Als een Mac is zoekgeraakt of is gestolen

Als uw Mac zoekraakt, kunnen deze stappen helpen de Mac terug te vinden en uw gegevens te beveiligen.

De Zoek mijn-app voegt Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden samen in één app voor iOS 13, iPadOS en macOS Catalina. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u Zoek gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch, of Spotlight gebruiken op uw Mac. U kunt ook locaties delen of vermiste apparaten terugvinden op iCloud.com.

Als u iOS 13, iPadOS, macOS Catalina of watchOS 6 niet hebt, configureert en gebruikt u Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden in plaats van Zoek mijn of logt u in op iCloud.com.

Met Zoek mijn kunt u uw Mac vinden en beschermen als deze is zoekgeraakt of gestolen. U moet Zoek mijn Mac configureren voordat uw Mac zoekraakt.  U doet dat door de functie in te schakelen in 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' > 'iCloud'. Als u denkt dat de Mac is gestolen, neemt u contact op met de plaatselijke politie.

De locatie van de computer bepalen met Zoek mijn

Als u 'Zoek mijn Mac' had geconfigureerd voordat de Mac zoekraakte of gestolen werd, kunt u deze functie gebruiken om de locatie van de Mac op een kaart te zien of een geluid op de Mac af te spelen om u te helpen deze terug te vinden. U kunt deze functie ook gebruiken om de Mac op afstand te vergrendelen of te wissen. Als u Zoek mijn wilt gebruiken, logt u in bij iCloud.com op een andere computer of opent u de app Zoek mijn voor iPhone, iPad of iPod touch.

De locatie van de Mac op een kaart bepalen

Open de Zoek mijn-app en selecteer uw Mac in de lijst met apparaten om de locatie ervan op een kaart te zien en een routebeschrijving te bekijken.

Een geluid afspelen

Als de Mac in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u of iemand in de buurt te helpen deze te vinden.

De Mac vergrendelen

U kunt Zoek mijn gebruiken om uw computer als verloren te markeren, waardoor deze op afstand wordt vergrendeld met een toegangscode. U kunt ook een aangepast bericht op het scherm laten weergeven.

De Mac wissen

U kunt Zoek mijn gebruiken om alle persoonlijke informatie op de Mac op afstand te wissen.

Wat gebeurt er als mijn Mac uitgeschakeld of offline is?

Als de Mac uitgeschakeld of offline is, kunt u nog steeds via Zoek mijn vragen om te worden geïnformeerd wanneer deze wordt gevonden, of de Mac op afstand vergrendelen of wissen. Wanneer de Mac online gaat, worden deze acties uitgevoerd. Als u de Mac verwijdert uit Zoek mijn wanneer deze offline is, worden uw verzoeken geannuleerd.

Hoe ontgrendel ik mijn Mac?

Nadat u uw Mac hebt gevonden, kunt u deze ontgrendelen met uw toegangscode op iCloud.com. Gebruik de toegangscode die u hebt gemaakt toen u uw Mac vergrendelde met Zoek mijn, en niet de toegangscode van uw apparaat.

Zo kunt u de toegangscode zien die u hebt gebruikt om uw Mac te vergrendelen:

1. Log in bij icloud.com/find
  2. Selecteer de Mac in het menu 'Apparaten'.
  3. Selecteer 'Ontgrendel'. Nadat u de stappen hebt gevolgd om uw identiteit te verifiëren, ziet u de toegangscode die u nodig hebt om uw Mac te ontgrendelen.

U kunt uw toegangscode gedurende een beperkte tijd opzoeken. Als u uw toegangscode bent vergeten of als u uw identiteit niet kunt verifiëren om de code te zien, brengt u de Mac naar een erkende Apple serviceprovider. Vergeet niet om het aankoopbewijs mee te nemen.

Als u de Mac niet vindt

'Zoek mijn Mac' is de enige Apple voorziening om een verloren Mac te zoeken of om de locatie ervan weer te geven. Als u 'Zoek mijn Mac' niet had geconfigureerd toen de Mac zoekraakte of als u de Mac niet kunt vinden, kunt u met deze stappen mogelijk uw gegevens beveiligen:

1. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID om te voorkomen dat iemand anders toegang heeft tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen van de Mac (zoals iMessage of iTunes) kan gebruiken.
  2. Wijzig het wachtwoord van andere accounts die u op de Mac gebruikt, inclusief websites van e-mailaanbieders, banken en sociale netwerken zoals Facebook of Twitter.
  3. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van uw Mac. Ze vragen mogelijk het serienummer van de computer. U vindt deze informatie op de originele verpakking of op het aankoopbewijs dat u bij de aankoop van de Mac hebt gekregen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.