Als uw Mac is zoekgeraakt of gestolen

Als u Zoek mijn Mac hebt geconfigureerd voordat uw Mac zoekraakte, kunt u met Zoek mijn uw Mac terugvinden en beschermen. Als u dat niet hebt gedaan, kunt u nog steeds stappen ondernemen om uw gegevens te beschermen.

Als u Zoek mijn hebt geconfigureerd voor uw zoekgeraakte Mac

1. Open Zoek mijn.
    • Selecteer in de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat het tabblad 'Apparaten'.
    • Log online in bij iCloud.com/find en klik vervolgens op 'Alle apparaten'.
  2. Selecteer uw Mac om de locatie ervan op een kaart te bekijken. Als u uw Mac niet ziet staan, leest u hier hoe u uw account nog steeds kunt beschermen.
  3. Als uw Mac in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u of iemand in de buurt te helpen deze te vinden.
  4. Vergrendel uw Mac op afstand met een toegangscode om ongeoorloofde toegang te verhinderen. Tik in de Zoek mijn-app onder 'Geef op als verloren' op 'Activeer' of selecteer 'Vergrendel' op iCloud.com. U kunt een aangepast bericht met uw telefoonnummer weergeven op het toegangsscherm van uw zoekgeraakte apparaat voor het geval iemand uw Mac vindt.
    U kunt de locatie van uw apparaat nog steeds volgen als het is vergrendeld, zolang het verbonden is met het internet. Als uw Mac offline is, worden de acties de volgende keer dat de Mac online is uitgevoerd.
  5. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van uw Mac. De politie vraagt mogelijk het serienummer van uw Mac. Het serienummer van een Apple product vinden.
  6. Als u denkt dat u uw zoekgeraakte Mac niet terug kunt vinden, kunt u de Mac op afstand wissen. Hiermee worden al uw gegevens van de Mac verwijderd en wordt voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot die informatie. Wanneer u uw Mac wist, worden alle gegevens van het apparaat verwijderd en kunt u de Mac niet meer vinden met Zoek mijn.
  7. Verwijder uw zoekgeraakte of gestolen Mac uit uw lijst met vertrouwde apparaten.

Meer informatie over het gebruik van de Zoek mijn-app om een zoekgeraakt of gestolen apparaat terug te vinden.

Als u uw Mac niet kunt terugvinden of als u Zoek mijn niet hebt geconfigureerd

Zoek mijn Mac is de enige Apple voorziening om een verloren Mac te zoeken of om de locatie ervan weer te geven. Als u Zoek mijn Mac niet had geconfigureerd toen de Mac zoekraakte of als u de Mac niet kunt terugvinden, kunt u met deze stappen mogelijk uw gegevens beschermen:

1. Wijzig uw Apple ID-wachtwoord om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen (zoals iMessage of iTunes) kan gebruiken vanaf uw Mac.
  2. Wijzig het wachtwoord van andere accounts die u op de Mac gebruikt, inclusief websites van e-mailaanbieders, banken en sociale media zoals Facebook of Twitter.
  3. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van uw Mac. Ze vragen mogelijk het serienummer van de computer. U vindt deze informatie op de originele verpakking of op het aankoopbewijs dat u bij de aankoop van de Mac hebt gekregen.

Als u uw Mac niet kunt ontgrendelen

Zodra u de Mac hebt teruggevonden, kunt u deze ontgrendelen met de toegangscode die u hebt aangemaakt toen u uw Mac vergrendelde met Zoek mijn.

Als u die toegangscode niet meer weet, hebt u drie opties:

• Log in bij iCloud.com/find en selecteer uw Mac in het menu 'Apparaten'. Selecteer 'Ontgrendel' en volg de stappen om uw identiteit te verifiëren.
  • Ontgrendel uw Mac vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch met de toegangscode van uw apparaat.
  • Neem uw Mac en uw aankoopbewijs mee naar een erkende Apple serviceprovider.

U kunt uw toegangscode gedurende een beperkte tijd opzoeken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.