Over Wifi-assistentie

Met iOS 9 en later kunt u Wifi-assistentie gebruiken om automatisch naar mobiel te schakelen als u een slechte wifiverbinding hebt.

Hoe Wifi-assistentie werkt

Met Wifi-assistentie blijft een apparaat verbonden met het internet zelfs als de wifiverbinding zwak is. Als u bijvoorbeeld Safari met een zwakke wifiverbinding gebruikt en een webpagina niet wordt geladen, wordt Wifi-assistentie geactiveerd en automatisch overgeschakeld naar mobiele data zodat de webpagina verder wordt geladen. U kunt Wifi-assistentie gebruiken met de meeste apps zoals Safari, Apple Music, Mail, Kaarten en meer.

Wanneer Wifi-assistentie is geactiveerd, ziet u het symbool van mobiele data in de statusbalk op het apparaat.

Aangezien het apparaat verbonden blijft met internet via mobiele data wanneer u een zwakke wifiverbinding hebt, verbruikt u mogelijk meer mobiele data. Voor de meeste gebruikers zal het extra verbruik maar een paar procent bedragen. Lees meer over het beheer van mobiele data of neem contact op met Apple Support als u vragen hebt over het verbruik van mobiele data.

U kunt Wifi-assistentie gebruiken op alle iOS-apparaten met iOS 9 of hoger, met uitzondering van de volgende modellen: iPhone 4s, iPad 2 Wi-Fi + Cellular, iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular, en iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular.

Wifi-assistentie in- of uitschakelen

Wifi-assistentie is standaard ingeschakeld. Als u niet wilt dat een iOS-apparaat bij een zwakke wifiverbinding met het internet verbonden blijft, kunt u Wifi-assistentie uitschakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data'. Scrol vervolgens omlaag en tik op de schuifknop bij 'Wifi-assistentie'.

Meer informatie

• Wifi-assistentie schakelt niet automatisch over naar mobiele data wanneer u dataroaming gebruikt.

• Wifi-assistentie werkt alleen wanneer apps actief zijn op de voorgrond en wordt niet geactiveerd wanneer materiaal op de achtergrond wordt gedownload.

• Wifi-assistentie wordt niet geactiveerd bij bepaalde apps van andere fabrikanten die audio of video streamen of bijlagen downloaden (zoals e-mailprogramma's) omdat deze een grote hoeveelheid data kunnen verbruiken.