Uw foto- en video-opslag beheren

Lees hier hoe foto's en video's de opslag van uw iPhone, iPad en iPod touch gebruiken, hoe u ruimte kunt besparen en hoe u een upgrade van uw iCloud-opslag uitvoert als deze bijna vol is.

De foto's, muziek, apps en ander materiaal die u gebruikt op uw iPhone, iPad of iPod touch, nemen opslagruimte in beslag op uw apparaat. En uw apparaat kan snel vol raken, afhankelijk van de opslagcapaciteit en de hoeveelheid materiaal die u hebt. Als u een bericht ziet dat de opslagruimte van uw apparaat vol is, kunt u ruimte vrijmaken door de opslag van uw foto's en video's te beheren.

Controleren hoeveel opslagruimte u hebt

Kijk hoeveel opslagruimte u nog hebt op uw apparaat en in iCloud, en welke apps de meeste ruimte in beslag nemen.

Apparaatopslag

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op '[apparaat]-opslag'.

U ziet mogelijk aanbevelingen voor het optimaliseren van uw opslagruimte, een lijst van uw apps en de hoeveelheid ruimte die zij gebruiken.

iCloud-opslag

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'iCloud'.

U ziet hier hoeveel ruimte u nog hebt in iCloud, de apps die opslagruimte in beslag nemen, en of u een abonnement met meer opslag moet nemen.

Uw foto's en video's in iCloud bewaren

Uw foto's en video's worden in de originele, volledige resolutie bewaard op uw apparaat. Dit betekent dat ze veel ruimte in beslag nemen op uw iPhone, iPad en iPod touch. Met iCloud-foto's kunt u meer ruimte beschikbaar maken op uw apparaat en toch beschikken over uw hele collectie, waar u ook bent.

Aan de slag met iCloud-foto's:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Foto's'.
  2. Schakel iCloud-foto's in.
  3. Selecteer 'Optimaliseer iPhone-opslag' om ruimte vrij te maken op uw apparaat.

Met 'Optimaliseer opslag' worden kleinere, ruimtebesparende foto's en video's op uw apparaat bewaard terwijl alle versies in de originele, volledige resolutie in iCloud worden bewaard. En zolang u genoeg ruimte hebt in iCloud, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt.

Als u meer opslag nodig hebt

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer opslag kopen vanaf USD 0,99 per maand. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of 2 TB, kunt u uw opslagruimte delen met uw gezin. Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

Als u meer opslagruimte nodig hebt op uw apparaat, zet u de foto's en video's die u niet in iCloud wilt bewaren, over op uw computer.

Als u meer hulp nodig hebt met uw opslagabonnement, bijvoorbeeld als u meer opslag hebt gekocht maar dit niet terugziet in uw account, neemt u contact op met Apple Support.