Apple TV configureren

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met uw Apple TV.

Dit hebt u nodig

• Persoonlijk internet*
  • Een tv of een ander beeldscherm met een HDMI-poort
  • Een HDMI-kabel (Voor Apple TV 4K is een kabel vereist die compatibel is met HDMI 2.0 of hoger)

Als u de Apple TV met uw iOS-apparaat wilt configureren, voert u eerst deze stappen uit op uw iOS-apparaat:

*Apple TV biedt geen ondersteuning voor openbare netwerken en abonnementsnetwerken waarbij inloggen verplicht is.

Kies uw Apple TV

Apple TV 4K of Apple TV HD configureren

Als u terug wilt keren naar het vorige scherm tijdens de configuratie, drukt u op de menuknop op de afstandsbediening. Als u opnieuw wilt beginnen, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steekt u deze er vervolgens weer in.

TV aansluiten en inschakelen

Steek de stekker van de Apple TV in het stopcontact en sluit de Apple TV met een HDMI-kabel aan op de televisie. Als u films in 4K HDR wilt kijken op uw Apple TV 4K, controleert u of u gebruikmaakt van een kabel die compatibel is met HDMI 2.0 of hoger en een tv die 4K, HDR of beide ondersteunt. U kunt uw Apple TV 4K ook configureren voor het afspelen van geluid in Dolby Atmos.

Schakel de tv in en selecteer de HDMI-ingang waarop uw Apple TV is aangesloten. Ziet u het configuratiescherm niet?

Als u tijdens de configuratie geen verbinding wilt maken met wifi, kunt u de Apple TV aansluiten op uw router met een Ethernet-kabel.

Poorten en kabels van de Apple TV

Een taal kiezen en Siri inschakelen

Veeg over het Touch-oppervlak van de Apple TV Remote om uw taal en land of regio te zoeken. Druk op het Touch-oppervlak om een keuze te maken. Als u de verkeerde taal hebt gekozen, drukt u op de menuknop om naar het vorige scherm te gaan.

Kies of u Siri wilt gebruiken als u daarom wordt gevraagd.

Lees meer over het gebruik van de Apple TV Remote om uw Apple TV te bedienen.

Touch-oppervlak van de Apple TV Remote.

Configuratie voortzetten met uw iOS-apparaat of handmatig configureren

Om uw Apple ID en wifi-instellingen automatisch toe te voegen aan uw Apple TV, kiest u 'Stel in met apparaat'. Vervolgens ontgrendelt u het iOS-apparaat, houdt u dit naast uw Apple TV en volgt u de aanwijzingen op het scherm van uw iOS-apparaat en Apple TV.

Als u de Apple TV niet wilt configureren met uw iOS-apparaat, kiest u 'Configureer handmatig'. Volg dan de aanwijzingen op het scherm van uw Apple TV om verbinding met uw wifinetwerk thuis te maken en in te loggen met uw Apple ID.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken. Lees hier wat u moet doen als u uw Apple ID bent vergeten.

Inloggen bij uw tv-aanbieder

In sommige landen en regio's kunt u mogelijk inloggen bij uw tv- of kabelaanbieder op uw Apple TV om tv-programma's en films te kijken die deel uitmaken van uw kabel- of tv-abonnement

Als u een Apple TV van uw kabelaanbieder hebt ontvangen, dan is uw abonnement vermoedelijk al ingesteld op de Apple TV.

Instellingen kiezen

Schakel 'Eén beginscherm' in om ervoor te zorgen dat het beginscherm en alle apps identiek zijn op al uw Apple TV's. Kies de kamer waar de Apple TV staat zodat deze automatisch wordt toegevoegd aan de Woning-app op uw iOS-apparaat en de Mac. U kunt ook de schermbeveiligingen met luchtopnames downloaden.

Als u een Apple TV 4K hebt aangesloten op een 4K-tv met ondersteuning voor HDR of Dolby Vision, wordt u mogelijk gevraagd een korte beeldschermtest uit te voeren. Volg de instructies op het scherm om de test uit te voeren en bevestig dat u helder beeld hebt. Meer informatie over 4K, HDR en Dolby Vision op de Apple TV 4K.

Apps downloaden en beginnen met streamen

Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u het beginscherm. Hier kunt u uw favoriete programma's en films kijken en meer ontdekken van waar u graag naar kijkt in de Apple TV-app. U kunt ook games en apps downloaden uit de App Store.

U wilt wellicht ook controleren of er updates zijn voor uw Apple TV.

Voor meer informatie over uw Apple TV raadpleegt u de Apple TV-gebruikershandleiding.

Hulp nodig?

Zoek uw probleem hieronder om te lezen wat u moet doen.

Als uw Apple TV niet kan worden ingeschakeld

Zorg dat de Apple TV is aangesloten op de netvoeding en controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de Apple TV en de televisie. Als de Apple TV nog steeds niet kan worden ingeschakeld en geen video kan weergeven of geluid kan afspelen, leest u hier wat u moet doen.

Als de afstandsbediening niet werkt

De Apple TV Remote moet mogelijk worden opgeladen. Als de afstandsbediening is opgeladen maar niet reageert, houdt u de menuknop en volume-omhoogknop twee seconden ingedrukt.

Als u een Apple TV zonder afstandsbediening hebt gekocht van iemand, moet u eerst een Apple TV Remote kopen om uw Apple TV te configureren.

Als u de Apple TV niet kunt configureren of als u een foutbericht krijgt

Als de Apple TV niet meer reageert tijdens de configuratie, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steekt u deze er vervolgens weer in.

Als u tijdens de configuratie vastloopt bij een bepaald scherm, kunt u proberen uw Apple TV aan te sluiten op een ander wifinetwerk, vergelijkbaar met het maken van een persoonlijke hotspot via de telefoon. Nadat de configuratie is voltooid, gaat u naar 'Instellingen' op de Apple TV en maakt u verbinding met uw wifinetwerk thuis.

Neem contact op met Apple Support als u andere problemen ondervindt.