Een Apple TV configureren

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met een Apple TV.

Dit hebt u nodig

Als u tijdens de configuratie vast komt te zitten of terug wilt naar een vorig scherm, drukt u op de menuknop van de afstandsbediening. U kunt opnieuw beginnen door de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen en weer in het stopcontact te steken

De stekker in het stopcontact steken en thuisbioscoopapparaten aansluiten

Steek de stekker van de Apple TV in het stopcontact en sluit de Apple TV met een HDMI-kabel aan op de televisie. Zorg ervoor dat u bij de Apple TV 4K een HDMI 2.0-kabel of hoger gebruikt. Als u een Apple TV 4K aansluit op een ontvanger, controleert u of deze ook ondersteuning biedt voor HDMI 2.0 of hoger. Sluit de ontvanger vervolgens met een tweede HDMI-kabel aan op de televisie.

Als u verbinding met het internet wilt maken via Ethernet, sluit u de Apple TV met een Ethernet-kabel aan op uw router. U kunt tijdens de configuratie ook verbinding maken met een wifinetwerk.

De afstandsbediening inschakelen en koppelen

Selecteer op de televisie dezelfde ingang als waarop de Apple TV is aangesloten. Schakel vervolgens de televisie (en de ontvanger of switchbox) in om het configuratiescherm van de Apple TV weer te geven. Ziet u het configuratiescherm niet?

Druk op het Touch-oppervlak van de afstandsbediening om de afstandsbediening met de Apple TV te koppelen. Als de afstandsbediening geen verbinding wil maken, houdt u de menuknop en volume-omhoogknop vijf seconden ingedrukt. Als er een melding verschijnt dat u buiten bereik bent, plaatst u de afstandsbediening boven op de Apple TV.

Hier leest u hoe u de Apple Remote (aluminium) koppelt als u een Apple TV (2e of 3e generatie) hebt.

Een taal kiezen en Siri inschakelen

Veeg over het Touch-oppervlak van de afstandsbediening om uw taal en land of regio te zoeken. Druk op het Touch-oppervlak om een keuze te maken. Als u de verkeerde taal hebt gekozen, drukt u op de menuknop om naar het vorige scherm te gaan en het opnieuw te proberen.

Kies of u Siri wilt gebruiken als u daarom wordt gevraagd.

Configuratie met een iOS-apparaat of handmatige configuratie

Als u de instellingen van een iOS-apparaat wilt overzetten op een Apple TV, zoals de inloggegevens voor iTunes, iCloud en wifi, kiest u 'Stel in met apparaat'. Voer vervolgens de instructies op het scherm van het iOS-apparaat en de Apple TV uit.

Als u de Apple TV niet met uw iOS-apparaat kunt configureren, drukt u op de menuknop van de afstandsbediening om naar het vorige scherm te gaan en kiest u 'Stel handmatig in'.

Als u een Apple TV (2e of 3e generatie) hebt, volgt u de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

Programma's en films van uw tv-aanbieder bekijken

Log in bij uw tv-aanbieder om tv-programma's en films op de Apple TV te bekijken in apps die deel uitmaken van uw kabel- of tv-abonnement.

Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Eén beginscherm configureren op alle Apple TV's

Met Eén beginscherm zijn alle apps en beginschermen identiek op al uw Apple TV's door gewoon in te loggen bij iCloud. Als u in een bericht wordt gevraagd of u Eén beginscherm wilt gebruiken, kiest u 'Synchroniseer beginschermen'.

Als u 'Nu niet' kiest, kunt u dit later inschakelen in 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'Eén beginscherm'.

Een kamer kiezen

Het maximale uit de tv halen

Als u een Apple TV 4K hebt aangesloten op een 4K-tv met ondersteuning voor HDR of Dolby Vision, wordt u misschien gevraagd een korte beeldschermtest uit te voeren voor deze structuren. Volg de instructies op het scherm om de test uit te voeren en bevestig dat u helder beeld hebt. Meer informatie over 4K, HDR en Dolby Vision op de Apple TV 4K.

Voltooi de configuratie

Voer de instructies op het scherm uit en kies de instellingen voor locatievoorzieningen, schermbeveiligingen en analyses delen. Vervolgens kunt u vanuit het beginscherm de App Store openen om video- en game-apps te zoeken en te downloaden, zoals Hulu, DirecTV Now, Netflix, NBA en HBO.

Hulp krijgen

• Druk op de menuknop op de afstandbediening om naar het vorige scherm te gaan als u vastloopt.
  • Als de afstandsbediening niet reageert, houdt u de menuknop en volume-omhoogknop twee seconden ingedrukt.
  • Koppel de Apple TV los van de netstroom en sluit het apparaat vervolgens weer aan als de Apple TV niet reageert of als u vastloopt bij de configuratie.
  • Als u een Apple TV (2e of 3e generatie) hebt en een verificatiecode nodig hebt om in te loggen met uw Apple ID, leest u hier wat u moet doen.
  • Neem contact op met Apple Support als u andere problemen ondervindt.