Jouw instelling upgraden naar Apple School Manager

Upgrade naar Apple School Manager om het Device Enrollment Program en het Volume Purchase Program te blijven gebruiken. Apple Deployment Programs zijn met ingang van 1 december 2019 niet langer beschikbaar.

Als jouw organisatie momenteel gebruikmaakt van Apple Deployment Programs zoals het Device Enrollment Program of het Volume Purchase Program, moet je vóór 1 december 2019 upgraden naar Apple School Manager.

Apple School Manager is een voorziening waarmee je materiaal kunt kopen, automatische apparaatinschrijving in jouw MDM-oplossing (Mobile Device Management) kunt configureren en accounts kunt aanmaken voor studenten en personeel. Apple School Manager is toegankelijk via het web en is ontworpen voor technologiemanagers, IT-beheerders en administratief en onderwijzend personeel.

Upgraden naar Apple School Manager

Als je wilt upgraden, log je in bij deploy.apple.com of school.apple.com met jouw agentaccount voor Apple Deployment Programs en volg je de instructies op het scherm.*

Na de upgrade bevat Apple School Manager al jouw:

• Accounts
  • Inloggegevens van de accounts
  • MDM-servers
  • MDM-apparaten
  • Servertokens
  • Apparaatbestellingen
  • Andere onderdelen die aan jouw account zijn gekoppeld

Nadat je de upgrade hebt voltooid, gebruik je de Apple School Manager-portal om toegang te krijgen tot jouw gegevens. Je hebt na de upgrade geen toegang meer tot de Apple Deployment Programs-website.

Een domein kiezen voor beheerde Apple ID's

Nadat je een upgrade naar Apple School Manager hebt uitgevoerd, wordt jou gevraagd om de website van jouw school in te voeren. Apple School Manager gebruikt de website van de school voor jouw beheerde Apple ID's. Als jouw website bijvoorbeeld www.myschool.edu is, zien jouw beheerde Apple ID's er zo uit: student@appleid.myschool.edu.

Als het domein van jouw website niet gelijk is aan jouw e-maildomein, kan het handiger zijn om jouw e-maildomein op te geven. De Apple School Manager-beheerder kan het standaarddomein wijzigen na de upgrade.

Nodig inkopers van het Volume Purchase Program uit voor Apple School Manager

Jouw school heeft wellicht een of meer verschillende Volume Purchase Program-accounts. Als jouw school deze accounts heeft, moet je deze gebruikers na een upgrade naar Apple School Manager afzonderlijk uitnodigen. Bekijk hoe je inkopers van het Volume Purchase Program uitnodigt voor Apple School Manager.

Wijzigingen in rollen voor Apple School Manager

Apple School Manager brengt een aantal wijzigingen aan in de rollen die je aan jouw gebruikers toewijst.

'Agent' is nu 'Beheerder'

Bij Apple Deployment Programs was 'Agent' het hoogste niveau van beheerderstoegang. Agents hadden de bevoegdheid om de algemene voorwaarden van Apple Deployment Programs namens jouw instelling te accepteren.

Bij Apple School Manager heet deze rol nu 'Beheerder'. Je kunt voor jouw instelling maximaal vijf beheerders instellen in Apple School Manager.

'Beheerders' zijn nu 'Managers'

Bij Apple Deployment Programs waren er beheerders voor het Device Enrollment Program, het Volume Purchase Program en Apple ID voor studenten. Bij Apple School Manager heten 'Beheerders' nu 'Managers'.

In welk type beheerder een gebruiker wordt omgezet, is afhankelijk van zijn/haar verantwoordelijkheden:

Rol in Apple Deployment Programs

Rol in Apple School Manager

Device Enrollment Program-beheerder

Apparatenmanager

Volume Purchase ProgramBeheerder

Materiaalmanager

Beheerder Apple ID voor studenten-programma

Personenmanager

Elke Apple Deployment Programs-beheerder die andere beheerders kon aanmaken, wordt een personenmanager in Apple School Manager.

Eén gebruiker kan meerdere rollen hebben in Apple School Manager. Als jouw gebruiker voor meer dan één programma beheerder was, worden alle rollen die van toepassing zijn in Apple School Manager toegewezen aan deze gebruiker. De beheerder of sitemanager kan managerrollen toevoegen, verwijderen of wijzigen nadat je de upgrade hebt uitgevoerd.

Beheerde Apple ID's voor alle rollen

Wanneer gebruikers die eerder agent of beheerder waren voor de eerste keer inloggen bij Apple School Manager, worden hun Apple ID's omgezet in beheerde Apple ID's. Gebruikers moeten hun accounts nu configureren met twee-factor-authenticatie, als dat nog niet was gedaan.

Meer informatie

* Om te upgraden naar Apple School Manager, heb je een Mac met Safari versie 8 of hoger of een pc met Microsoft Edge versie 25.10 of hoger nodig.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.