Meldingen op Apple Watch

Stel zelf in wanneer en hoe u meldingen ontvangt op uw Apple Watch, zodat u meteen kunt reageren of pas wanneer het u uitkomt.

Waar u de meldingen ziet

Meldingen gaan naar de Apple Watch of naar de iPhone, maar niet naar beide. Lees hier wanneer een melding op uw iPhone wordt weergegeven in plaats van op uw Apple Watch.

Als de iPhone ontgrendeld is, krijgt u de meldingen op de iPhone en niet op de Apple Watch.

Als de iPhone vergrendeld is of in de sluimerstand staat, krijgt u de meldingen op de Apple Watch, tenzij de Apple Watch is vergrendeld met uw toegangscode.

symbool rode stip wordt op de wijzerplaat weergegeven wanneer u een melding ontvangt. Wanneer u een melding op de Apple Watch sluit, wordt deze ook op de iPhone gesloten.

Al uw meldingen bekijken

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat. U kunt het Berichtencentrum openen vanuit elk scherm.
  2. Wacht tot het Berichtencentrum wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  3. Om te scrollen, draait u de Digital Crown.
  4. Tik op een melding om deze te lezen. Om een groep meldingen te lezen, tikt u op een stapel en dan op een melding.
  5. Om een melding te verwijderen, veegt u naar links en tikt u op .

U kunt het symbool rode stip verbergen, zodat deze niet wordt weergegeven wanneer u ongelezen meldingen hebt. Open de Apple Watch-app op uw iPhone, tik op 'Meldingen' en schakel 'Berichtaanduiding' uit.

Meldingen beheren

Uw Apple Watch-meldingen worden synchroon weergegeven met uw iPhone-instellingen, maar u kunt de instellingen voor elke app aanpassen. In watchOS 5 kunnen meldingen worden georganiseerd per app en worden gegroepeerd in stapels in het berichtencentrum. Al uw activiteitenmeldingen kunnen bijvoorbeeld op één stapel worden weergegeven. U kunt ook kiezen of u een waarschuwing wilt krijgen voor meldingen, zodat ze stil of helemaal niet worden weergegeven.

Wijzigen hoe u meldingen ontvangt op uw Apple Watch

1. Houd uw vinger op de bovenkant van de wijzerplaat.
  2. Wacht tot het Berichtencentrum wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  3. Veeg op een melding naar links en tik op .
  4. Als u geen geluiden of voelbare waarschuwingen wilt horen voor die app, tikt u op 'Lever stil af'. Meldingen voor die app gaan rechtstreeks naar het Berichtencentrum op uw Apple Watch en iPhone. U krijgt geen melding met geluid of voelbare tik.
  5. Als u geen meldingen voor die app wilt ontvangen, tikt u op 'Schakel uit' op de Apple Watch.

Om deze meldingen weer te zien of te horen, veegt u naar links op een melding van de app en tikt u op 'Lever duidelijk af'.

Uw meldingsinstellingen aanpassen

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Meldingen'.
  3. Tik op een app. Verschillende apps hebben verschillende opties. Om dezelfde meldingsinstellingen te gebruiken voor uw Apple Watch en iPhone, tikt u op 'Match mijn iPhone'. Voor sommige apps is het toegestaan om uw meldingen aan te passen. Wanneer u ze aanpast, kunt u kiezen uit deze opties:
    • Meldingen toestaan: meldingen worden weergegeven in het Berichtencentrum en u krijgt een melding van uw Apple Watch.
    • Naar Berichtencentrum sturen: meldingen worden rechtstreeks naar het Berichtencentrum gestuurd, zonder dat u een melding krijgt op uw Apple Watch.
    • Meldingen uitschakelen: de app stuurt geen meldingen.
  4. Als u de meldingen van een app aanpast, kunt u de meldingen van die app ook groeperen. Tik op 'Meldingen groeperen' en kies een optie: 'Uit', 'Automatisch' of 'Per app'.

Als u een app niet kunt aanpassen, kunt u nog wel de meldingen ervoor uitschakelen. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Match iPhone-meldingen van' en schakel de instelling naast de app uit.

Lees hoe u de audio-instellingen voor meldingen kunt veranderen

Zorgen dat meldingen privé blijven

Wanneer u uw pols optilt om een melding te bekijken, ziet u eerst een korte samenvatting van de melding en een paar seconden later de volledige melding. Als u niet wilt dat de volledige melding wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op Meldingen en schakel 'Berichtenprivacy' in.
  3. Wanneer u een melding krijgt, kunt u het volledige bericht bekijken door erop te tikken.

Als u geen meldingen op de Apple Watch ziet

Wanneer de apparaten zijn losgekoppeld, gaan de meldingen naar de iPhone in plaats van de Apple Watch. Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen als u de verbinding wilt controleren. Als de apparaten zijn losgekoppeld, ziet u mogelijk rood iPhone-symbool, X-symbool of wifisymbool. Verbind de iPhone met de Apple Watch.

Wanneer de Apple Watch is vergrendeld of 'Niet storen' is ingeschakeld, worden de meldingen op de iPhone ontvangen.

• Wanneer de Apple Watch is vergrendeld, verschijnt hangslot op de wijzerplaat.
  • Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, verschijnt maansymbool op de wijzerplaat. Als u deze functie wilt uitschakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat en tikt u op maansymbool van 'Niet storen'.

Meldingen van apps van andere makers worden alleen afgeleverd als de gekoppelde iPhone ook verbonden is met een netwerk.