Meldingen op de Apple Watch

Stel zelf in wanneer en hoe u meldingen ontvangt op uw Apple Watch, zodat u meteen kunt reageren of pas wanneer het u uitkomt.

Waar meldingen verschijnen

Meldingen verschijnen op uw Apple Watch of iPhone, maar niet op beide.

iPhone met meldingen die naar de iPhone gaan in plaats van naar de Apple Watch

Als uw iPhone ontgrendeld is, krijgt u meldingen op uw iPhone in plaats van op uw Apple Watch.

Apple Watch met meldingen die naar Apple Watch gaan in plaats van naar de iPhone

Als uw iPhone vergrendeld is of in de sluimerstand staat, ontvangt u meldingen op uw Apple Watch, tenzij uw Apple Watch vergrendeld is.

Sommige apps, zoals de Geluid-app, staan alleen op de Apple Watch. Meldingen van deze apps verschijnen niet op uw iPhone.

Het rode meldingssymbool  verschijnt bovenaan uw wijzerplaat als u ongelezen meldingen hebt. Als u het meldingssymbool wilt verbergen, opent u de Apple Watch-app op uw iPhone, tikt u op 'Meldingen' en schakelt u 'Berichtaanduiding' uit.

Als u meldingen op uw Apple Watch leest of sluit, worden ze ook op uw iPhone gesloten.

Apple Watch met een melding voor een gemiste oproep

Een melding bekijken en gebruiken

Als een melding verschijnt, kunt u erop tikken om meer opties te bekijken. Afhankelijk van de app die de melding heeft verzonden, kunt u bijvoorbeeld een bericht beantwoorden, iemand terugbellen of een e-mail archiveren.

Als uw Apple Watch-scherm gedimd en niet actief is, worden meldingen op volledig scherm weergegeven. Als u uw Apple Watch gebruikt, worden meldingen weergegeven in een banner bovenaan het scherm.

Al uw ongelezen Apple Watch-meldingen bekijken

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat om het meldingencentrum te openen. Dit kunt u doen vanaf elk scherm.
  2. Wacht tot het meldingencentrum wordt weergegeven en veeg dan omlaag.
  3. Draai aan de Digital Crown om te scrollen of veeg omhoog en omlaag over de wijzerplaat.
  4. Tik op de melding om deze te lezen. Om een groep meldingen te lezen, tikt u op een stapel en dan op een melding.
  5. U wist een melding door naar links te vegen en vervolgens op de verwijderknop  te tikken.

Apple Watch met de knop 'Wis alle meldingen'

Al uw ongelezen Apple Watch-meldingen wissen

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat om het meldingencentrum te openen.
  2. Draai aan de Digital Crown of veeg omlaag op de wijzerplaat totdat u bovenaan bent.
  3. Tik op 'Wis alles'.

Apple Watch met het dempscherm voor meldingen

De meldingen van een app op uw Apple Watch dempen of uitschakelen

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat.
  2. Wacht tot het meldingencentrum wordt weergegeven en veeg dan omlaag.
  3. Veeg naar links over de melding die u wilt dempen of uitschakelen en tik vervolgens op de knop 'Meer'.
  4. Kies uit de opties die voor die app beschikbaar zijn. Afhankelijk van de app kunt u meldingen de rest van de dag dempen, een uur dempen of helemaal uitschakelen.

U kunt de meldingen van een app inschakelen als u ze opnieuw wilt zien:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Meldingen'.
  3. Scrol omlaag naar de lijst met geïnstalleerde apps en schakel vervolgens de app in waarvan u meldingen wilt ontvangen.

Uw Apple Watch-meldingsinstellingen aanpassen

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Meldingen'.
  3. Tik op een app om de opties te bekijken. Om dezelfde meldingsinstellingen te gebruiken voor apps die zowel op uw Apple Watch als op uw iPhone worden weergegeven, tikt u op 'Match iPhone'. Voor sommige apps kunt u uw meldingen aanpassen. Tik op 'Aangepast' en kies een optie:
    • Sta meldingen toe: meldingen worden weergegeven in het meldingencentrum en u krijgt een melding van uw Apple Watch.
    • Stuur meldingencentrum: meldingen worden rechtstreeks naar het meldingencentrum gestuurd, zonder dat u een melding krijgt op uw Apple Watch.
    • Meldingen uit: de app stuurt geen meldingen.
  4. Als u de meldingen van een app aanpast, kunt u de meldingen van die app ook groeperen. Tik op 'Meldingen groeperen' en kies een optie: 'Uit', 'Automatisch' of 'Op app'.

Sommige apps bieden verdere aanpassing, terwijl u met andere alleen Apple Watch-meldingen volledig kunt uitschakelen. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Match iPhone-meldingen van' en schakel de instelling naast de app uit.

Lees hoe u de audio-instellingen voor meldingen kunt wijzigen

Zorgen dat meldingen privé blijven

Wanneer u uw pols optilt om een melding te bekijken, ziet u eerst een korte samenvatting van de melding en een paar seconden later de volledige melding. Om meldingen niet meer volledig weer te geven, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Meldingen' en schakel 'Tik om volledige melding te tonen' in.
  3. Wanneer u een melding krijgt, kunt u het volledige bericht bekijken door erop te tikken.

Of de Apple Watch nu vergrendeld is of niet, u krijgt standaard overzichten (korte weergaven) van meldingen te zien. Een korte weergave is een enkel scherm met de naam en het symbool van de app waarvan de melding afkomstig is, samen met de titel van de melding. Als u wilt, kunt u korte weergaven bij vergrendeling van de Apple Watch uitschakelen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Meldingen' en schakel 'Toon overzicht bij vergrendeling' uit.

Als u geen meldingen op de Apple Watch ziet

Wanneer de apparaten worden losgekoppeld, gaan de meldingen naar de iPhone in plaats van de Apple Watch. Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen als u de verbinding wilt controleren. Als de apparaten zijn losgekoppeld, ziet u mogelijk het rode iPhone-symbool , het rode X-symbool  of het wifisymbool . Verbind de iPhone met de Apple Watch.

Wanneer de Apple Watch is vergrendeld of 'Niet storen' is ingeschakeld, worden de meldingen op de iPhone ontvangen:

• Wanneer de Apple Watch wordt vergrendeld, verschijnt het hangslot  op de wijzerplaat.
  • Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, verschijnt het maansymbool  op de wijzerplaat. Als u deze functie wilt uitschakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat en tikt u op de knop 'Niet storen' .

Meldingen van apps van andere makers worden alleen afgeleverd als de gekoppelde iPhone ook verbonden is met een netwerk.