Als u de fout -45054 ziet in de iTunes Store

Lees hier hoe u de fout -45054 op een Mac of pc oplost.

Als bestanden of mappen die door iTunes worden gebruikt om aankopen te downloaden, beperkte bevoegdheden hebben, ziet u mogelijk de volgende waarschuwing:

'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er is een onbekende fout opgetreden (-45054).'

Op een Mac

1. Stop iTunes als de app is geopend.
  2. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm 'Weergave' > 'Kolommen'.
  4. Kies in dezelfde menubalk 'Ga' > 'Ga naar map'.
  5. Typ het volgende in het venster dat verschijnt:
    /Users/Shared/adi
  6. Klik op 'Ga'.

Als u een bericht ziet met de melding 'De map is onvindbaar', controleert u of /Gebruikers/Gedeeld bestaat door naar /Gebruikers/ te gaan.

Als u de map 'Gedeeld' wel ziet, maar er staat een rood rondje met een minteken bij

Als er bij de map 'Gedeeld' een  staat:

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt. Kies vervolgens in het menu 'Ga' boven in het computerscherm de optie 'Hulpprogramma's'.
  2. Zoek in de map 'Hulpprogramma's' naar 'Terminal' en open dit.

In de volgende stap moet u commando's invoeren in Terminal om instellingen voor bevoegdheden te wijzigen. Ga voorzichtig te werk als u niet bekend bent met Terminal en UNIX-achtige omgevingen. Als u onjuiste commando's invoert, kan dit leiden tot gegevensverlies of onbruikbare systeemsoftware. Als u de bevoegdheden niet precies wijzigt zoals aangegeven, kan dit leiden tot verminderde systeembeveiliging of blootstelling van privégegevens. Voor deze stap is een niet-blanco beheerderswachtwoord vereist.

3. Typ dit commando in het Terminal-venster:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  4. Druk op Return.
  5. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd. Druk vervolgens op Return.
  6. Stop Terminal.

Als u de map 'Gedeeld' niet ziet

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt. Kies vervolgens in het menu 'Ga' boven in het computerscherm de optie 'Hulpprogramma's'.
  2. Zoek in de map 'Hulpprogramma's' naar 'Terminal' en open dit.

In de volgende stap moet u commando's invoeren in Terminal om instellingen voor bevoegdheden te wijzigen. Ga voorzichtig te werk als u niet bekend bent met Terminal en UNIX-achtige omgevingen. Als u onjuiste commando's invoert, kan dit leiden tot gegevensverlies of onbruikbare systeemsoftware. Als u de bevoegdheden niet precies wijzigt zoals aangegeven, kan dit leiden tot verminderde systeembeveiliging of blootstelling van privégegevens. Voor deze stap is een niet-blanco beheerderswachtwoord vereist.

3. Typ dit commando in het Terminal-venster:
    sudo mkdir -p /Users/Shared/
  4. Druk op Return.
  5. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd. Druk vervolgens op Return.
  6. Typ dit commando in het Terminal-venster:
    sudo chmod 1777 /Users/Shared
  7. Druk op Return.
  8. Stop Terminal.

Als '/Gebruikers/Gedeeld/' bestaat en u deze map kunt openen

1. Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat u zich in de Finder bevindt. Kies vervolgens in het menu 'Ga' boven in het computerscherm de optie 'Ga naar map'.
  2. In het tekstvak van de optie 'Ga naar map' typt u het volgende:
    /Users/Shared/adi
  3. Kies in het menu boven in het computerscherm 'Weergave' > 'Kolommen'.
  4. Zoek de map 'adi' en sleep deze naar de prullenmand. U kunt ook op de map klikken en vervolgens op het toetsenbord op de toetsen Command + Delete drukken.
  5. Voer uw Mac-wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  6. Open iTunes en probeer in te loggen.

Op een pc

1. Stop iTunes als de app is geopend.
  2. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  3. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ %ProgramData% in het zoekvak en druk op de Return-toets.
  4. Geef alle verborgen bestanden weer:
    Windows 10: klik op 'Beeld' en selecteer 'Verborgen items'.
    Windows 8: klik achtereenvolgens op 'Beeld' en op 'Opties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op de tab 'Weergave'.
    Windows 7: klik achtereenvolgens op 'Organiseren' en op 'Map- en zoekopties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op de tab 'Weergave'.
  5. Open de map 'Apple Computer' en vervolgens de map 'iTunes'.
  6. Verwijder de mappen 'adi' en 'SC Info': klik rechts op de beide mappen en kies 'Verwijderen' in het menu.
  7. Start de computer opnieuw op.
  8. Open iTunes en probeer een aankoop te doen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.