De energiebesparingsmodus gebruiken om de gebruiksduur van de iPhone- of iPad-batterij te verlengen

In de energiebesparingsmodus wordt de hoeveelheid energie die je iPhone of iPad gebruikt, verminderd wanneer de batterij bijna leeg is.

Tik op 'Instellingen' > 'Batterij' om de energiebesparingsmodus in of uit te schakelen. Je kunt de energiebesparingsmodus ook in- of uitschakelen via het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan' en selecteer 'Energiebesparingsmodus' om deze aan het bedieningspaneel toe te voegen.

Een iPhone met het scherm 'Instellingen' > 'Batterij'. De energiebesparingsmodus is ingeschakeld en het batterijsymbool in de statusbalk is geel.

Als de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, duurt het langer voordat je de iPhone of iPad moet opladen. Het bijwerken of voltooien van sommige functies kan echter langer duren. Daarnaast werken sommige taken mogelijk pas wanneer je de energiebesparingsmodus uitschakelt of de iPhone of iPad tot 80 procent of meer oplaadt.

De energiebesparingsmodus reduceert de werking van of is van invloed op deze functies:

• 5G (behalve voor videostreaming) op iPhone 12- en iPhone 13-modellen1
  • Automatisch slot (wordt standaard 30 seconden)
  • Helderheid van het beeldscherm
  • Verversingsfrequentie van het beeldscherm (beperkt tot 60 Hz) op iPhone- en iPad-modellen met een beeldscherm met ProMotion2
  • Sommige visuele effecten
  • iCloud-foto's (tijdelijk onderbroken)
  • Automatische downloads
  • E-mail ophalen
  • Apps op de achtergrond verversen

Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, wordt de batterij in de statusbalk geel. Je ziet een geel batterijsymbool en het batterijpercentage. Zodra de iPhone of iPad 80 procent of meer is opgeladen, wordt de energiebesparingsmodus automatisch uitgeschakeld.

1. Als je de energiebesparingsmodus inschakelt, wordt 5G uitgeschakeld en alleen gebruikt voor bijvoorbeeld het streamen van video's en het downloaden van grote bestanden op iPhone 12- en iPhone 13-modellen. In de energiebesparingsmodus op iPhone 12-modellen wordt '5G Standalone' uitgeschakeld (indien beschikbaar).

2. Deze apparaten hebben beeldschermen met ProMotion: iPhone 13 Pro en nieuwer, iPhone 13 Pro Max en nieuwer, 10,5-inch iPad Pro, alle 11-inch iPad Pro-modellen en 12,9-inch iPad Pro (2e generatie) en nieuwer.

Meer informatie

iPhone-modellen met iOS 11.3 of nieuwer geven de batterijconditie aan en adviseren wanneer een batterij aan vervanging toe is. Meer informatie vind je op de pagina De batterij en de prestaties van de iPhone. Lees hier hoe je de gebruiksduur en levensduur van de batterij optimaliseert.