoon en tikt u vervolgens op 'Verwijder'.
  7. Tik op 'Gereed'.

U aanmelden als orgaandonor

In de Verenigde Staten kunt u zich aanmelden als orgaandonor.

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Orgaandonatie'.
  4. Tik op 'Meld je aan bij Donate Life'.
  5. Vul het registratieformulier in en tik op 'Ga door'.
  6. Bevestig uw registratie en tik vervolgens op 'Voltooi registratie bij Donate Life'.
  7. Tik op 'Gereed'.

U kunt op elk moment uw gegevens bij Donate Life wijzigen.

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Orgaandonatie'.
  4. Tik op 'Wijzig donorregistratie'.
  5. Werk de gegevens bij. Als u uw registratie wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder mij'.
  6. Tik op 'Werk bij'.

Ga voor informatie over het privacybeleid van Donate Life America naar hun website.

Meer gezondheidsfuncties bekijken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.