Als een Mac is zoekgeraakt of is gestolen

Als uw Mac zoekraakt, kunnen deze stappen helpen deze terug te vinden en uw gegevens te beveiligen.

Met Zoek mijn Mac kunt u een Mac die is zoekgeraakt of is gestolen, zoeken en beveiligen. Om Zoek mijn Mac te gebruiken, schakelt u dit gewoon in in 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. U moet Zoek mijn Mac instellen voordat deze zoekraakt. Als u denkt dat de Mac is gestolen, neemt u contact op met de plaatselijke politie.

De locatie van de computer bepalen met ‘Zoek mijn Mac’

Als u ‘Zoek mijn Mac’ hebt geconfigureerd voordat de Mac is zoekgeraakt of is gestolen, kunt u deze functie gebruiken om de locatie van de Mac op een kaart te zien of een geluid op de Mac af te spelen om u te helpen deze te vinden. U kunt deze functie ook gebruiken om de Mac op afstand te vergrendelen of te wissen. Als u 'Zoek mijn Mac' wilt gebruiken, logt u in bij iCloud.com op een andere computer of downloadt u de app Zoek mijn iPhone voor iPhone, iPad of iPod touch.

De locatie van de Mac op een kaart bepalen
Open ‘Zoek mijn iPhone’ en selecteer de Mac in het menu Apparaten om de locatie ervan op een kaart weer te geven.

De Mac vergrendelen
U kunt ‘Zoek mijn Mac’ gebruiken om de Mac op afstand te vergrendelen met een toegangscode. U kunt ook een aangepast bericht op het scherm laten weergeven.

Een geluid afspelen
Als de Mac in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u of iemand in de buurt te helpen deze te vinden.

De Mac wissen
U kunt 'Zoek mijn Mac' gebruiken om alle persoonlijke informatie op de Mac op afstand te wissen en te verwijderen.

Wat gebeurt er als mijn Mac is uitgezet of offline is?

Als de Mac is uitgezet of offline is, kunt u nog steeds met ‘Zoek mijn Mac’ vragen om te worden gewaarschuwd wanneer deze wordt gevonden, of de Mac op afstand vergrendelen of wissen. Wanneer de Mac online gaat, worden deze acties uitgevoerd. Als u de Mac verwijdert uit Zoek mijn Mac wanneer deze offline is, worden uw verzoeken geannuleerd.

Hoe ontgrendel ik mijn Mac?

Zodra u de Mac hebt gevonden, kunt u deze ontgrendelen door de toegangscode in te voeren op het toegangsscherm. Als u de toegangscode vergeet, moet u de Mac naar een erkende Apple-serviceprovider brengen. Neem in zo’n geval altijd het aankoopbewijs mee.

Als u de Mac niet vindt

‘Zoek mijn Mac’ is de enige Apple-voorziening om een verloren Mac te zoeken of om de locatie ervan weer te geven. Als ‘Zoek mijn Mac’ niet was geconfigureerd toen de Mac zoekraakte of als u de Mac niet kunt vinden, kunt u met deze stappen mogelijk uw gegevens beveiligen:

1. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID om te voorkomen dat iemand anders toegang heeft tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen van de Mac (zoals iMessage of iTunes) kan gebruiken.
  2. Wijzig het wachtwoord van andere accounts die u op de Mac gebruikt, inclusief websites van e-mailaanbieders, banken en sociale netwerken zoals Facebook of Twitter.
  3. Geef de zoekgeraakte of gestolen Mac aan bij de plaatselijke politie. Ze vragen mogelijk het serienummer van de computer. U vindt deze informatie op de originele verpakking of de aankoopbon die u hebt gekregen toen u de Mac hebt gekocht.