Uw medische ID instellen in de Gezondheid-app op de iPhone

'Medische ID' geeft eerste-hulpverleners toegang tot uw belangrijke medische gegevens vanaf het toegangsscherm, zonder dat zij uw toegangscode nodig hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld informatie te zien over allergieën en andere aandoeningen, en zien met wie ze in een noodsituatie contact moeten opnemen.

Uw medische ID instellen

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig'. Als u daarom wordt gevraagd, tikt u op 'Wijzig medische ID'.
  3. Als u uw medische ID toegankelijk wilt maken vanaf het toegangsscherm van uw iPhone, schakelt u 'Toon bij vergrendeling' in. In noodsituaties wordt dan informatie gegeven aan mensen die te hulp schieten.
  4. Voer hier uw medische gegevens in, zoals uw geboortedatum, lengte en bloedgroep.
  5. Tik op 'Gereed'.
    Medische ID van Derek Parker met persoonlijke gegevens

SOS-contactpersonen bewerken

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en scrol naar uw SOS-contactpersonen.
  3. U voegt een SOS-contactpersoon toe door te tikken op het symbool 'Voeg toe' onder 'SOS-contactpersonen'. Tik op een contact en geef vervolgens uw relatie tot die persoon aan.
  4. U verwijdert een SOS-contactpersoon door op het symbool 'Verwijder' naast de contactpersoon te tikken en vervolgens op 'Verwijder' te tikken.
  5. Tik op 'Gereed'.

U aanmelden als orgaandonor

In de Verenigde Staten kunt u zich aanmelden als orgaandonor.

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik onder 'Orgaandonatie' op 'Registreer bij Donate Life'.
    Scherm 'Orgaandonatie' in de app Gezondheid
  3. Vul het registratieformulier in en tik op 'Ga door'.
  4. Bevestig uw registratie en tik vervolgens op 'Voltooi registratie bij Donate Life'.
  5. Tik op 'Gereed'.

U kunt op elk moment uw gegevens bij Donate Life bewerken.

1. Open de app Gezondheid en tik op de tab 'Medische ID'.
  2. Tik op 'Wijzig' en vervolgens op 'Wijzig orgaandonatie'.
  3. Werk de gegevens bij. Als u uw registratie wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder mij'.
  4. Tik op 'Werk bij'.

Ga voor informatie over het privacybeleid van Donate Life America naar hun website.

Meer gezondheidsfuncties bekijken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.