Siri gebruiken op een Mac

Met macOS Sierra en hoger kunt u Siri gebruiken op uw Mac, met nieuwe mogelijkheden die specifiek zijn ontworpen voor uw bureaublad.

Siri-symbool

Net als Siri op uw andere Apple apparaten is Siri op de Mac uw intelligente persoonlijke assistent die u helpt te multitasken en dingen gedaan te krijgen. Als u bijvoorbeeld aan het werken bent in een document, kunt u Siri vragen uw collega een bericht te sturen dat het document eraan komt, zonder dat u uw werk hoeft te onderbreken.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van de vele dingen die u Siri kunt vragen te doen. U kunt Siri zelfs vragen "Wat kun je doen?"

• "Laat alle pdf's in de map 'Downloads' zien."
  • "Hoeveel ruimte is er nog vrij op mijn Mac?"
  • "Speel de 40 grootste jazzhits af."
  • "Wat voor weer is het op Terschelling?"
  • "Zoek naar tweets van Memphis Depay."
  • "Zoek op het web naar plaatjes van de Eiffeltoren."
  • "Laat alle bestanden zien die ik vorige week met Cecilia heb gedeeld."
  • "FaceTime Victoria."
  • "Nodig Laura uit voor de vergadering van 10 uur."
  • "Laat de foto's van gisteren zien."
  • "Hoe laat is het in Rio de Janeiro?"
  • "Zoek koffie in de buurt."
  • Met de komst van macOS Mojave kunt u Siri nu ook gebruiken om een geluid af te spelen op een apparaat, zodat u het gemakkelijker kunt vinden. Als u bijvoorbeeld 'Zoek mijn iPhone' inschakelt op uw apparaten, kunt u vragen "Waar is mijn iPhone?" of "Waar is mijn Watch?"

Vraag het aan Siri

Als u iets aan Siri wilt vragen, gebruikt u een van de volgende acties. Vervolgens zegt u wat u wilt:

• Klik op Siri-symbool in de menubalk, het Dock of de Touch Bar.
  • Als u Siri al hebt geopend, klikt u op Siri-symbool of symbool van de microfoon in het Siri-venster.
  • Houd de Command-toets (⌘) en spatiebalk ingedrukt tot Siri reageert.
  • Zeg "Hé, Siri" tegen een Mac die "Hé, Siri" ondersteunt. Bij notebooks die deze feature ondersteunen, moet de klep open staan.

Als Siri niet automatisch wordt gesloten, klikt u op x-knop of veegt u naar rechts om te sluiten.

Als Siri u niet hoort of begrijpt

• Zorg ervoor dat u macOS Sierra of hoger gebruikt
  • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en controleer de microfoonselectie in 'Geluidsvoorkeuren' of in de voorkeuren voor Siri. Of test met een andere microfoon, zoals de microfoon van uw AirPods of Apple oortelefoon. Als u een Mac mini of Mac Pro gebruikt, moet u een microfoon aansluiten zodat Siri u kan horen.
  • Als Siri u wel lijkt te horen, maar u niet begrijpt, controleert u of uw taal en dialect zijn geselecteerd in de voorkeuren voor Siri.
  • Als Siri geen verbinding krijgt met het netwerk of vraagt om het later opnieuw te proberen, controleert u uw internetverbinding.

Siri vragen bestanden te zoeken op uw Mac

Met Siri kunt u eenvoudig bestanden zoeken op uw Mac op basis van uiteenlopende criteria. U kunt Siri bijvoorbeeld vragen: "Zoek alle documenten die ik de afgelopen maand hebt geopend". Vervolgens kunt u vragen: "Toon alleen de bestanden met 'les' in de naam".

Bewaar wat Siri gevonden heeft op een plek waar u dit kunt vinden

U kunt belangrijke informatie die Siri heeft gevonden bewaren in het berichtencentrum . U hebt dan eenvoudig toegang tot uw sportoverzichten, Twitter-feeds, bestanden die verband houden met een groot project, en veel meer.

Klik hiervoor op plusteken bovenaan de resultaten van Siri. Uw gegevens blijven up-to-date, dus u weet altijd waar u moet zijn voor wedstrijdtijden, trending topics of belangrijke documenten.

Siri-resultaten slepen

U kunt bepaalde gegevens die Siri heeft gevonden, slepen naar een venster of app op uw bureaublad. Wanneer u bijvoorbeeld Siri hebt gevraagd om een afbeelding op het web te zoeken, kunt u een afbeelding uit de resultaten slepen naar een Pages-document:

Uw vraag aan Siri wijzigen

Als u uw vraag wilt wijzigen in plaats van een nieuwe vraag te stellen, dubbelklikt u op de woorden in het Siri-venster, voert u met uw toetsenbord de wijzigingen in en drukt u op Return.

Voorkeuren voor Siri wijzigen

Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Siri'. U kunt ook Siri vragen om 'Voorkeuren voor Siri' te openen. U kunt u instellingen aanpassen zoals de Siri-sneltoets, het geslacht en het dialect dat Siri gebruikt, en of Siri gesproken feedback geeft. En als u macOS Catalina of hoger gebruikt, kunt u kiezen om de Siri- en dicteergeschiedenis te verwijderen.

Meer informatie over Siri-voorkeuren.

Meer informatie

De functies van Siri kunnen per land of regio verschillen.