Uw foto- en video-opslag beheren

Lees hier hoe foto's en video's de opslag van uw iPhone, iPad en iPod touch gebruiken, hoe u ruimte kunt besparen en hoe u een upgrade van uw iCloud-opslag uitvoert als deze bijna vol is.

De foto's, muziek, apps en ander materiaal die u gebruikt en waaraan u zo veel plezier beleeft op uw iPhone, iPad en iPod touch, nemen opslagruimte op uw apparaat in beslag. En uw apparaat kan snel vol raken, afhankelijk van de opslagcapaciteit en de hoeveelheid materiaal die u hebt. Als er een bericht verschijnt dat uw opslag vol is, kunt u ruimte vrijmaken door uw foto- en video-opslag te beheren.

Controleren hoeveel opslagruimte u hebt

Kijk hoeveel opslagruimte u nog hebt op uw apparaat en in iCloud, en welke apps de meeste ruimte in beslag nemen.

Apparaatopslag

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'iPhone opslag'.

Hier ziet u mogelijk een lijst van aanbevelingen om uw opslagruimte te optimaliseren, gevolgd door een lijst van al uw apps en hoeveel ruimte ze in beslag nemen.

iCloud-opslag

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'iCloud'.

U ziet hier hoeveel ruimte u nog hebt in iCloud, de apps die opslagruimte in beslag nemen, en of u een abonnement met meer opslag moet nemen.

Als u iOS 10 of lager gebruikt, staat de informatie over de opslagruimte op uw apparaat en in iCloud bij elkaar. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Opslag en iCloud-gebruik'.

Uw foto's en video's in iCloud bewaren

Uw foto's en video's worden in de originele, volledige resolutie bewaard op uw apparaat. Dit betekent dat ze veel ruimte in beslag nemen op uw iPhone, iPad en iPod touch. Met iCloud-fotobibliotheek kunt u ruimte op uw apparaat vrijmaken en kunt u altijd bij uw hele verzameling, waar u ook bent.

Ga aan de slag met iCloud-fotobibliotheek:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' als u iOS 10.2 of lager gebruikt.
  2. Schakel iCloud-fotobibliotheek in.
  3. Selecteer 'Optimaliseer iPhone-opslag' om ruimte vrij te maken op uw apparaat.

Met 'Optimaliseer opslag' worden kleinere, ruimtebesparende foto's en video's op uw apparaat bewaard terwijl alle versies in de originele, volledige resolutie in iCloud worden bewaard. En zolang u genoeg ruimte hebt in iCloud, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt.

Als u meer opslag nodig hebt

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer opslag kopen vanaf USD 0,99 per maand. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of 2 TB, kunt u uw opslagruimte delen met uw gezin. Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

Als u meer opslagruimte nodig hebt op uw apparaat, zet u de foto's en video's die u niet in iCloud wilt bewaren, over op uw computer.

Als u meer hulp nodig hebt met uw opslagabonnement, bijvoorbeeld als u meer opslag hebt gekocht maar dit niet terugziet in uw account, neemt u contact op met Apple Support.

Meer informatie

Publicatiedatum: Tue Jan 09 17:50:24 GMT 2018