Over updates op de achtergrond in macOS

Uw Mac installeert automatisch updates op de achtergrond voor de beveiligingsconfiguratie en gegevensbestanden die in macOS worden gebruikt.

Uw software up-to-date houden is een van de beste dingen die u kunt doen om de beveiliging van uw Mac te waarborgen. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat alle beveiligingsupdates en andere macOS-software-updates worden geïnstalleerd en dat uw Mac is geconfigureerd om deze achtergrondupdates onmiddellijk te ontvangen:

Deze updates worden standaard automatisch geïnstalleerd. De Mac wordt hiervoor niet opnieuw opgestart, maar bepaalde updates worden wel pas van kracht na een herstart.

Achtergrondupdates onmiddellijk ontvangen

Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat u de achtergrondupdates altijd onmiddellijk ontvangt:

• In macOS Ventura of hoger: kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Algemeen' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Software-update' aan de rechterkant. Klik op de infoknop naast 'Automatische updates' en zorg ervoor dat 'Installeer beveiligingsmaatregelen en systeembestanden' is ingeschakeld.
  • In eerdere versies van macOS: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Software-update'. Klik op 'Geavanceerd' en zorg ervoor dat 'Installeer systeembestanden en beveiligingsupdates' is geselecteerd.

Geïnstalleerde achtergrondupdates bekijken

Systeeminformatie geeft een overzicht van de meeste software van Apple en van andere fabrikanten die handmatig of automatisch is geïnstalleerd.

1. Houd de Option-toets ingedrukt en kies het Apple-menu  > 'Systeeminformatie'.
  2. Selecteer 'Installaties' in het gedeelte 'Software' in de navigatiekolom.
  3. Klik op de kolom 'Installatiedatum' aan de rechterkant om de lijst op datum te sorteren.

Soorten achtergrondupdates

Achtergrondupdates omvatten updates van de beveiligingsconfiguratie en de systeembestanden.

Beveiligingsconfiguratie-updates

Beveiligingsconfiguratie-updates zorgen voor een betere beveiliging van uw Mac door kwaadaardige software te identificeren en te voorkomen dat deze wordt geïnstalleerd. De al geïnstalleerde en als kwaadaardig geïdentificeerde software wordt ook verwijderd met deze updates wanneer u de Mac herstart. De volgende beveiligingsconfiguratie-updates worden op de achtergrond uitgevoerd:

• Core Services Application Configuration Data: blokkeert het starten van incompatibele apps
  • EFICheck AllowListAll: controleert of Apple de juiste firmware voor de Mac heeft geleverd
  • Gatekeeper Configuration Data: helpt bij het beschermen van uw Mac tegen apps die door onbekende ontwikkelaars zijn gemaakt
  • Incompatible Kernel Extension Configuration Data: blokkeert incompatibele kernelextensies die uw Mac mogelijk negatief beïnvloeden
  • MRTConfigData: verwijdert bekende malware
  • TCC Configuration Data: zorgt voor een betere compatibiliteit van bepaalde software met beveiligingsfuncties in macOS
  • XProtectPlistConfigData: voorkomt dat bekende malware wordt uitgevoerd

Systeembestanden

Systeembestanden bevatten onder andere nieuwe woordenlijsten, nieuwe bronbestanden voor spraakherkenning en stem, betere suggesties voor contacten en activiteiten. Sommige systeembestanden worden alleen geïnstalleerd als u de functies inschakelt of gebruikt die ervoor zijn vereist. De volgende systeembestanden worden op de achtergrond geïnstalleerd:

• Bijgewerkte lettertypen
  • Bijgewerkte systeemvoorzieningen voor dicteren
  • Nieuwe of bijgewerkte woorden in het vocabulaire voor de app Woordenboek
  • Verbeterde taalmodellen, autocorrectie, spellingscontrole, invoermethoden, transcriptie van Latijns schrift naar internationale tekens en meer
  • Verbeterde suggesties voor nieuwe contacten en agenda-activiteiten in macOS-apps en verbeterde waarschuwingen als het tijd is om te gaan
  • Verbeterde detectie van en verbinding met Bluetooth-apparaten
  • Verbeterde automatische routing van netwerkverzoeken op basis van verkeer
  • Verbeterd bijwerken van inloggegevens van iCloud-sleutelhanger op al uw Apple apparaten
  • Ondersteuning voor nieuwe topleveldomeinen in Safari
  • Nieuwe en verbeterde websitesuggesties die verschijnen tijdens het typen in het slimme zoekveld van Safari
  • Bijgewerkte definities voor SSL-certificaattypen
  • Ondersteuning op systeemniveau voor meer RAW-structuren van digitale camera's
  • Verbeterde bewerking van foto's die in de portretmodus op een iOS-apparaat zijn gemaakt en worden bekeken in de Foto's-app op een Mac
  • Bijgewerkte instructievideo's in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren')
  • Bijgewerkte informatie over ondersteuning voor mediastructuren
  • Firmware-updates voor ingebouwde en externe trackpads, muizen, toetsenborden en beeldschermen
  • Firmware-updates voor Apple lichtnetadapters
  • Firmware-updates voor ontwikkeling van Siri Remote in Xcode
  • Bijgewerkte informatie waarmee incompatibele kernelextensies (kexts) automatisch kunnen worden geblokkeerd
  • Bijgewerkte informatie waarmee incompatibele apps automatisch kunnen worden herkend zodat kan worden voorkomen dat ze worden geopend of worden gemigreerd naar een nieuwe Mac

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.