Foto's verwijderen van een iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe u foto's en video's verwijdert die u niet meer wilt bewaren en hoe u ze kunt terughalen als u ze per ongeluk hebt verwijderd.

Ruimte vrijmaken op uw apparaat

Voordat u iets verwijdert, zorgt u ervoor dat u een reservekopie hebt gemaakt van de foto's en video's die u wilt bewaren. Als u iCloud-foto's gebruikt en een foto of video op een apparaat verwijdert, wordt deze ook verwijderd op alle apparaten waarbij u bent ingelogd met dezelfde Apple ID. Lees hier hoe u foto's en video's in iCloud-foto's verwijdert op iCloud.com

Om te zien hoeveel opslagruimte er nog vrij is op uw apparaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'. Lees meer over het beheren van de foto-opslag van uw apparaat.

Zelf kiezen wat u bewaart

Tik op 'Prullenmand' Prullenmand-symbool om foto's en video's te verwijderen van de iPhone, iPad of iPod touch. Wanneer u foto's verwijdert, worden deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'. Ze blijven daar 30 dagen staan voor het geval u ze wilt herstellen en daarna worden ze definitief verwijderd.

Als u foto's toevoegt aan de iPhone, iPad of iPod touch vanaf een computer, kunt u ze in de Foto's-app niet direct verwijderen van uw apparaat. Lees hoe u de foto's verwijdert vanuit iTunes.

Een foto verwijderen

Verwijder foto-optie die verschijnt nadat u op een foto of video tikt die u wilt verwijderen

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op 'Alle foto's' en selecteer de foto of video die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Prullenmand' Prullenmand-symbool > 'Verwijder foto'.

Meerdere foto's verwijderen

Meerdere foto's geselecteerd in de Foto's-app

1. Open de Foto's-app, tik op 'Alle foto's' en tik vervolgens op 'Selecteer'.
  2. Tik op meerdere foto's of schuif met uw vinger over verschillende foto's als u er meer dan één wilt selecteren.
  3. Tik op 'Prullenmand' Prullenmand-symbool om meerdere foto's te verwijderen.

Uw foto's terughalen

Als u per ongeluk een foto verwijdert, kunt u deze nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u foto's en video's terughaalt, worden ze teruggezet in het album 'Alle foto's'.

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Open het album 'Recent verwijderd' en tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op elke foto of video die u wilt bewaren.
  4. Tik op 'Zet terug' en bevestig dat u de foto's wilt terugzetten.

Als een foto of video ontbreekt, kunt u de volgende stappen proberen om deze op te zoeken.

Foto's definitief verwijderen

Als u uw foto's of video's binnen 30 dagen definitief wilt verwijderen, kunt u ze verwijderen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u een foto uit dit album verwijdert, kunt u deze niet meer terughalen.

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Open het album 'Recent verwijderd' en tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op elke foto of video die u definitief wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en bevestig dat u de foto's wilt verwijderen.

Alles verwijderen en herstellen naar fabrieksinstellingen

Voordat u uw apparaat verkoopt of weggeeft, moet u al uw foto's en video's wissen en het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen. Wanneer u de inhoud en instellingen van uw apparaat wist, wordt alles verwijderd en teruggezet op de fabrieksinstellingen, inclusief nummers, video's, contacten, foto's, agendagegevens en alle andere gegevens. Al dit materiaal blijft overigens veilig bewaard in iCloud. Alle instellingen van uw apparaat worden hersteld naar de fabrieksinstellingen. Lees hier wat u moet doen voordat u uw iPhone, iPad of iPod touch verkoopt, weggeeft of inruilt.