Je medische ID configureren in de Gezondheid-app op een iPhone

Je medische ID geeft hulpverleners toegang tot je belangrijke medische gegevens vanaf het toegangsscherm, zonder dat zij je toegangscode nodig hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld informatie te zien over allergieën en medische aandoeningen, en zien met wie ze in een noodsituatie contact moeten opnemen.

Je medische ID configureren

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.

2. Tik rechtsboven op je profielfotoprofielfoto.

ios-16-iphone-13-pro-health-summary-profile-picture-medical-id
  3. Tik onder je profielfoto op 'Medische ID'.

4. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.

5. Als je je medische ID toegankelijk wilt maken vanaf het toegangsscherm van je iPhone, schakel je 'Toon bij vergrendeling' in. In noodsituaties wordt dan informatie gegeven aan mensen die te hulp schieten. Schakel 'Deel tijdens noodoproep' in om je medische ID met hulpdiensten te delen. Als je hulpdiensten belt of sms't met je iPhone of Apple Watch, wordt je medische ID automatisch met de hulpdiensten gedeeld.*

6. Voer hier je medische gegevens in, zoals je geboortedatum, allergieën en bloedgroep.

7. Tik op 'Gereed'.

* De 'Enhanced Emergency Data'-voorziening is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Apple kan je medische ID-gegevens niet inzien wanneer deze worden gedeeld met hulpdiensten. Als je 'Noodoproepen en SOS-noodmelding' uitschakelt in 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem', worden je medische ID-gegevens niet gedeeld. Lees meer over de beschikbare veiligheidsfuncties en hoe locatievoorzieningen worden gebruikt en beschermd tijdens noodoproepen.

SOS-contactpersonen wijzigen

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.

2. Tik rechtsboven op je profielfotoprofielfoto.

3. Tik onder je profielfoto op 'Medische ID'.

4. Tik op 'Wijzig' en scrol naar 'SOS-contactpersonen'.

5. Tik op de plus-knopplus-knop naast 'voeg SOS-contactpersoon toe'. Tik op een contact en geef vervolgens je relatie tot die persoon aan.

6. Om een SOS-contactpersoon te verwijderen, tik je op de knop 'Verwijder'knop 'Verwijder' naast de contactpersoon en tik je vervolgens op 'Verwijder'.

7. Tik op 'Gereed'.

Je aanmelden als orgaandonor

In de Verenigde Staten kun je je aanmelden als orgaandonor.

1. Open de Gezondheid-app.

2. Tik rechtsboven op je profielfotoprofielfoto.

3. Tik onder 'Functies' op 'Orgaandonatie'.

4. Tik op 'Meld je aan bij Donate Life'.

ios-16-iphone-13-pro-health-summary-profile-picture-organ-donation-sign-up
  5. Vul het registratieformulier in en tik op 'Ga door'.

6. Bevestig je registratie en tik vervolgens op 'Voltooi registratie bij Donate Life'.

7. Tik op 'Gereed'.

Je kunt op elk moment je gegevens bij Donate Life wijzigen.

1. Open de Gezondheid-app en tik op het tabblad 'Overzicht'.

2. Tik rechtsboven op je profielfotoprofielfoto.

3. Tik onder 'Functies' op 'Orgaandonatie'.

4. Tik op 'Wijzig donorregistratie'.

5. Werk de gegevens bij. Als je je registratie wilt verwijderen, tik je op 'Verwijder mij'.

6. Tik op 'Werk bij'.

Ga voor informatie over het privacybeleid van Donate Life America naar hun website.

Meer gezondheidsfuncties bekijken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.