De instellingen voor audio en meldingen op uw Apple Watch wijzigen

Het volume instellen, het geluid van de Watch uitschakelen en 'Niet storen' inschakelen. En de intensiteit van tikken en trillingen wijzigen die uw Apple Watch gebruikt voor waarschuwingen en meldingen.

Het volume harder of zachter zetten

1. Open op de Apple Watch de Instellingen-app.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Horen en voelen'.
  3. Tik op'verlaag'om het volume te verlagen of tik op'verhoog' om het volume te verhogen. U kunt ook tikken op de schuifknop en de Digital Crown draaien.

Meldingen en waarschuwingen aanpassen

Lees hoe u uw meldingen en waarschuwingen kunt beheren. U kunt veranderen wanneer en hoe u meldingen binnenkrijgt en hoe hard een melding klinkt, maar u kunt de toon van de melding niet veranderen.

Voelbare waarschuwingen beheren

1. Open de app 'Instellingen'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Horen en voelen'.
  3. Schakel voelbare waarschuwingen in of uit.
  4. Tik op 'Prominent' om de voelbare waarschuwingen extra te benadrukken. Deze functie voegt nog een voelbare tik toe als voorafgaande melding van sommige andere voelbare waarschuwingen.

U kunt ook de instellingen voor specifieke apps wijzigen vanaf uw iPhone. Open de Apple Watch-app op de iPhone, ga naar de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.

Als u de Apple Watch draagt en geen tik voelt wanneer u de schuifknop versleept, neemt u contact op met Apple Support. Voor het beste voelbare resultaat moet de achterzijde van de Apple Watch uw huid aanraken. De Watch moet nauwsluitend maar comfortabel zitten

Voelbare tikken in- of uitschakelen voor de Digital Crown.

1. Open op de Apple Watch de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Horen en voelen' en schakel Haptic Crown in of uit.

De Haptic Crown is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 4.

Het geluid van de Apple Watch uitschakelen

1. Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  2. Tik op het symbool Stille modus. Hiermee wordt de stille modus ingeschakeld. U kunt nog wel voelbare tikken ontvangen.

Als u een waarschuwing of melding wilt stilhouden wanneer deze klinkt, laat u uw handpalm minimaal drie seconden op het beeldscherm rusten of tot u een tikje voelt. Als dat niet werkt, kijkt u of de instelling 'Bedek voor stilhouden' is ingeschakeld. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en ga naar de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.

'Niet storen' inschakelen

1. Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  2. Tik op het symbool 'Niet storen' en kies een optie. U kunt 'Niet storen' handmatig uitschakelen of het instellen voor een bepaalde periode, zodat het automatisch wordt uitgeschakeld.

Door het inschakelen van 'Niet storen' is er bij gesprekken en meldingen (behalve wekkers) geen geluid en licht het scherm ook niet op. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt symbool 'Niet storen' of paarse maansikkel weergegeven boven in het scherm.

De instellingen wijzigen vanaf uw iPhone

Open de Apple Watch-app op de iPhone, ga naar de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.