Een verificatiecode ontvangen en inloggen met twee-factor-authenticatie

Bij twee-factor-authenticatie hebt u een verificatiecode nodig om met uw Apple ID in te loggen op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser.

Telkens wanneer u op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser inlogt met uw Apple ID, moet u uw identiteit bevestigen met uw wachtwoord plus een zescijferige verificatiecode. Er zijn diverse manieren waarop u een verificatiecode kunt ontvangen. U kunt de code gebruiken die op een vertrouwd apparaat verschijnt, een sms-bericht ontvangen, gebeld worden of zelf een code genereren op een vertrouwd apparaat.

Als u iOS 11.3 of hoger op uw iPhone gebruikt, hoeft u mogelijk geen verificatiecode in te voeren. In bepaalde gevallen kan uw vertrouwde telefoonnummer automatisch op de achtergrond op uw iPhone worden geverifieerd. Dat scheelt u een handeling en uw account wordt nog steeds beschermd door middel van twee-factor-authenticatie.

iPhone waarop de Apple ID-inlogaanwijzing wordt getoond

De code gebruiken die op een vertrouwd apparaat verschijnt

Als u een vertrouwd apparaat met iOS 9 en hoger of OS X El Capitan en hoger hebt, wordt de verificatiecode automatisch op de vertrouwde apparaten weergegeven.

1. Log in met uw Apple ID en wachtwoord op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser.
  2. Op uw vertrouwde apparaten verschijnt nu een melding over het inloggen.
  3. Tik op 'Toestaan' om de verificatiecode te ontvangen.
  4. Voer de verificatiecode op het andere apparaat in om het inloggen te voltooien.

iPhone waarop de Apple ID-verificatiecode die is verzonden via Berichten wordt getoond

Een sms-bericht ontvangen of gebeld worden

Als u geen vertrouwd apparaat bij de hand hebt, kunt u een verificatiecode ontvangen via een sms-bericht of oproep naar uw vertrouwde telefoonnummer.

1. Klik in het inlogscherm op 'Geen verificatiecode ontvangen?'.
  2. Kies voor de optie om de code te laten versturen naar uw vertrouwde telefoonnummer.
  3. U ontvangt een sms-bericht of oproep van Apple met de verificatiecode.
  4. Voer de code in op het andere apparaat om het inloggen te voltooien.

iPhone-scherm 'Wachtwoord en beveiliging' waarin 'Twee-factor-authenticatie' is ingeschakeld

Een code verkrijgen via Instellingen op een vertrouwd apparaat

Als u niet automatisch een verificatiecode kunt ontvangen op uw vertrouwde apparaten, kunt u er een verkrijgen via Instellingen, zelfs als het apparaat offline is.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch:

In iOS 10.3 of hoger:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Vraag verificatiecode'.

In iOS 10.3 of hoger, als uw apparaat offline is:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Een bericht meldt: 'Accountdetails niet beschikbaar'. Tik op 'Vraag verificatiecode'.

In iOS 10.2 of lager:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op de gebruikersnaam van uw Apple ID.
  3. Tik op 'Vraag verificatiecode' als het apparaat offline is. Als het apparaat online is, tikt u op 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Vraag verificatiecode'.

Via de Mac:

1. Ga naar het Apple menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'.
  3. Klik op 'Vraag verificatiecode' als het apparaat offline is. Klik op 'Beveiliging' > 'Vraag verificatiecode' als het apparaat online is.

Als u nog steeds niet kunt inloggen

Als u niet kunt inloggen, uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen of geen verificatiecodes ontvangt, kunt u accountherstel aanvragen om weer toegang tot uw account te krijgen. Accountherstel duurt mogelijk enkele dagen of langer, afhankelijk van de specifieke accountinformatie die u kunt geven om uw identiteit te controleren.