Uw Apple Music-abonnement beheren

Lees hier hoe u Apple Music kunt annuleren, uw abonnementstype kunt wijzigen of lid kunt worden van een bestaand gezinsabonnement.

U kunt uw Apple Music-abonnement opzeggen of wijzigen via het apparaat waarop u hebt geabonneerd of een ander apparaat, zolang u bent ingelogd met dezelfde Apple ID:

Als u uw abonnement op Apple Music opzegt, verliest u toegang tot de Apple Music-catalogus, de muziek die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd en de functies van Apple Music wanneer uw huidige abonnementsperiode afloopt.

Als u uw abonnement tijdens de proefperiode opzegt, hebt u nog steeds toegang tot de Apple Music-catalogus en andere functies tot de datum waarop u zou moeten gaan betalen. In sommige landen of regio's verliest u mogelijk direct toegang tot de catalogus en functies van Apple Music als u annuleert tijdens uw proefperiode.

Uw Apple Music-abonnement op een Apple apparaat beheren werkt op dezelfde manier als hoe u elk ander abonnement beheert. Meer informatie over hoe u abonnementen bekijkt, wijzigt of opzegt.

De functies, abonnementen en prijzen van Apple Music kunnen verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Uw abonnement opzeggen of wijzigen

U kunt uw abonnement op Apple Music opzeggen of uw abonnement wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch; uw Android-apparaat; in iTunes op uw Mac of pc; of op uw Apple TV.

Uw abonnement wordt mogelijk vernieuwd als u uw abonnement minder dan 24 uur voor de vernieuwingsdatum opzegt.

Het scherm voor Apple Music-abonnementen op een iPhone X en het dialoogvenster 'Bevestig annulering'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u de iPhone, iPad of iPod touch gebruikt waarop u zich hebt aangemeld voor Apple Music, tikt u op deze koppeling: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven in het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop.
  4. Tik op uw Apple Music-abonnement.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, controleert u of u met de Apple ID bent ingelogd waarmee u zich oorspronkelijk hebt geabonneerd op Apple Music en die u gebruikt met Apple Music op uw apparaat. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren.
    Wijzig: u kunt overstappen op een individueel abonnement dat maandelijks of jaarlijks wordt gefactureerd, overstappen op een gezinsabonnement en vervolgens uw gezin uitnodigen of overstappen op een studentenabonnement en verifiëren of u in aanmerking komt.
    Annuleer: tik op 'Annuleer abonnement' en tik op 'Bevestig'. Het abonnement wordt aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Het scherm voor het Apple Music-abonnement op een Android-telefoon met het dialoogvenster 'Schakel automatisch verlengen uit'.

Op een Android-apparaat

Naast het wijzigen of opzeggen van uw abonnement, kunt u ook uw betaalmethode wijzigen of cadeaubonnen inwisselen op uw account op uw Android-apparaat.

Als u niet langer het Android-apparaat hebt waarop u zich voor Apple Music hebt aangemeld, moet u eerst de Apple Music-app downloaden op uw nieuwe Android-apparaat of uw abonnement beheren met een ander apparaat.

1. Tik in de Apple Music-app op de Android-telefoon op het menusymbool in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op 'Instellingen'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Tik op 'Accountinstellingen' bovenaan de pagina en tik vervolgens op 'Beheer abonnement'.
  4. Gebruik de opties om het abonnement te beheren.
    Wijzig: u kunt overstappen op een individueel abonnement dat maandelijks of jaarlijks wordt gefactureerd, overstappen op een gezinsabonnement en vervolgens uw gezin uitnodigen of overstappen op een studentenabonnement en verifiëren of u in aanmerking komt.
    Annuleer: schakel 'Automatisch verlengen' uit en tik vervolgens op 'Schakel uit'. Het abonnement wordt aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Mac of pc

