Je zoekgeraakte Apple apparaat of AirTag terugvinden met 'Zoek mijn'

Als je Apple apparaat, persoonlijke object met een AirTag of een ander 'Zoek mijn'-netwerkaccessoire zoekraakt, gebruik je 'Zoek mijn' om het terug te vinden of geef je het op als verloren om je apparaat en persoonlijke gegevens te beschermen.

Zoek een AirTag, een iPhone of andere Apple apparaten in 'Zoek mijn' of op internet.

Je spullen terugvinden met 'Zoek mijn'

Als een Apple apparaat of persoonlijk object met een AirTag is zoekgeraakt, gebruik je 'Zoek mijn' om je apparaat of object te zoeken op een kaart. Je kunt de route naar de locatie bekijken en, wanneer je in de buurt bent, een geluid afspelen. Je kunt zelfs hulp krijgen om de exacte locatie te vinden.

Je Apple apparaat of AirTag zoeken

1. Open 'Zoek mijn'.

2. Kies 'Apparaten' of 'Objecten'.

3. Selecteer het zoekgeraakte apparaat of object om het te zoeken op een kaart. Als je lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kun je ook de apparaten of gedeelde objecten van je gezinsleden zoeken.

• Kies 'Route' om de locatie te openen in Kaarten.

• Als je dichtbij bent, tik je op 'Speel geluid af'.

• Als je iPhone Ultra Wideband heeft, kun je misschien op 'Zoek in de buurt' tikken om de afstand en richting naar je AirTag of AirPods Pro (2e generatie) weer te geven.

Een AirTag in de buurt zoeken

Als je geen Apple apparaat hebt waarmee je 'Zoek mijn' kunt gebruiken, zoek dan je apparaten op iCloud.com/find.

Je apparaat of object opgeven als verloren

Terwijl je zoekt, gebruik je 'Geef op als verloren' om je apparaat en gegevens veilig te houden. Als je je apparaat of object als verloren opgeeft, wordt je apparaat vergrendeld met een toegangscode of je Apple ID-wachtwoord.

Je kunt ook een bericht weergeven zodat iemand je apparaat of object kan teruggeven.

1. Selecteer je ontbrekende apparaat of object in Zoek mijn.

2. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' (of 'Verloren-modus') en selecteer 'Activeer' (of 'Schakel in').

3. Volg de stappen op het scherm als je je contactgegevens op je zoekgeraakte apparaat wilt weergeven of als iemand je AirTag scant met een iPhone of smartphone.

4. Selecteer 'Activeer'.

Als je geen iPhone of ander Apple apparaat hebt waarmee je 'Zoek mijn' kunt gebruiken

Als je geen iPhone of ander Apple apparaat hebt waarmee je 'Zoek mijn' kunt gebruiken, kun je op een van de volgende manieren te werk gaan.

Apparaten zoeken op iCloud.com

Je kunt je apparaat zoeken, opgeven als verloren of op afstand wissen op iCloud.com/find.

• Als je je aanmeldt, wordt je mogelijk gevraagd een verificatiecode in te voeren die naar een vertrouwd apparaat is gestuurd. Als je je enige vertrouwde apparaat bent kwijtgeraakt of de code om een andere reden niet kunt krijgen, selecteer je de knop 'Zoek apparaten' in plaats van dat je een code invoert.

• Als je iCloud.com/find gebruikt, kun je de locatie van je apparaat niet zien als het is uitgeschakeld, de batterij leeg is of er meer dan 24 uur zijn verstreken sinds de laatste locatie naar Apple is gestuurd.

• Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' hebt ingeschakeld voor je iPhone en je deze gebruikt om je Apple ID-wachtwoord te wijzigen terwijl je je op een onbekende locatie bevindt, is de locatie van je apparaten mogelijk niet zichtbaar op iCloud.com/find.

Lees meer over 'Zoek apparaten' op iCloud.com

AirTags en 'Zoek mijn'-netwerkaccessoires zijn alleen te vinden met de Zoek mijn-app op de iPhone, iPad en Mac of met de Zoek objecten-app op de Apple Watch.

Een apparaat van een familielid gebruiken

Als je deel uitmaakt van een 'Delen met gezin'-groep, kun je 'Zoek mijn' gebruiken op het apparaat van een gezinslid. Nadat je je locatie met je gezinsleden hebt gedeeld, worden je apparaten vermeld in hun 'Zoek mijn'-app onder 'Apparaten'.

Lees hoe je het apparaat van een gezinslid kunt vinden

Als 'Zoek mijn' 'Geen locatie gevonden' of 'Offline' toont

• Als 'Zoek mijn' de huidige locatie niet kan weergeven (omdat de telefoon is uitgeschakeld of om een andere reden geen locatie verstuurt), geeft 'Zoek mijn' de laatste locatie weer die door het apparaat is verstuurd of de laatst bekende locatie in het 'Zoek mijn'-netwerk.

• Als er meer dan zeven dagen zijn verstreken sinds je apparaat voor het laatst een locatie naar Apple heeft verstuurd via het 'Zoek mijn'-netwerk, kan 'Zoek mijn' geen locatie weergeven en wordt in plaats daarvan 'Geen locatie gevonden' weergegeven.

• Als je apparaat online is maar de locatie niet kan versturen (bijvoorbeeld als er een probleem is met Locatievoorzieningen), kan 'Zoek mijn' geen locatie weergeven en wordt in plaats daarvan 'Locatie niet gedeeld • Online' weergegeven.

Het 'Zoek mijn'-netwerk is een versleuteld, anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten dat je kan helpen bepalen waar je spullen zich bevinden, ook als ze offline zijn. Apparaten in de buurt sturen de locatie van je zoekgeraakte apparaat veilig door naar iCloud, zodat je het kunt vinden in 'Zoek mijn'. Het is allemaal anoniem en versleuteld om ieders privacy te beschermen.

Lees hoe je het 'Zoek mijn'-netwerk inschakelt voor je iPhone

Lees hoe je het 'Zoek mijn'-netwerk inschakelt voor je AirPods

Als je apparaat permanent is zoekgeraakt of is gestolen

Als je je Apple apparaat niet kunt vinden of als je denkt dat het gestolen is, kun je het apparaat op afstand wissen. Al je gegevens worden dan verwijderd (inclusief creditcards en betaalkaarten in je Apple Wallet).

Zorg dat je alle andere opties hebt geprobeerd voordat je je apparaat wist. Het wissen van je apparaat kan niet ongedaan worden gemaakt.

Als je twee-factor-authenticatie niet hebt ingeschakeld voor je Apple ID, kun je een apparaat niet op afstand wissen met de 'Zoek mijn'-app. Je moet dan iCloud.com gebruiken om je apparaat te wissen of eerst twee-factor-authenticatie inschakelen. Voor oudere iOS-versies van de app moet je mogelijk ook wissen via internet.

Een apparaat wissen in 'Zoek mijn'

1. Kies 'Apparaten' in 'Zoek mijn'.

2. Selecteer het zoekgeraakte apparaat.

3. Scrol omlaag en kies 'Wis dit apparaat'.

4. Selecteer 'Wis dit [apparaat]'.

Als je een apparaat met iOS 15 of nieuwer of iPadOS 15 of nieuwer wist, kun je nog steeds 'Zoek mijn' gebruiken om het apparaat te zoeken. In andere gevallen kun je je apparaat niet meer vinden nadat je het hebt gewist.

Het is misschien nog wel mogelijk om je Mac of Apple Watch te vinden als deze zich in de buurt van een eerder gebruikt wifinetwerk bevindt.

Een apparaat wissen op iCloud.com

1. Log in op iCloud.com/find.

2. Kies het zoekgeraakte apparaat.

3. Selecteer 'Wis [apparaat]' en tik vervolgens op 'Wis' om te bevestigen.

AppleCare+ met Diefstal en verlies

Als je zoekgeraakte iPhone wordt gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies:

Beschikbare functies voor je zoekgeraakte apparaat of object

De functies en beschikbaarheid van 'Zoek mijn' kunnen per land of regio verschillen.

iPhone, iPad

• De locatie bekijken

• Een geluid afspelen

• Opgeven als verloren (verloren-modus)

• Wissen op afstand

• Melding indien gevonden

• Melding indien achtergelaten

Mac

• De locatie bekijken

• Een geluid afspelen

• Opgeven als verloren (de Mac vergrendelen)

• Wissen op afstand

• Melding indien gevonden

• Melding indien achtergelaten*

* Feature alleen beschikbaar op MacBooks met Apple silicon.

Apple Watch

• De locatie bekijken

• Een geluid afspelen

• Opgeven als verloren (verloren-modus)

• Wissen op afstand

• Melding indien gevonden

Apple Vision Pro

AirPods (3e generatie), AirPods Pro, AirPods Max

• De locatie bekijken

• Zoeken in de buurt

• Een geluid afspelen

• Verloren-modus (opgeven als verloren)

• Melding indien gevonden

• Melding indien achtergelaten

AirPods (1e generatie), AirPods (2e generatie), Beats-producten

• De locatie bekijken

• Een geluid afspelen

AirTag

• De locatie bekijken

• Zoeken in de buurt

• Een geluid afspelen

• Verloren-modus (opgeven als verloren)

• Melding indien gevonden

• Melding indien achtergelaten

Kaarthouder met MagSafe voor de iPhone

• De locatie bekijken

• Telefoonnummer tonen

• Melding indien losgekoppeld

Producten van derden

• De locatie bekijken

• Verloren-modus

• Andere functies verschillen per product