Apple TV configureren

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met uw Apple TV-apparaat.

Dit hebt u nodig

• Persoonlijk internet
  • Een tv of een ander beeldscherm met een HDMI-poort
  • Een HDMI-kabel

Voor Apple TV 4K is een kabel vereist die compatibel is met HDMI 2.0 of hoger. Om alle functies te kunnen gebruiken die uw Apple TV biedt, is een HDMI 2.1-kabel nodig.

Als u uw iPhone wilt gebruiken om uw Apple TV te configureren

Doe eerst het volgende op uw iPhone:

Apple TV 4K of Apple TV HD configureren

Als u tijdens de configuratie wilt terugkeren naar het vorige scherm, drukt u op de knop 'Terug' op de afstandsbediening. Als u opnieuw wilt beginnen, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steekt u deze er vervolgens weer in.

De tv aansluiten en inschakelen

Steek de stekker van de Apple TV in het stopcontact en sluit de Apple TV met een HDMI-kabel aan op de televisie. Als u films in 4K HDR wilt kijken op uw Apple TV 4K, controleert u of u gebruikmaakt van een kabel die compatibel is met HDMI 2.0 of hoger en een tv die 4K, HDR of beide ondersteunt.  Vervolgens schakelt u de tv in en selecteert u de HDMI-ingang waarop uw Apple TV is aangesloten.

Als u een Apple TV met een ethernet-poort hebt en u geen veribinding wilt maken met wifi tijdens de configuratie, kunt u uw Apple TV met uw router verbinden met een ethernet-kabel.

Poorten en kabels van de Apple TV

Een taal kiezen en Siri inschakelen

Druk op de omhoog- of omlaagknop of veeg omhoog of omlaag op de clickpad van de Apple TV Remote om uw taal en land of regio te zoeken. Om een optie te kiezen, markeert u deze en drukt u op het midden van de clickpad. Als u de verkeerde taal hebt gekozen, drukt u op de knop 'Terug' om naar het vorige scherm te gaan.

Kies of u Siri wilt gebruiken als u daarom wordt gevraagd.*

Meer informatie over het gebruik van uw Apple TV Remote. Of lees wat u moet doen als uw Apple TV Remote niet werkt.

Touch-oppervlak van de Apple TV Remote.

Inloggen met uw Apple ID

Om uw Apple ID en wifi-instellingen automatisch toe te voegen aan uw Apple TV, kiest u 'Stel in met iPhone'. Vervolgens ontgrendelt u de iPhone, houdt u deze naast uw Apple TV en volgt u de aanwijzingen op het scherm van uw iPhone en Apple TV.

Als u de Apple TV niet wilt configureren met uw iPhone, kiest u 'Configureer handmatig'. Volg dan de aanwijzingen op het scherm van uw Apple TV om verbinding te maken met uw wifinetwerk thuis en in te loggen met uw Apple ID.

Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken. Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten, leest u hier hoe u het opnieuw instelt.

Inloggen bij uw tv-aanbieder

In sommige landen en regio's kunt u mogelijk met uw tv- of kabelaanbieder inloggen op uw Apple TV om tv-programma's en films te kijken die deel uitmaken van uw kabel- of tv-abonnement.

Instellingen kiezen

Schakel 'Eén beginscherm' in om ervoor te zorgen dat het beginscherm en alle apps identiek zijn op al uw Apple TV's. Als u de Apple TV automatisch wilt toevoegen aan de Woning-app, kiest u de kamer waar uw Apple TV komt te staan. U kunt ook gebruikers toevoegen aan uw Apple TV.

Beginnen met streamen

Wanneer de configuratie is voltooid, ziet u het beginscherm. Hier kunt u uw favoriete programma's en films kijken en meer aanbod ontdekken in de Apple TV-app. U kunt ook een abonnement nemen op Apple TV+ om tv-programma's en films van Apple Originals te kijken.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Zoek uw probleem hieronder om te lezen wat u moet doen.

Als het niet lukt om uw aanbieding voor een Apple TV+-abonnement in te wisselen

Als u de Apple TV niet kunt configureren of als u een foutbericht krijgt

Als de Apple TV niet meer reageert tijdens de configuratie, trekt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steekt u deze er vervolgens weer in.

Als u tijdens de configuratie vastloopt bij een bepaald scherm, kunt u proberen uw Apple TV aan te sluiten op een ander wifinetwerk, zoals een persoonlijke hotspot via de telefoon. Nadat de configuratie is voltooid, gaat u naar 'Instellingen' op de Apple TV en maakt u verbinding met uw wifinetwerk thuis.

Neem contact op met Apple Support als u andere problemen ondervindt.

* De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio.