Je foto- en video-opslag beheren

Lees hier meer over hoe foto's en video's de opslagruimte op je iPhone en iPad gebruiken en hoe je ruimte kunt optimaliseren en besparen op je apparaten met iCloud-foto's.

De foto's, muziek, apps en andere materialen die je gebruikt en waaraan je zo veel plezier beleeft op je iPhone of iPad, nemen opslagruimte in beslag op je apparaat. En je apparaat kan snel vol raken, afhankelijk van de opslagcapaciteit Als je een bericht ziet dat de opslag van je apparaat vol is, kun je ruimte vrijmaken door iCloud-foto's te gebruiken of door materiaal van je apparaat te verwijderen.

Controleren hoeveel opslagruimte je hebt

Bekijk hoeveel opslagruimte je nog over hebt op je apparaat en in iCloud, en welke apps de meeste ruimte innemen.

Apparaatopslag

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Algemeen'.

3. Tik op '[apparaat]-opslag'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Je ziet mogelijk aanbevelingen voor het optimaliseren van de opslagruimte, een lijst van je apps en de hoeveelheid opslagruimte die zij gebruiken.

iCloud-opslag

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'iCloud'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Je ziet hoeveel ruimte je nog hebt in iCloud en of je een abonnement met meer opslag moet nemen. Tik op 'Beheer accountopslag' om te zien hoe apps je opslagruimte gebruiken.

Je foto's en video's bewaren in iCloud

Je foto's en video's worden standaard in de originele, volledige resolutie bewaard op je apparaat. Dit betekent dat ze veel ruimte in beslag nemen op je iPhone en iPad. Met iCloud-foto's kun je meer ruimte beschikbaar maken op je apparaat en heb je nog steeds toegang tot je hele collectie met volledige resolutie, waar je ook bent.

Aan de slag met iCloud-foto's:

1. Tik op 'Instellingen' > [je naam] > 'iCloud' > 'Foto's'.

2. Tik op 'Synchroniseer deze iPhone'. In iOS 15 of ouder tik je om iCloud-foto's in te schakelen.

3. Selecteer 'Optimaliseer iPhone-opslag' om ruimte te besparen op je apparaat.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Wanneer 'Optimaliseer opslag' is ingeschakeld, worden foto's en video's met volledige resolutie bewaard in iCloud en worden er, indien nodig, ruimtebesparende kopieën bewaard op je apparaat. En zolang je voldoende ruimte hebt in iCloud, kun je zoveel foto's en video's bewaren als je wilt.

Als je meer opslagruimte nodig hebt