Twee apps voor Mac-computers naast elkaar gebruiken in Split View

Met Split View in OS X El Capitan of hoger kunt u uw Mac-scherm vullen met twee apps zonder handmatig vensters te hoeven verplaatsen of te verkleinen en vergroten.

Split View activeren

1. Houd de knop voor de schermvullende weergave   in de linkerbovenhoek van een venster ingedrukt.
  2. Wanneer u de knop ingedrukt houdt, wordt het venster verkleind en kunt u het naar links of rechts in het scherm slepen.
  3. Laat de knop los en klik op een ander venster om beide vensters naast elkaar te beginnen gebruiken.

Als u al een venster in de schermvullende weergave hebt geopend, kunt u het nog steeds naast een ander venster weergeven. Open gewoon Mission Control en sleep een venster naar de miniatuur van de app in schermvullende weergave boven in het scherm.

Apps die voor Split View meer ruimte op het scherm nodig hebben tonen mogelijk een bericht met de melding dat ze niet schermvullend kunnen worden weergegeven. U kunt een hogere resolutie gebruiken voor het beeldscherm om apps meer ruimte op het scherm te geven. Apps zonder ondersteuning voor Split View hebben een zoomknop   in plaats van een knop voor de schermvullende weergave

Als Split View niet wordt geactiveerd door de knop voor de schermvullende weergave ingedrukt te houden, gaat u naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Mission Control' en zorgt u ervoor dat 'Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces' is geselecteerd.

Werken in Split View

In Split View kunt u beide apps naast elkaar gebruiken zonder door andere apps te worden gestoord.

• Kies het venster waarin u wilt werken door op een willekeurige plaats in dat venster te klikken.
  • Geef de menubalk weer door de wijzer naar de bovenkant van het scherm te verplaatsen.
  • Sleep een van de vensters naar de andere kant om deze van plaats te verwisselen.
  • Pas de breedte van de vensters aan door de verticale lijn tussen de vensters te slepen.
  • Open andere apps of het bureaublad met Mission Control of gebruik een Multi-Touch-beweging zoals op het trackpad naar links of rechts vegen met vier vingers.

Split View sluiten

1. Verplaats de wijzer naar de bovenkant van het scherm om de vensterknoppen te zien en klik op de knop voor de schermvullende weergave  .
  2. Het andere venster blijft in de schermvullende weergave. U kunt ernaar schakelen met Mission Control of een Multi-Touch-beweging gebruiken zoals op het trackpad naar links of rechts vegen met vier vingers.