Foto's verwijderen van een iPhone, iPad en iPod touch

U kunt ongewenste foto's en video's eenvoudig verwijderen door op de prullenmand te tikken. U kunt ook lezen hoe u ruimte vrijmaakt op uw apparaat en hoe u uw foto's kunt terughalen als u deze per ongeluk hebt verwijderd.

Ruimte vrijmaken op uw apparaat

Voordat u iets verwijdert, zorgt u ervoor dat u een reservekopie hebt gemaakt van de foto's en video's die u wilt bewaren. Als u iCloud Foto's gebruikt en een foto of video op een apparaat verwijdert, wordt deze ook verwijderd op alle apparaten waarbij u bent aangemeld met dezelfde Apple ID.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'. Lees meer over het beheren van de foto-opslag van uw apparaat.

Zelf kiezen wat u bewaart

Tik op symbool van de prullenmand om foto's en video's te verwijderen van de iPhone, iPad of iPod touch. Wanneer u een foto verwijdert, wordt deze verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'. Daar worden foto's 30 dagen bewaard. Daarna worden ze definitief verwijderd.

Als u foto's toevoegt aan de iPhone, iPad of iPod touch via iTunes, kunt u ze in de Foto's-app niet direct verwijderen van uw apparaat. Lees hoe u de foto's verwijdert vanuit iTunes.

Een foto verwijderen

Verwijder foto-optie die verschijnt nadat u op een foto of video tikt die u wilt verwijderen

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op de foto of video die u wilt verwijderen.
  3. Tik op symbool van de prullenmand > 'Verwijder foto'.

Meerdere foto's verwijderen

Meerdere foto's geselecteerd in de Foto's-app

1. Open de Foto's-app en tik op 'Selecteer'.
  2. Tik op elke foto of video die u wilt verwijderen.
  3. Tik op symbool van de prullenmand > 'Verwijder [aantal] foto's'.

Uw foto's terughalen

Als u per ongeluk een foto verwijdert, kunt u deze nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u foto's en video's terughaalt, worden ze teruggezet in het album 'Alle foto's'.

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Open het album 'Recent verwijderd' en tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op elke foto of video die u wilt bewaren.
  4. Tik op 'Zet terug' en bevestig dat u de foto's wilt terugzetten.

Als een foto of video ontbreekt, kunt u de volgende stappen proberen om deze op te zoeken.

Foto's definitief verwijderen

Als u uw foto's of video's binnen 30 dagen definitief wilt verwijderen, kunt u ze verwijderen uit het album 'Recent verwijderd'. Wanneer u een foto uit dit album verwijdert, kunt u deze niet meer terughalen.

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Open het album 'Recent verwijderd' en tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op elke foto of video die u definitief wilt verwijderen.
  4. Tik op 'Verwijder' en bevestig dat u de foto's wilt verwijderen.

Alles verwijderen en herstellen naar fabrieksinstellingen

Voordat u uw apparaat verkoopt of weggeeft, kunt u al uw foto's en video's wissen en het apparaat herstellen naar de fabrieksinstellingen. Wanneer u de inhoud en instellingen van uw apparaat wist, wordt alles verwijderd en naar de fabrieksinstellingen hersteld, inclusief nummers, video's, contacten, foto's, agendagegevens en alle andere gegevens. Alle instellingen van uw apparaat worden hersteld naar de fabrieksinstellingen.