De instellingen voor audio en meldingen op je Apple Watch wijzigen

Lees hier hoe je het volume van je Watch instelt, de geluiden op je Watch uitzet of 'Niet storen' inschakelt. Je kunt ook instellen hoe krachtig de tikken en trillingen zijn die je Apple Watch gebruikt voor waarschuwingen en meldingen.

Het volume van je Apple Watch hoger of lager zetten

1. Ga op de Apple Watch naar 'Instellingen'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Horen en voelen'.

3. Tik op de volume-omlaagknopvolume-omlaagknop om het volume te verlagen of tik op de volume-omhoogknopvolume-omhoogknop om het volume te verhogen. Je kunt ook tikken op de schuifknop en de Digital Crown draaien.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-volume

Het geluid van de Apple Watch uitschakelen

1. Om het bedieningspaneel te openen, druk je op de zijknop (voor watchOS 9 of ouder raak je de onderkant van het scherm aan, houd je het ingedrukt en veeg je omhoog).

2. Tik op de knop 'Stille modus'knop 'Stille modus' . Hiermee wordt de stille modus ingeschakeld. Je kunt nog wel voelbare tikken ontvangen.

watchos-10-series-8-control-center-mute

Om een waarschuwing of melding te dempen terwijl deze klinkt, laat je je handpalm minstens drie seconden op het beeldscherm rusten of totdat je een tik voelt. Als dat niet werkt, kijk je of de instelling 'Bedek voor stilhouden' is ingeschakeld. Open de Apple Watch-app op je iPhone, ga naar het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.

Met watchOS 9.4 en nieuwer worden wekkers niet stilgezet met het gebaar voor bedekken voor stilhouden. Dit is om te voorkomen dat wekkers tijdens het slapen per ongeluk worden geannuleerd.

Meldingen en waarschuwingen aanpassen

Lees hoe je meldingen en waarschuwingen beheert. Je kunt veranderen wanneer en hoe je meldingen binnenkrijgt en hoe hard een melding klinkt, maar je kunt de toon van de melding niet veranderen.

Haptische waarschuwingen voor Apple Watch beheren

1. Open de Instellingen-app.

2. Scrol omlaag en tik op 'Horen en voelen'.

3. Schakel 'Voelbare meldingen' in of uit.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-haptics
  4. Tik op 'Prominent' om de voelbare meldingen extra te benadrukken. Deze functie voegt nog een voelbare tik toe als voorafgaande melding van sommige andere voelbare meldingen.

Je kunt ook de instellingen voor specifieke apps wijzigen vanaf je iPhone. Open de Apple Watch-app op de iPhone, ga naar de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.

Als je je Apple Watch draagt en geen tik voelt terwijl je de schuifregelaar aanpast, neem je contact op met Apple Support. Voor het beste voelbare resultaat moet de achterzijde van de Apple Watch je huid aanraken. De Watch moet nauwsluitend maar comfortabel zitten.

Voelbare signalen via Crown inschakelen voor de Digital Crown van de Apple Watch

1. Ga op de Apple Watch naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Horen en voelen' en schakel 'Voelbare signalen via Crown' in of uit.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-crown-haptics

De instelling 'Voelbare signalen via Crown' is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 4 of nieuwer.

Geluiden voor 'Voelbare tijd' inschakelen

Je Apple Watch kan met verschillende intervallen geluid maken, wat het eenvoudiger maakt om de tijd bij te houden zonder te kijken.

1. Open de Instellingen-app.

2. Scrol omlaag en tik op 'Toegankelijkheid'.

3. Scrol omlaag en tik op 'Buisklokken'.

4. Schakel 'Buisklokken' in.

5. Tik op 'Schema' en stel de buisklokken zo in dat ze om het uur, of om de 30 of 15 minuten worden afgespeeld.

6. Tik op 'Geluiden' en verander het geluid in 'Vogels' of 'Klokken'.

Je kunt deze instellingen ook aanpassen via je iPhone. Op je iPhone open je de Apple Watch-app, ga je naar het tabblad 'Mijn Watch', tik je op 'Toegankelijkheid' en tik je op 'Buisklokken'.

'Niet storen' inschakelen

1. Om het bedieningspaneel te openen, druk je op de zijknop (voor watchOS 9 of ouder raak je de onderkant van het scherm aan, houd je het ingedrukt en veeg je omhoog).

2. Tik op de knop 'Niet storen'knop 'Niet storen' en kies vervolgens een optie. Je kunt 'Niet storen' handmatig uitschakelen of het instellen voor een bepaalde periode, zodat het automatisch wordt uitgeschakeld.

watchos-10-series-8-control-center-do-not-disturb-options

Door 'Niet storen' in te schakelen, klinkt er geen geluid bij gesprekken en meldingen (behalve wekkers) en licht het scherm ook niet op. Als deze functie is ingeschakeld, wordt het symbool 'Niet storen'symbool 'Niet storen' bovenaan het scherm weergegeven.

De instellingen wijzigen vanaf je iPhone

Open de Apple Watch-app op de iPhone, ga naar de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Horen en voelen'.