Materiaal handmatig verplaatsen van een Android-apparaat naar een iOS-apparaat

Hier vindt u enkele tips om foto's, muziek, documenten en meer op een Android-apparaat te verplaatsen naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt ook de app Stap over op iOS gebruiken om uw Android-materiaal automatisch over te zetten op uw nieuwe iOS-apparaat. Als u de app niet kunt gebruiken, verplaatst u uw inhoud handmatig.

scherm waarop Accounts in Instellingen te zien is

E-mail, contacten en agenda's

Aangezien iOS met e-mailaanbieders als Google, Microsoft Exchange en Yahoo werkt, kunt u mogelijk het e-mailadres, de contacten en de agenda's behouden die u nu hebt. Voeg al uw e-mailaccounts toe op uw iPhone. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.

Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van uw e-mail, contacten en agenda's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Foto's en video's

Als u foto's en video's van het Android-apparaat naar het iOS-apparaat wilt overzetten, gebruikt u een computer met iTunes:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de foto's en video's. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in 'DCIM' > 'Camera'. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u vervolgens naar 'DCIM' > 'Camera'.
  2. Kies de foto's en video's die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone aan op de computer.
  4. Open iTunes op de computer en synchroniseer uw foto's naar de iPhone. U kunt uw foto's en video's op de iPhone vinden in 'Foto's' > 'Albums'.

U kunt ook iCloud-foto's gebruiken om uw foto's en video's in iCloud te bewaren zodat u uw bibliotheek op elk gewenst moment vanaf elk apparaat kunt openen.

Als u hulp nodig hebt bij het overzetten van uw foto's en video's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Muziek

Wanneer u overstapt op een iPhone, kunt u ook uw muziek meenemen. Gebruik een computer met iTunes om de muziek over te zetten. Als u een app voor muziek streamen gebruikt, gaat u naar de App Store, downloadt u de app en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als u Apple Music gebruikt, logt u in op uw iOS-apparaat.

Als u muziek van het Android-apparaat naar het iOS-apparaat wilt overzetten, gebruikt u een computer met iTunes:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de muziek. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in Muziek. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar Muziek.
  2. Selecteer de nummers die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone aan op de computer.
  4. Open iTunes op de computer, ga naar 'Bibliotheek' en klik op 'Muziek'.
  5. Open de map waarin u de nummers hebt bewaard en sleep deze naar de weergave van muziek in iTunes.
    scherm waarop nummers in iTunes te zien zijn
  6. Selecteer uw iOS-apparaat en klik op 'Muziek'. U kunt ervoor kiezen om de gehele bibliotheek te synchroniseren of selecteer alleen de net toegevoegde nummers of artiesten.
  7. Klik op 'Synchroniseer'. U vindt de muziek op de iPhone in de app Muziek.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van muziek, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Boeken en pdf's

Als u e-books op een Android-apparaat wilt verplaatsen, kunt u deze importeren in het iOS-apparaat of deze openen via apps zoals Kindle, Nook, Google Play Books en andere. Als u boeken wilt openen via een app, gaat u naar de App Store, downloadt u de app en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u ePub-boeken en pdf's van het Android-apparaat naar het iOS-apparaat wilt overzetten, gebruikt u een computer met iTunes:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de boeken en pdf's. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in Documenten. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar Documenten.
  2. Selecteer de boeken en pdf's die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone aan op de computer.
  4. Sleep de boeken en pdf's naar de bibliotheek. Ga op een Mac naar 'Boeken' > 'Lijst' en sleep de boeken hier naartoe. Ga op een pc naar 'iTunes' > 'Boeken'.
  5. Open iTunes op de computer en synchroniseer uw ePub-boeken en pdf's. U vindt uw ePub-boeken en pdf's op de iPhone in 'Boeken' > 'Alle boeken'.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van boeken en pdf's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Documenten

Als u documenten bewaart in de cloud of een andere voorziening zoals Dropbox, Google Drive of Microsoft OneDrive, kunt u de app downloaden via de App Store en vervolgens inloggen. U kunt ook al uw bestanden samenbrengen met de Bestanden-app.

Ongeacht of u bestanden nu op uw iOS-apparaat, in iCloud Drive of in een andere voorziening zoals Dropbox of Box staan, u kunt deze allemaal eenvoudig bekijken, zoeken en ordenen op een enkele plaats.

De apps Pages, Numbers en Keynote voor iOS werken met meerdere bestandstypen, inclusief Microsoft Office-documenten. Als u de cloud niet gebruikt om uw documenten over te zetten, downloadt u de apps:

1. Ga op de iPhone naar de App Store en installeer Pages, Numbers en Keynote.
  2. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de documenten. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in Documenten. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar Documenten.
  3. Selecteer de documenten die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  4. Open iTunes op uw computer en synchroniseer uw documenten met uw iOS-apparaat.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van documenten, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven>

Apps

De meeste apps die u op uw Android-apparaat gebruikt, zijn beschikbaar in de App Store. Ga naar de App Store, zoek naar de apps die u nu hebt en installeer deze.

Als u hulp nodig hebt bij apps van derden en data, neemt dan contact op met de ontwikkelaar van een app.

Terug naar boven >

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.