Foto's verwijderen van een iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe u foto's en video's verwijdert die u niet meer wilt bewaren en hoe u ze kunt terughalen als u ze per ongeluk hebt verwijderd.

Voordat u gaat verwijderen

Zorg ervoor dat u een reservekopie maakt van de foto's en video's die u wilt bewaren. Als u iCloud-foto's gebruikt en een foto of video op een apparaat verwijdert, wordt deze ook verwijderd op alle apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd. Lees hoe u foto's en video's verwijdert in iCloud-foto's

Om te zien hoeveel opslagruimte er nog vrij is op uw apparaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'. Meer informatie over het beheren van de foto-opslag op uw apparaat.

Foto's of video's verwijderen

Wanneer u foto's en video's verwijdert, worden ze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd', waar ze nog 30 dagen blijven staan. Na 30 dagen worden ze definitief verwijderd.

Als u iCloud-foto's gebruikt en foto's en video's op één apparaat verwijdert, worden de foto's en video's ook op uw andere apparaten verwijderd.

Als u foto's toevoegt aan uw iPhone, iPad of iPod touch door uw apparaat op uw computer aan te sluiten, kunt u ze in de Foto's-app niet direct verwijderen van uw apparaat. Als u de grijze knop 'Prullenmand'  ziet wanneer u een foto probeert te verwijderen van uw iPhone, iPad of iPod touch, moet u mogelijk stoppen met het synchroniseren van foto's vanaf uw computer. Lees hoe u het synchroniseren van foto's via uw computer kunt stoppen.

Eén foto verwijderen

iPhone met de optie 'Verwijder foto'

1. Open Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en selecteer de foto of video die u wilt verwijderen.
  3. Tik op de knop 'Prullenmand'  en tik vervolgens op 'Verwijder foto'.

Meerdere foto's verwijderen

iPhone met meerdere foto's geselecteerd in de Foto's-app

1. Open Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en tik vervolgens op 'Selecteer'.
  3. Tik op meerdere foto's of schuif met uw vinger over verschillende foto's als u er meer dan één wilt selecteren.
  4. Tik op de knop 'Prullenmand'  en bevestig vervolgens uw keuze om de items te verwijderen.

Verwijderde foto's terugzetten

Als u per ongeluk een foto of video verwijdert, kunt u deze nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u foto's en video's terughaalt, worden ze teruggezet in het album 'Alle foto's'. Verwijderde foto's of video's terugzetten:

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Albums'.
  2. Scrol omlaag, tik op het album 'Recent verwijderd' en tik vervolgens op 'Selecteer'.
  3. Tik op de foto of video die u wilt bewaren of tik op 'Zet alles terug'.
  4. Tik opnieuw op 'Zet terug' om te bevestigen.

Als een foto of video ontbreekt, kunt u de volgende stappen proberen om deze op te zoeken. Lees wat u kunt doen als u een foto of video mist.

Foto's definitief verwijderen

Als u uw foto's of video's definitief wilt verwijderen, kunt u ze verwijderen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u een foto uit dit album verwijdert, kunt u deze niet meer terughalen. Foto's definitief verwijderen:

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Albums'.
  2. Tik op het album 'Recent verwijderd' en tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op de foto's of video's die u wilt verwijderen of tik op 'Verwijder alles'.
  4. Tik opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen.