Materiaal handmatig verplaatsen van een Android-apparaat naar een iPhone, iPad of iPod touch

Hier vindt u enkele tips om uw contacten, foto's, muziek, documenten en meer van een Android-apparaat over te zetten naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt ook de Stap over op iOS-app gebruiken om uw Android-materiaal automatisch over te zetten op uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch. Als u de app niet kunt gebruiken, verplaatst u het materiaal handmatig.

E-mails, contacten en agenda's

De software op uw iPhone, iPad of iPod touch werkt met e-mailaanbieders zoals Google, Microsoft Exchange, Yahoo en meer. Waarschijnlijk kunt u dus de e-mails, contacten en agenda's die u nu hebt behouden. Om aan de slag te gaan voegt u al uw e-mailaccounts toe aan uw apparaat. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van uw e-mails, contacten en agenda's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Foto's en video's

Gebruik een computer om foto's en video's van een Android-apparaat naar een iPhone, iPad of iPod touch te verplaatsen:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek uw foto's en video's op. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in 'DCIM' > 'Camera'. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u vervolgens naar 'DCIM' > 'Camera'.
  2. Kies de foto's en video's die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer.
  4. Op een Mac met macOS Catalina opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc, opent u iTunes. Op een computer kunt u uw foto's met een iPhone, iPad of iPod touch synchroniseren. U kunt de foto's en video's op uw apparaat vinden in 'Foto's' > 'Albums'.

U kunt ook iCloud-foto's gebruiken om uw foto's en video's in iCloud te bewaren, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van uw foto's en video's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Muziek

Wanneer u overstapt op een iPhone, iPad of iPod touch, kunt u uw muziek gewoon meenemen. Gebruik een computer om de muziek over te zetten. Als u een app voor het streamen van muziek gebruikt, gaat u naar de App Store, downloadt u de app en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als u Apple Music gebruikt, logt u in op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Gebruik een computer om materiaal handmatig te verplaatsen van een Android-apparaat naar een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de muziek op. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in 'Muziek'. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar 'Music'.
  2. Selecteer de nummers die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone, iPad of iPod touch aan op de computer.
  4. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of op een pc, opent u iTunes en klikt u op 'Nummers'. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u 'Muziek'.
  5. Open de map waarin u de nummers bewaart en sleep ze naar het gedeelte 'Nummers' in de Muziek-app of iTunes-bibliotheek.
  6. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod touch en klik op 'Muziek'. U kunt ervoor kiezen om de gehele bibliotheek te synchroniseren of alleen de net toegevoegde nummers of artiesten te selecteren.
  7. Klik op 'Synchroniseer'. U vindt uw muziek op de iPhone, iPad of iPod touch in de Muziek-app.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van muziek, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Boeken en pdf's

Als u ebooks op een Android-apparaat wilt verplaatsen, kunt u deze op de iPhone, iPad of iPod touch importeren of openen via apps zoals Kindle, Nook, Google Play Books en andere. Als u boeken wilt openen via een app, gaat u naar de App Store, downloadt u de app en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Gebruik een computer om EPUB-boeken en pdf's van een Android-apparaat naar een iPhone, iPad of iPod touch te verplaatsen:

1. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de boeken en pdf's op. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in 'Documents'. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar 'Documents'.
  2. Selecteer de boeken en pdf's die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  3. Koppel het Android-apparaat los en sluit de iPhone aan op de computer.
  4. Op een Mac sleept u de boeken en pdf's naar de Boeken-app. Op een pc sleept u de boeken en pdf's naar iTunes.
  5. Op een Mac met macOS Catalina opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of op een pc, opent u iTunes en synchroniseert u de EPUB-boeken en pdf's. U vindt uw EPUB-boeken en pdf's op de iPhone, iPad of iPod touch in 'Boeken' > 'Bibliotheek'.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van boeken en pdf's, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven >

Documenten

Als u documenten bewaart in de cloud of een andere voorziening zoals Dropbox, Google Drive of Microsoft OneDrive, kunt u de app downloaden via de App Store en vervolgens inloggen. U kunt ook al uw bestanden bijeenbrengen met de Bestanden-app.

Ongeacht of uw bestanden nu op uw iPhone, iPad of iPod touch, in iCloud Drive of in een andere voorziening zoals Dropbox of Box staan, u kunt deze allemaal eenvoudig bekijken, zoeken en ordenen op een enkele plaats.

De apps Pages, Numbers en Keynote werken met meerdere bestandstypen, inclusief Microsoft Office-documenten. Als u de cloud niet gebruikt om uw documenten over te zetten, downloadt u de apps:

1. Ga op de iPhone, iPad of iPod touch naar de App Store en installeer Pages, Numbers en Keynote.
  2. Sluit het Android-apparaat aan op de computer en zoek de documenten op. Op de meeste apparaten vindt u deze bestanden in 'Documents'. Op een Mac installeert u Android File Transfer, opent u dit en gaat u naar 'Documents'.
  3. Selecteer de documenten die u wilt verplaatsen en sleep deze naar een map op de computer.
  4. Op een Mac met macOS Catalina opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of op een pc, opent u iTunes en synchroniseert u de documenten naar uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als u hulp nodig hebt bij het verplaatsen van documenten, neemt u contact op met Apple Support.

Terug naar boven>

Apps

De meeste apps die u op uw Android-apparaat gebruikt, zijn beschikbaar in de App Store. Ga naar de App Store, zoek naar de apps die u nu hebt en installeer deze.

Als u hulp nodig hebt bij apps van derden en data, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Terug naar boven >

AppleCare+ kopen

Weet dat u gedekt bent. Met AppleCare+ bent u gedekt tegen onopzettelijke schade en kunt u direct contact opnemen met Apple deskundigen.

Koop het of lees meer >

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.