Songteksten in Apple Music bekijken

Ontdek de teksten van uw favoriete nummers. Of volg de tekst met behulp van perfect getimede songteksten, allemaal met Apple Music.

Dit hebt u nodig

• Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u songteksten lezen in de Muziek-app op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV of Android-apparaat; of in iTunes voor Windows op uw pc.
  • Zorg dat u nieuwste versies hebt van iOS, iPadOSmacOSiTunes voor Windows en tvOS; of de nieuwste versie van de Apple Music-app op uw Android-apparaat.
  • U hebt een internetverbinding nodig om de songteksten te bekijken.

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar. Expliciete songteksten en de zoekfunctie voor songteksten zijn niet beschikbaar in alle landen of regio's.

Songteksten bekijken op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Muziek-app en speel een nummer af.
  2. Tik onderaan het scherm op het nummer dat nu wordt afgespeeld om 'Huidige' te openen.
  3. Tik onderaan het scherm 'Huidige' op 'Songtekst' . Als de songtekst van een nummer niet beschikbaar is, ziet u 'Songtekst' niet staan .

Indien de songtekst beschikbaar is, verschijnt ieder couplet afgestemd op de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert. Om naar een bepaald couplet te springen, scrolt u ernaartoe en tikt u op een regel.

Anders ziet u gewoon de volledige songtekst op het scherm.

Om songteksten uit te schakelen, tikt u op het nummer dat wordt afgespeeld onderaan het scherm om 'Huidige' te openen en tikt u vervolgens op 'Songtekst' .

U kunt ook de volledige songtekst van een nummer bekijken. Tik gewoon op het nummer dat wordt afgespeeld onderaan het scherm om 'Huidige' te openen, tik op  naast het nummer en tik dan op 'Bekijk volledige songtekst'. Of houd een nummer ingedrukt en tik op 'Bekijk volledige songtekst'.

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar.

Songteksten bekijken op een Apple TV

Open de Muziek-app en speel een nummer af.

Indien de songtekst beschikbaar is, verschijnt ieder couplet afgestemd op de muziek, zodat u de tekst kunt volgen terwijl u luistert. Om naar een bepaald couplet te springen of te bekijken waar u in het nummer bent, veegt u omhoog of omlaag op het Touch-oppervlak van uw Apple TV Remote.

Of klik op de menuknop op uw Apple TV Remote, selecteer  bovenaan het scherm en kies 'Bekijk volledige songtekst'.

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar.

Songteksten bekijken op een Mac of pc

Speel een nummer af en voer vervolgens deze stappen uit:

• Klik in de Muziek-app op uw Mac op 'Songtekst'  in de rechterbovenhoek van het venster.
  • Klik in iTunes voor Windows op uw pc op de menuknop 'Volgende' bovenaan iTunes en klik dan op 'Songtekst'.

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar.

Als u een onjuiste songtekst ziet

Als u een onjuiste songtekst ziet, kunt u Apple Music feedback sturen.

Meer informatie

• U kunt ook naar nummers zoeken op basis van songteksten in Apple Music of Siri vragen om nummers te zoeken op basis van songteksten.
  • Als u expliciete inhoud hebt uitgeschakeld, ziet u mogelijk geen songteksten met expliciete teksten. Lees hoe u expliciete inhoud in- of uitschakelt met Schermtijd op een iPhone, iPad, iPod touch, of met Schermtijd op een Mac. U kunt ook beperkingen in- of uitschakelen voor uw Apple TV of Android-apparaat.
  • Als u geen Apple Music hebt, kunt u aangepaste songteksten toevoegen voor een nummer op uw computer, maar deze songteksten worden niet gesynchroniseerd met andere apparaten. Klik in de Muziek-app op een Mac of in iTunes voor Windows op een pc op  naast de naam van een nummer en kies 'Toon info'. Op het tabblad 'Songtekst' selecteert u 'Aangepaste songtekst', voert u de songtekst in en klikt u op 'OK'.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.