Laad uw AirPods op en kom meer te weten over de gebruiksduur van batterijen

Lees hoe u uw AirPods met oplaadcase oplaadt en hoe u de gebruiksduur van de batterijen voor uw AirPods verlengt.

Plaats de AirPods in de oplaadcase om ze op te laden. Met de oplaadcase kunt u uw AirPods een aantal keer volledig opladen. U kunt ze dus ook onderweg opladen. Als u uw AirPods opgeladen wilt houden, moet u ze in de case doen als u ze niet gebruikt.

Laad uw draadloze oplaadcase op met een Qi-gecertificeerde oplaadmat. Zorg ervoor dat u de case op de oplader plaatst met het statuslampje naar boven en de klep gesloten. Het statuslampje dient gedurende acht seconden het huidige batterijniveau weer te geven. Als u over AirPods Pro beschikt, tik dan op de oplaadcase als deze zich op de oplaadmat bevindt om te controleren of uw AirPods Pro opladen (oranje lampje) of volledig zijn opgeladen (groen lampje).

Om de oplaadcase via een kabelverbinding op te laden, sluit u de Lightning-kabel die bij uw AirPods werd geleverd aan op de Lightning-connector van de oplaadcase. U kunt een Lightning-naar-USB-C-kabel of Lightning-naar-USB-kabel gebruiken. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of oplader. U kunt uw oplaadcase opladen met of zonder de AirPods erin. Opladen gaat het snelst als u daarvoor een USB-lichtnetadapter voor de iPhone of iPad gebruikt of als u de oplaadcase aansluit op uw Mac.

Zie De batterijstatus controleren voor gedetailleerde informatie over de batterijstatus en het laadniveau.

Meer informatie over de gebruiksduur van de batterij

Als de batterij van de AirPod bijna leeg is, is er een toon hoorbaar in een van de AirPods of in beide. U hoort de toon één keer als de batterij bijna leeg is en een tweede keer vlak voordat de AirPods worden uitgeschakeld.

Dit kunt u verwachten van AirPods Pro:

• Omdat u ze met de oplaadcase meerdere keren kunt opladen, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd7 of meer dan 18 uur gesprekstijd.10
  • Een enkele oplaadsessie van uw AirPods Pro biedt u tot 4,5 uur luistertijd8 of tot maximaal 3,5 uur gesprekstijd.11
  • Als u uw AirPods Pro 5 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijgt u ongeveer 1 uur luistertijd9 of 1 uur gesprekstijd.12

Dit kunt u verwachten met AirPods (2e generatie):

• Omdat u ze meerdere keren kunt opladen met de oplaadcase, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd1 of maximaal 18 uur gesprekstijd.2
  • Een volledige oplaadsessie van uw AirPods biedt u tot 5 uur luistertijd3 of 3 uur gesprekstijd.4
  • Als u uw AirPods 15 minuten oplaadt in de oplaadcase, krijgt u tot 3 uur luistertijd5 of tot 2 uur gesprekstijd.6

De batterijstatus controleren

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase controleren met uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Op een iOS-apparaat

Open de klep van de oplaadcase met de AirPods erin en houd de oplaadcase dicht bij uw iPhone. Na een paar seconden ziet u de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase.

U kunt de batterijstatus van uw AirPods en oplaadcase ook controleren met de widget 'Batterijen' op uw iOS-apparaat. De status van uw oplaadcase wordt alleen weergegeven wanneer er minimaal één AirPod in de case ligt.

Op een Mac

1. Open de klep of haal de AirPods uit de oplaadcase.
  2. Klik in de menubalk op het Bluetooth-symbool .
  3. Plaats de aanwijzer op de AirPods met oplaadcase in het menu.

Meer informatie over het statuslampje

Afbeelding van draadloze oplaadcase waarbij het statuslampje wordt aangeduid

Draadloze oplaadcase: het statuslampje bevindt zich aan de voorkant van de oplaadcase.

Oplaadcase: het statuslampje in uw oplaadcase bevindt zich tussen de ruimtes voor uw AirPods:

Als de AirPods in de case zitten en de klep open is, geeft het lampje de batterijstatus van de AirPods aan. Wanneer de AirPods niet in de case zitten, geeft het lampje de status van de case aan. Groen betekent volledig opgeladen en oranje betekent dat er minder dan één volle lading van de batterij resteert.

Wanneer u de draadloze oplaadcase op een oplader aansluit of op een Qi-gecertificeerde oplaadmat legt, blijft het statuslampje acht seconden branden. Als het lampje wit knippert, kunnen uw AirPods worden geconfigureerd met een van uw apparaten. Als het lampje amber knippert, moet u de AirPods mogelijk opnieuw configureren.

1. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals audio werd afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  2. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat de batterijen van zowel de AirPods als de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  3. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  4. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software.  Het volume was ingesteld op 50%. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  5. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  6. Tests uitgevoerd door Apple in februari 2019 met prototypen van de AirPods (2e generatie), oplaadcase en draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone XS Max en een prereleaseversie van de software.  Het volume was ingesteld op 50%. Om het laadproces van 15 minuten te testen, zijn AirPods gebruikt waarvan de volledig lege batterij 15 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  7. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De lege AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna het afspelen van audio werd hervat totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. Dit proces werd herhaald totdat beide AirPods Pro en de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  8. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Met actieve ruisonderdrukking en transparantie uitgeschakeld, was de maximale luistertijd 5 uur. Bij de tests werd audio afgespeeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  9. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. De afspeellijst bevatte 358 unieke audiosporen die waren gekocht in de iTunes Store (256 Kbps AAC-codering). Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd audio afgespeeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met afspelen. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  10. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software. Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De volledig lege batterijen van de AirPods Pro werden opgeladen tot 100 procent, waarna nogmaals mobiel werd gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. Dit proces werd herhaald totdat beide AirPods Pro en de oplaadcase helemaal leeg waren. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  11. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software.  Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Bij de tests werd mobiel gebeld totdat de batterij helemaal leeg was en de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.
  12. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2019 met prototypen van de AirPods Pro met draadloze oplaadcase en software gekoppeld aan een iPhone 11 Pro Max en een prereleaseversie van de software.  Het volume stond op 50% en actieve ruisonderdrukking was ingeschakeld. Om het laadproces van 5 minuten te testen, zijn AirPods Pro gebruikt waarvan de volledig lege batterij 5 minuten lang werd opgeladen. Vervolgens werd mobiel gebeld totdat de eerste AirPod Pro stopte met het afspelen van gespreksaudio. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, de omgeving, het gebruik en vele andere factoren.