OS X El Capitan downloaden

OS X El Capitan blijft beschikbaar voor Mac-computers die de upgrade naar macOS High Sierra niet kunnen uitvoeren of die eerst de upgrade naar El Capitan moeten uitvoeren.

Is uw Mac geschikt voor El Capitan?

OS X El Capitan vereist een van de volgende Mac-modellen en OS X-versies.* Het vereist ook minstens 2 GB geheugen en 8,8 GB opslagruimte. Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model, het geheugen, de opslagcapaciteit en de macOS-versie te vinden.

• OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion
  • OS X Lion
  • OS X Snow Leopard

* De macOS-versie waarmee de Mac is geleverd, is de oudste versie die compatibel is met die Mac.

El Capitan downloaden van de App Store

Nu dat High Sierra beschikbaar is, kunt u het beste upgraden naar High Sierra in plaats van naar El Capitan. Om beveiligings- en compatibiliteitsredenen raadt Apple altijd aan de nieuwste versie van macOS te gebruiken.

Als uw Mac geen ondersteuning biedt voor High Sierra of als u Snow Leopard of Lion gebruikt en de upgrade naar High Sierra wilt uitvoeren, volgt u deze stappen:

1. Gebruik deze koppeling om de El Capitan-pagina in de App Store te openen: OS X El Capitan downloaden
  2. Klik op de pagina van El Capitan op de knop 'Download'. Als uw Mac compatibel is met El Capitan, wordt een bestand met de naam 'Installeer OS X El Capitan' gedownload naar uw map 'Programma's'.
  3. Als de download is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch geopend. Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.

Scherm van installatieprogramma

Hebt u de Mac App Store niet?

Als u Leopard gebruikt, voert u de upgrade naar Snow Leopard uit om de App Store te krijgen. Zoek vervolgens naar software-updates door in het menu 'Apple' de optie 'Software-update' te kiezen. Nadat u alle Snow Leopard-updates hebt geïnstalleerd, beschikt u over de app App Store.

Meer informatie

• Tijdens de installatie kan de Mac verschillende keren opnieuw worden opgestart. Vervolgens worden enkele taken voor de eerste configuratie op de achtergrond uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van die taken zijn activiteiten zoals het gebruik van Spotlight of Mail, mogelijk niet zo snel als voorheen.
  • Als u eerder al El Capitan, Yosemite, Mavericks of een andere oudere versie van OS X hebt gedownload en uw Mac compatibel is met die versie, kunt u deze opnieuw downloaden vanaf het tabblad 'Aankopen' in de App Store.
Publicatiedatum:Tue Mar 20 00:16:07 GMT 2018