Upgraden naar OS X El Capitan

OS X El Capitan blijft beschikbaar voor Mac-computers die de upgrade naar macOS Mojave, High Sierra of Sierra niet kunnen uitvoeren of die eerst de upgrade naar El Capitan moeten uitvoeren.

Compatibiliteit controleren

U kunt een upgrade uitvoeren naar macOS Sierra vanaf OS X Snow Leopard of hoger op de volgende Mac-modellen. Uw Mac moet daarnaast beschikken over ten minste 2 GB geheugen en 8,8 GB beschikbare opslagruimte.

MacBook-modellen die eind 2008 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die eind 2008 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2007 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die begin 2009 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die medio 2007 of later zijn geïntroduceerd
Mac Pro-modellen die begin 2008 of later zijn geïntroduceerd
Xserve-modellen die begin 2009 zijn geïntroduceerd

Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model van uw Mac, het geheugen, de opslagruimte en de macOS-versie te vinden. Als uw Mac niet compatibel is met OS X El Capitan, laat het installatieprogramma u dit weten.

Een reservekopie maken

Het is een goed idee om een reservekopie te maken van uw Mac voordat u een upgrade uitvoert. Dit is erg gemakkelijk met Time Machine en er zijn ook andere methodes beschikbaar om een reservekopie te maken. Lees hoe u een reservekopie van uw Mac maakt.

Verbinding maken

Het downloaden en installeren van OS X neemt wat tijd in beslag, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare internetverbinding hebt. Als u een Mac-notebook gebruikt, sluit u deze aan op een stopcontact.

OS X El Capitan downloaden

Ga na of u een upgrade kunt uitvoeren naar macOS Mojave, de nieuwste versie van macOS, voor de beste beveiliging en de nieuwste functies.

Als u OS X El Capitan nog steeds nodig hebt, gebruikt u deze koppeling naar de App Store: Download El Capitan. Als u deze versie wilt downloaden, moet uw Mac draaien op macOS High Sierra of ouder.

De installatie starten

Na de download wordt het installatieprogramma automatisch geopend.

Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm. Mogelijk is het voor u handig om de installatie 's avonds te starten, zodat deze 's nachts kan worden voltooid, indien nodig.

Scherm van installatieprogramma

Wachten totdat de installatie is voltooid

Wacht totdat de installatie is voltooid en zet uw Mac niet in de sluimerstand. Sluit ook de klep niet. Uw Mac kan diverse keren herstarten, een voortgangsbalk weergeven of een zwart scherm tonen tijdens de installatie van OS X en gerelateerde updates in de firmware van uw Mac.