Uw instelling upgraden naar Apple School Manager

U kunt van Apple Deployment Programs, zoals het Device Enrollment Program (DEP) en het Volume Purchase Program (VPP), upgraden naar Apple School Manager.

Als uw organisatie Apple Deployment Programs gebruikt, zoals het DEP of VPP, kunt u een upgrade uitvoeren naar Apple School Manager.

Apple School Manager is een voorziening waarmee u materiaal kunt kopen, automatische apparaatinschrijving in uw MDM-oplossing (Mobile Device Management) kunt configureren en accounts kunt aanmaken voor studenten en personeel. Apple School Manager is toegankelijk via het web en is ontworpen voor technologiemanagers, IT-beheerders en administratief en onderwijzend personeel.

Upgraden naar Apple School Manager

Als u wilt upgraden, logt u in bij deploy.apple.com of school.apple.com met uw agentaccount voor Apple Deployment Programs en volgt u de instructies op het scherm.*

Na de upgrade bevat Apple School Manager al uw:

• Accounts
  • Inloggegevens van de accounts
  • MDM-servers
  • MDM-apparaten
  • Servertokens
  • Apparaatbestellingen
  • Andere onderdelen die aan uw account zijn gekoppeld

Nadat u de upgrade hebt voltooid, gebruikt u de Apple School Manager-portal om toegang te krijgen tot uw gegevens. U hebt pas toegang tot de Apple Deployment Programs-website na de upgrade.

Een domein kiezen voor beheerde Apple ID's

Nadat u een upgrade naar Apple School Manager hebt uitgevoerd, wordt u gevraagd om de website van uw school in te voeren. Apple School Manager gebruikt de website van de school voor uw beheerde Apple ID's. Als uw website bijvoorbeeld www.myschool.edu is, zien uw beheerde Apple ID's er zo uit: student@appleid.myschool.edu.

Als het domein van uw website niet gelijk is aan uw e-maildomein, kan het handiger zijn om uw e-maildomein op te geven. De Apple School Manager-beheerder kan het standaarddomein wijzigen na de upgrade.

VPP-kopers uitnodigen voor Apple School Manager

Misschien heeft uw school een of meer VPP-accounts (Volume Purchase Program). Als uw school deze accounts heeft, moet u deze gebruikers na een upgrade naar Apple School Manager afzonderlijk uitnodigen. Lees hoe u VPP-kopers uitnodigt voor Apple School Manager.

Wijzigingen in rollen voor Apple School Manager

Apple School Manager brengt een aantal wijzigingen aan in de rollen die u aan uw gebruikers toewijst.

'Agent' is nu 'Beheerder'

Bij Apple Deployment Programs was 'Agent' het hoogste niveau van beheerderstoegang. Agents hadden de bevoegdheid om de algemene voorwaarden van Apple Deployment Programs namens uw instelling te accepteren.

Bij Apple School Manager heet deze rol nu 'Beheerder'. U kunt voor uw instelling maximaal vijf beheerders instellen in Apple School Manager.

'Beheerders' zijn nu 'Managers'

In Apple Deployment Programs waren er beheerders voor het DEP en het VPP en Apple ID's voor studenten. Bij Apple School Manager heten 'Beheerders' nu 'Managers'.

In welk type beheerder een gebruiker wordt omgezet, is afhankelijk van zijn/haar verantwoordelijkheden:

Rol in Apple Deployment Programs

Rol in Apple School Manager

DEP-beheerder

Apparatenmanager

VPP-beheerder

Materiaalmanager

Programmabeheerder Apple ID voor studenten

Personenmanager

Elke Apple Deployment Programs-beheerder die andere beheerders kon aanmaken, wordt een personenmanager in Apple School Manager.

Eén gebruiker kan meerdere rollen hebben in Apple School Manager. Als uw gebruiker voor meer dan één programma beheerder was, worden alle rollen die van toepassing zijn in Apple School Manager toegewezen aan deze gebruiker. De beheerder of sitemanager kan managerrollen toevoegen, verwijderen of wijzigen nadat u de upgrade hebt uitgevoerd.

Beheerde Apple ID's voor alle rollen

Wanneer gebruikers die eerder agent of beheerder waren voor de eerste keer inloggen bij Apple School Manager, worden hun Apple ID's omgezet in beheerde Apple ID's. Gebruikers moeten hun accounts nu configureren met twee-factor-authenticatie, als dat nog niet was gedaan.

Meer informatie

*Als u een Mac gebruikt om te upgraden, gebruikt u Safari versie 8 of hoger. Pc-gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze Microsoft Edge versie 25.10 of hoger hebben.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.