Uw medische ID instellen in de Gezondheid-app op de iPhone

'Medische ID' geeft eerste-hulpverleners toegang tot uw belangrijke medische gegevens vanaf het toegangsscherm, zonder dat zij uw toegangscode nodig hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld informatie te zien over allergieën en andere aandoeningen, en zien met wie ze in een noodsituatie contact moeten opnemen.

Uw medische ID instellen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Medische ID'.
  4. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  5. Als u uw medische ID toegankelijk wilt maken vanaf het toegangsscherm van uw iPhone, schakelt u 'Toon bij vergrendeling' in. In noodsituaties wordt dan informatie gegeven aan mensen die te hulp schieten.
  6. Voer hier uw medische gegevens in, zoals uw geboortedatum, allergieën en bloedgroep.
  7. Tik op 'Gereed'.

SOS-contactpersonen wijzigen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Medische ID'.
  4. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  5. Tik op de plus-knop  naast 'voeg SOS-contactpersoon toe'. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  6. Om een SOS-contactpersoon te verwijderen, tikt u op de knop 'Verwijder'  naast de contactpersoon en tikt u vervolgens op 'Verwijder'.
  7. Tik op 'Gereed'.

U aanmelden als orgaandonor

In de Verenigde Staten kunt u zich aanmelden als orgaandonor.

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Orgaandonatie'.
  4. Tik op 'Meld je aan bij Donate Life'.
  5. Vul het registratieformulier in en tik op 'Ga door'.
  6. Bevestig uw registratie en tik vervolgens op 'Voltooi registratie bij Donate Life'.
  7. Tik op 'Gereed'.

U kunt op elk moment uw gegevens bij Donate Life bewerken.

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto .
  3. Tik onder 'Medische details' op 'Orgaandonatie'.
  4. Tik op 'Wijzig donorregistratie'.
  5. Werk de gegevens bij. Als u uw registratie wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder mij'.
  6. Tik op 'Werk bij'.

Ga voor informatie over het privacybeleid van Donate Life America naar hun website.

Meer gezondheidsfuncties bekijken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.