Over snelle beveiligingsmaatregelen voor iOS, iPadOS en macOS

Snelle beveiligingsmaatregelen leveren tussentijds belangrijke beveiligingsverbeteringen, tussen de software-updates door.

Snelle beveiligingsmaatregelen zijn een nieuwe manier van software uitbrengen voor de iPhone, iPad en Mac. Ze leveren tussentijds belangrijke beveiligingsverbeteringen, tussen de software-updates door, bijvoorbeeld verbeteringen aan de Safari-webbrowser, de programmatuur van het WebKit-framework of andere kritieke systeembibliotheken. Ze kunnen ook worden gebruikt om bepaalde beveiligingsproblemen sneller op te lossen, zoals problemen die mogelijk zijn misbruikt of waarvan is gemeld dat ze al zijn aangetroffen.

Nieuwe snelle beveiligingsmaatregelen worden alleen geleverd voor de nieuwste versies van iOS, iPadOS en macOS, te beginnen met iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 en macOS 13.3.1.

Je apparaat past snelle beveiligingsmaatregelen standaard automatisch toe. Zo nodig wordt je gevraagd om je apparaat te herstarten. Zo controleer je de instellingen van jouw apparaat:

• iPhone of iPad: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' > 'Automatische updates' en zorg ervoor dat 'Beveiligingsmaatregelen en systeembestanden' is ingeschakeld.

• Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Klik op 'Algemeen' in de navigatiekolom en klik vervolgens aan de rechterkant op 'Software-update'. Klik op de infoknopGeen alt beschikbaar voor afbeelding naast 'Automatische updates' en zorg ervoor dat 'Installeer beveiligingsmaatregelen en systeembestanden' is ingeschakeld.

Wanneer een snelle beveiligingsmaatregel is toegepast, komt er een letter achter het softwareversienummer, zoals in dit voorbeeld: macOS 13.3.1 (a).

Als je ervoor kiest om deze instelling uit te schakelen of snelle beveiligingsmaatregelen niet toe te passen wanneer ze beschikbaar zijn, ontvangt je apparaat de relevante oplossingen of tegenmaatregelen pas wanneer ze worden opgenomen in een volgende software-update.

Meer informatie over een specifieke snelle beveiligingsmaatregel zijn beschikbaar in het artikel Apple beveiligingsreleases.