Als u de Mac of pc gebruikt waarop u zich voor Apple Music hebt aangemeld, klikt u op deze koppeling: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. U moet mogelijk inloggen met uw Apple ID.
  3. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Instellingen'. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  4. Klik op 'Wijzig' rechts van uw Apple Music-abonnement.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, controleert u of u met de Apple ID bent ingelogd waarmee u zich oorspronkelijk hebt geabonneerd op Apple Music en die u gebruikt met Apple Music op uw apparaat. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren.
    Wijzig: u kunt overstappen op een individueel abonnement dat maandelijks of jaarlijks wordt gefactureerd, overstappen op een gezinsabonnement en vervolgens uw gezin uitnodigen of overstappen op een studentenabonnement en verifiëren of u in aanmerking komt.
    Annuleer: klik op 'Annuleer abonnement' en klik op 'Bevestig'. Het abonnement wordt aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Een computer met iTunes geopend waarop het scherm 'Apple Music-abonnement' en het dialoogvenster 'Bevestig annulering' worden getoond.

Op een Apple TV

1. Open 'Instellingen' en kies 'Accounts'.
  2. Ga naar 'Abonnementen' en kies 'Beheer abonnementen'.
  3. Kies uw Apple Music-abonnement.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, controleert u of u met de Apple ID bent ingelogd waarmee u zich oorspronkelijk hebt geabonneerd op Apple Music en die u gebruikt met Apple Music op uw apparaat. Lees wat u kunt doen als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken.
  4. Gebruik de opties om het abonnement te beheren.
    Wijzig: u kunt overstappen op een individueel abonnement dat maandelijks of jaarlijks wordt gefactureerd of overstappen op een gezinsabonnement en vervolgens uw gezin uitnodigen. Gebruik een ander apparaat als u wilt overstappen op een studentenabonnement.
    Annuleer: klik op 'Annuleer abonnement'. Het abonnement wordt aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Een tv met het scherm 'Apple Music-abonnement'. De knop 'Annuleer abonnement' is geselecteerd.

Apple Music is niet beschikbaar op Apple TV (2e generatie) of Apple TV (3e generatie).

Lid worden van een bestaand gezin

Als u al deel uitmaakt van een Delen met gezin-groep die een Apple Music-gezinsabonnement heeft, hoeft u niets te doen om toe te treden tot het gezinsabonnement.

Als u een individueel Apple Music-abonnement hebt en lid wilt worden van een bestaand gezin waar u nog geen deel van uitmaakt, volgt u deze stappen:

1. Vraag het gezinshoofd om u uit te nodigen om lid te worden van de gezinsgroep.
  2. Accepteer de uitnodiging om lid te worden van het gezin.
  3. Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, opent u de Apple Music-app en controleert u of u deel uitmaakt van de groep. Doorloop de stappen om het abonnement voor uw apparaat te beheren en controleer of u een gezinsabonnement hebt.

Wanneer u lid wordt van een gezinsabonnement, wordt uw individuele of studentenabonnement aan het eind van de volgende factureringsperiode beëindigd. Als u het gezin wilt verlaten en uw individuele of studentenabonnement later opnieuw wilt starten, kunt u daarnaar terug.

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken

• Controleer of de software op uw apparaat up-to-date is of werk de Apple Music-app voor Android bij naar de nieuwste versie.
  • Bij het afsluiten van het abonnement was u mogelijk ingelogd met een andere Apple ID. Log in met die Apple ID en controleer of de abonnementen bij die account in rekening worden gebracht. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, moet u wellicht een verificatiecode invoeren. Als u het wachtwoord van die Apple ID bent vergeten, kunnen we u helpen.
  • Als u niet het gezinshoofd bent, kunt u een gezinsabonnement verlaten, maar het gezinshoofd wordt gefactureerd voor het gezinsabonnement totdat deze persoon het abonnement opzegt.
  • Als u zich via uw mobiele aanbieder voor Apple Music hebt aangemeld, neemt u contact met deze op om te annuleren.
  • Als u een e-mail hebt ontvangen over een abonnement of Apple Music-kosten en u weet niet zeker of het een echt abonnement is, controleert u of dit een legitieme e-mail van Apple is.
  • Als u uw abonnement nog steeds niet kunt bekijken of beheren, neem dan contact op met Apple Support.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.