Foto‘s op Mac gebruiken

Lees hoe u uw foto's op al uw apparaten krijgt, uw verzameling kunt beheren en uw foto's kunt bewerken en delen.

Foto's helpt u bij het organiseren en bijhouden van uw groeiende bibliotheek. Krachtige en intuïtieve bewerkingstools helpen u uw afbeeldingen te perfectioneren. 'Terugblikken' geeft de beste afbeeldingen uit uw fotobibliotheek weer in prachtige verzamelingen. En met iCloud-fotobibliotheek kunt u een grote collectie foto's en video's bewaren in iCloud en up-to-date houden op al uw apparaten.

Voordat u begint

Altijd en overal toegang tot uw foto's

iCloud-fotobibliotheek bewaart automatisch al uw foto's in iCloud, zodat u ze kunt openen op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com of een pc. Wanneer u afbeeldingen in de app Foto's bewerkt en organiseert, worden uw wijzigingen overal up-to-date en zichtbaar gehouden.

iCloud-opslag beheren

De foto's en video's die u in de iCloud-fotobibliotheek bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, of u genoeg ruimte hebt om uw volledige verzameling op te slaan. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren indien nodig.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

U kunt heel eenvoudig aan de slag. Schakel iCloud-fotobibliotheek in bij Instellingen en controleer of u met dezelfde Apple ID bent ingelogd op al uw apparaten. Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's'. Selecteer vervolgens 'iCloud-fotobibliotheek'.

Uw fotobibliotheek geordend houden

De app Foto's is op dezelfde manier georganiseerd op al uw Apple apparaten. Zo voelt het altijd vertrouwd. Op uw Mac wordt uw verzameling in vier hoofdcategorieën ingedeeld: 'Bibliotheek', 'Gedeeld', 'Albums' en 'Projecten'.

De app Foto's sorteert automatisch uw foto's, video's, Terugblikken, Favorieten, Personen en meer voor u in Bibliotheek. En u vindt uw foto's en video's die rond dezelfde tijd en plaats zijn genomen in 'Momenten', 'Sets' en 'Jaren'. Bekijk de foto's die u deelt met anderen in iCloud-fotodeling bij 'Gedeeld'. Organiseer uw verzameling in 'Albums'. Bekijk en bestel vervolgens boeken, kaarten, agenda's, afdrukken en meer in 'Projecten'.

Meer doen met de app Foto's

U gebruikt een Mac om dingen gedaan te krijgen. Dat is waarom de app Foto's het eenvoudiger maakt om een prachtige diavoorstelling te maken, te delen met wie u wilt en snel het moment te vinden waar u naar zoekt. En dat alles met slechts enkele klikken.

Een diavoorstelling afspelen

Maak direct een diavoorstelling in Foto's. Open een album en klik op 'Diavoorstelling'. Pas het thema en de muziek aan en u kunt aan de slag.

Of u kunt klikken op de titel van een moment, set of jaar. Klik vervolgens op .

Met vrienden delen

Gebruik  om foto's te delen via iCloud-fotodelen, Mail en meer. Of verstuur foto's naar uw accounts bij sociale media zoals Facebook en Twitter.

Meerdere foto's selecteren

De app Foto's maakt zelfs het selecteren van meerdere foto's en video's uit uw bibliotheek efficiënter. Selecteer meer dan een foto of video en zie onmiddellijk hoeveel u er heeft in de rechterbovenhoek van de app Foto's. Vervolgens kunt u ze verplaatsen naar een album, verbergen, verwijderen, informatie verkrijgen en meer.

Zoeken naar foto's

Vind snel de foto of video waar u naar zoekt. Gebruik de zoekbalk die direct in Foto's is ingebouwd. U kunt naar foto's zoeken op basis van wie daarop staat of wat daarop staat, zoals taart en ballonnen.

Of probeer de filter in de rechterbovenhoek van de app Foto's. Klik op 'Tonen' en kies uit Favorieten, Bewerkt, Foto's of Video's.

Foto's en video's uit uw bibliotheek verwijderen

Als er foto's en video's zijn die u niet meer gebruikt, kunt u deze één voor één of meerdere tegelijk verwijderen.

Eén foto verwijderen

1. Selecteer de foto die u wilt verwijderen.
  2. Druk op de Delete-toets.
  3. Bevestig dat u de foto wilt verwijderen.

Meerdere foto's verwijderen

1. Houd de Command-toets ingedrukt.
  2. Selecteer de foto's die u wilt verwijderen.
  3. Druk op de Delete-toets.
  4. Bevestig dat u de foto's wilt verwijderen.

Wanneer u een foto verwijdert, wordt deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd', waar deze nog 30 dagen wordt bewaard. Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden de door u verwijderde foto's ook op uw andere apparaten verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'. Na 30 dagen worden deze foto's definitief verwijderd. U kunt foto's onmiddellijk definitief verwijderen als u klikt op 'Verwijder alle' in het album 'Recent verwijderd'.

Als u foto's rechtstreeks uit een album verwijdert door op de Delete-toets te drukken, verwijdert u deze alleen uit het album en niet uit uw volledige fotoverzameling. Als u foto's uit zowel het album als uw verzameling wilt verwijderen, drukt u op Command-Delete.

Foto's bewerken

Foto's bevat krachtige, gebruiksvriendelijke bewerkingstools. U kunt aanpassingen aanbrengen in uw foto's en ze eruit laten zien zoals u wilt. Als u vervolgens opnieuw wilt beginnen, kunt u altijd teruggaan naar de originele foto. Zo gaat u aan de slag:

1. Dubbelklik op de foto die u wilt bewerken in de weergave 'Foto's' of in een album.
  2. Klik op 'Bewerk' of  in de rechterbovenhoek van Foto's.
  3. De bewerkingstools verschijnen aan de rechterzijde van het venster. Klik op de tool die u wilt gebruiken.

Klik na de bewerking van uw foto op 'Gereed'. Wilt u opnieuw beginnen? Klik op 'Herstel origineel'. Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, ziet u de wijzigingen op al uw apparaten.

Met Foto's voor macOS High Sierra kunt u een foto sturen naar de meeste fotoprogramma's van andere fabrikanten en vervolgens uw wijzigingen direct in uw bibliotheek bewaren. Lees meer over het bewerken van uw foto's met programma's en extensies van andere fabrikanten.

Informatie over een foto bekijken en toevoegen

U kunt ook details toevoegen aan uw foto's, zoals een beschrijving, trefwoorden of een specifieke locatie. U kunt zelfs gezichten toevoegen om uw vrienden en familie een naam te geven in elke foto.

Om het infovenster te bekijken, dubbelklikt u op een foto om deze te openen en klikt u vervolgens op  in de rechterbovenhoek of selecteert u een foto en gebruikt u de toetscombinatie Command-I. Wanneer u informatie hebt toegevoegd, kunt u de zoekbalk gebruiken om foto's te zoeken op trefwoord, titel, beschrijving, gezichten of locatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.