Twee apps voor Mac-computers naast elkaar gebruiken in Split View

Met Split View kunt u het scherm van uw Mac vullen met twee apps zonder dat u handmatig vensters hoeft te verplaatsen of te vergroten of verkleinen.

Split View activeren

Voor Split View is OS X El Capitan of hoger nodig en de stappen verschillen enigszins, afhankelijk van welk macOS u gebruikt. Als deze stappen niet werken, kiest u Apple-menu  >Systeemvoorkeuren, klikt u op 'Mission Control' en zorgt u ervoor dat 'Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces' is geselecteerd.

macOS Catalina

1. Zet de aanwijzer op de knop 'Schermvullende weergave'  in de linker bovenhoek van een venster. U kunt ook op de knop klikken en de muisknop ingedrukt houden.
  2. Kies in het menu 'Plaats venster links in scherm' of 'Plaats venster rechts in scherm'. Het venster vult nu de gekozen kant van het scherm.
  3. Klik op een venster aan de andere kant van het scherm om deze beide vensters naast elkaar te zetten.

Andere macOS-versies

1. Klik op en houd de knop 'Schermvullende weergave'  ingedrukt in de linker bovenhoek van een venster.
  2. Wanneer u de knop ingedrukt houdt, wordt het venster verkleind en kunt u het naar links of rechts in het scherm slepen.
  3. Laat de knop nu los, en klik op een venster aan de andere kant van het scherm om deze beide vensters naast elkaar te zetten.

Werken in Split View

In Split View kunt u beide apps naast elkaar gebruiken zonder dat u wordt afgeleid door andere apps.

• Kies het venster waarin u wilt werken door op een willekeurige plaats in dat venster te klikken.
  • Geef de menubalk weer door de aanwijzer naar de bovenkant van het scherm te verplaatsen.
  • Sleep een van de vensters naar de andere kant om de vensters te verwisselen.
  • Pas de breedte van de vensters aan door de verticale lijn tussen de vensters te slepen.
  • Open andere apps of het bureaublad met Mission Control of gebruik een Multi-Touch-gebaar, bijvoorbeeld met vier vingers naar links of rechts vegen op het trackpad.

Split View sluiten

1. Verplaats de aanwijzer naar de bovenkant van het scherm om de vensterknoppen weer te voorschijn te halen.
  2. Klik op de knop 'Schermvullende weergave'  in een van de twee vensters. Dat venster wordt nu uit de Split View verwijderd.
  3. Het andere venster gaat over op de schermvullende weergave. U kunt overschakelen op schermvullende weergave via Mission Control of met een Multi-Touch-gebaar, bijvoorbeeld met vier vingers naar links of rechts vegen op het trackpad.