Een Apple Watch gebruiken als uw iPhone niet in de buurt is

Lees hier wat u kunt doen met uw Apple Watch als u uw iPhone niet bij u hebt.

Als de Watch is verbonden met wifi of een mobiel netwerk

Als uw iPhone is uitgeschakeld of buiten bereik is, kan de Apple Watch een wifinetwerk gebruiken om gegevens te verzenden en te ontvangen. Als uw Watch een Cellular-model is, kunt u deze verbinden met een mobiel netwerk.

Als de Apple Watch is verbonden met wifi, verschijnt het wifisymbool  in het bedieningspaneel. Als de Watch is verbonden met een mobiel netwerk, verschijnt het symbool voor mobiel netwerk Lees hoe u een mobiele verbinding configureert.

Met een wifi- of mobiele verbinding op de Apple Watch kunt u onderstaande dingen doen, ook al hebt u geen iPhone bij u.1

Siri gebruiken voor routebeschrijvingen, het versturen van iMessages en meer.

Als u geen verbinding kunt maken met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of een iPhone

Wanneer de Apple Watch geen verbinding heeft, bijvoorbeeld als u een wandeling maakt in een gebied zonder wifi of mobiel signaal of als uw iPhone is uitgeschakeld, kunt u nog steeds de volgende dingen doen.

Klok-, Wekker-, Timer- en Stopwatch-app

Zien hoe laat het is en de wekker, timer en stopwatch gebruiken.

Foto's-app

Foto's bekijken van een gesynchroniseerd album.

Muziek, podcasts of audioboeken afspelen die u hebt gesynchroniseerd naar de Watch.

Wallet-app

Aankopen doen met Apple Pay

Gedachten en ideeën vastleggen.

Niet alle functies zijn beschikbaar op alle Apple Watch-modellen.

1. Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van derden op uw Cellular-model van Apple Watch wilt ontvangen, moet uw gekoppelde iPhone zijn ingeschakeld en zijn verbonden met wifi of een mobiel netwerk, maar hoeft deze zich niet in de buurt te bevinden. U moet ook zijn ingelogd bij iMessage op uw iPhone.

2. Als u een wifinetwerk gebruikt en een telefoonnummer wilt bellen, controleert u of bellen via wifi is ingeschakeld voor uw Apple Watch. Anders probeert u een FaceTime-audiogesprek te starten.

3. Muziek en podcasts streamen is beschikbaar voor Apple Watch Series 3 en nieuwer.

4. Voor de nauwkeurigheid van gps wanneer u buiten wandelt, hardloopt of fietst, selecteert u de juiste work-out en neemt u de iPhone mee. Voor de nauwkeurigheid van gps kunt u de Apple Watch ook kalibreren. Apple Watch Series 2 en nieuwer hebben ingebouwde gps, zodat u nauwkeurige informatie krijgt over de afstand en snelheid tijdens een work-out buiten zonder de gekoppelde iPhone.

5. De Kompas-app is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 5.