Een abonnement nemen op Apple Music op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc

Neem een abonnement op Apple Music, kies uw favoriete artiesten en geniet van de grootste muziekcollectie ter wereld op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Met Apple Music hebt u toegang tot miljoenen nummers, vakkundig samengestelde radiostations en afspeellijsten, en muziekaanbevelingen. En dit allemaal vanuit de Apple Music-app. U kunt uw muziek ook beluisteren op andere apparaten, als u tenminste bij Apple Music bent ingelogd met dezelfde Apple ID, en u kunt muziek downloaden om er offline naar te luisteren.

Meer informatie over Apple Music en Apple Music-prijzen.

De functies en prijzen van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Voordat u abonnee wordt

Apple Music is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Een abonnement nemen op Apple Music

U hebt het volgende nodig om u te abonneren:

1. De Apple ID en het wachtwoord die u gebruikt voor aankopen in de iTunes Store. Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.
  2. Weten welk type abonnement u wilt. Meer informatie over studentenabonnementen, gezinsabonnementen en prijzen. U kunt later ook overstappen op een jaarabonnement.
  3. Een geldige betaalmethode.

Tik of klik op deze koppeling om uw proefabonnement te starten: Een proefabonnement starten. Daarna volgt u de stappen op het scherm om abonnee te worden. U kunt ook de Muziek-app openen op uw iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op uw Mac of pc. Als u geen aanbieding ziet om u te abonneren op Apple Music wanneer u de Muziek-app op uw iOS-apparaat voor het eerst opent, tikt u onder in het scherm op 'Voor jou'. In iTunes klikt u op de tab 'Voor jou' boven in het iTunes-venster.

U kunt ook een abonnement op Apple Music nemen op een Android-telefoon.

Als u het bericht 'Abonneer op Apple Music' niet ziet in 'Voor jou'

Als u geen Apple Music-abonnee bent, ziet u een bericht in het gedeelte 'Voor jou' waarin u wordt gevraagd om u te abonneren. Als u dit bericht niet ziet, schakelt u 'Toon Apple Music' in:

• iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en schakel 'Toon Apple Music' in.
  • Mac: open iTunes. Kies in de menubalk boven in het scherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'Algemeen' en selecteer 'Toon functies van Apple Music'.
  • Pc: open iTunes. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'Algemeen' en selecteer 'Toon functies van Apple Music'.

Informatie over geldige betaalmethoden

Wanneer u voor het eerst abonnee wordt van Apple Music, kunt u alleen kiezen uit de onderstaande betaalmethoden:

• Creditcard
  • Betaalpas
  • Facturering via mobiele telefoon (via ondersteunde aanbieders)
  • Bundelen via mobiele serviceaanbieder (via ondersteunde aanbieders)
    Neem alleen een abonnement op Apple Music via Apple of alleen via uw mobiele serviceprovider, zodat de kosten niet door allebei in rekening worden gebracht.
  • iTunes- en Apple Music-cadeaubonnen
    Als u Store-tegoed wilt gebruiken om Apple Music te betalen, moet u voldoende tegoed hebben voor de reguliere prijs van één abonnementsperiode van het Apple Music-abonnement van uw keuze. Meer informatie over het inwisselen van cadeaubonnen.

Nadat u een abonnement hebt gekocht, kunt u een andere betaalmethode kiezen, bijvoorbeeld PayPal. Meer informatie over betaalmethoden.

Artiesten en vrienden volgen

We gebruiken de genres en artiesten die u kiest om u muzieksuggesties van onze muziekkenners te geven. Deze suggesties worden weergegeven op het tabblad 'Voor jou'. U kunt na het abonneren ook op elk moment andere genres en artiesten kiezen.

Tijdens de aanmeldprocedure:

• Tik of klik één keer op genres en artiesten die u graag hoort.
  • Tik of klik twee keer op de genres en artiesten die u het liefst hoort.
  • Houd het verwijdersymbool van iTunes ingedrukt in de linkerbovenhoek van genres en artiesten die u niet graag hoort, of klik erop om ze te verwijderen.

Als u geen artiesten ziet die u graag hoort, tikt u op 'Laad meer artiesten'. Selecteer minstens drie artiesten en tik vervolgens op 'Gereed'.

U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Een jaarabonnement op Apple Music nemen

Als u een abonnement hebt genomen, kunt u altijd nog overstappen op een jaarabonnement. Met een jaarabonnement krijgt u 12 maanden toegang tot Apple Music voor de prijs van 10 maanden.

Uw abonnement wijzigen:

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou'.
  2. Tik op het profielsymbool  of uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen of uw Touch ID te gebruiken.
  4. Tik op 'Abonnementen' en vervolgens op 'Apple Music-abonnement' om uw abonnementsopties te zien.
  5. Onder 'Opties' kiest u 'Individueel (1 jaar)'. Bevestig uw selectie en tik vervolgens op 'Terug'.

Meer informatie

• Lees hoe u Apple Music gebruikt in de Muziek-app.
  • Lees hoe u uw muziekverzameling configureert en beheert op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.
  • U kunt uw abonnement op elk moment wijzigen. Lees hoe u uw abonnement op Apple Music wijzigt of annuleert.
  • Met Apple Music hoeft u geen nummers of albums te kopen in de iTunes Store. U kunt echter wel nog steeds muziek kopen als u bijvoorbeeld een DRM-vrije versie van een nummer wilt hebben.
  • U kunt ook een individueel abonnement afsluiten op Apple TV (4e generatie) of hoger. Als u een studentenabonnement, gezinsabonnement of een jaarlijks individueel abonnement wilt afsluiten, moet u een ander apparaat gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.