Songteksten in Apple Music bekijken

Met Apple Music kunt u songteksten lezen terwijl u naar nummers in de Muziek-app of in iTunes luistert.

Als u een abonnement op Apple Music hebt, kunt u songteksten lezen in de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; in de Muziek-app op uw Apple TV of in de Apple Music-app op uw Android-telefoon. Om songteksten te kunnen lezen, moet u de nieuwste versie hebben van iOS, iTunes en tvOS, of de nieuwste versie van de Apple Music-app op uw Android-telefoon.

U kunt geen songteksten bekijken in de vliegtuigmodus of wanneer u geen verbinding met het internet hebt. En als expliciet materiaal is uitgeschakeld, zijn songteksten mogelijk niet zichtbaar als deze expliciete woorden bevatten. Meer informatie over het in- of uitschakelen van expliciet materiaal op uw iPhone, iPad, iPod touch, in iTunes op uw Mac of pc, op uw Apple TV of op uw Android-telefoon.

Songteksten zijn niet voor alle nummers beschikbaar. De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen.

Op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-telefoon

Wanneer u naar een nummer luistert, tikt of veegt u omhoog op de speler onder in het scherm om 'Huidige' te openen. Tik rechts naast 'Songtekst' op 'Toon'.

Op een Mac of pc

Klik tijdens het beluisteren van een nummer op  boven in iTunes en klik vervolgens op 'Songtekst'.

Op een Apple TV

Terwijl u naar een nummer luistert, veegt u omhoog op het Touch-oppervlak op de Remote en selecteert u .

Aangepaste songteksten toevoegen

Als er voor een specifiek nummer geen songtekst beschikbaar is of als u uw eigen songtekst wilt toevoegen, kunt u songteksten aan nummers toevoegen in iTunes op een Mac of pc:

1. Open iTunes.
  2. Zoek het nummer waarvoor u de songtekst wilt toevoegen en klik erop om het nummer te markeren.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Wijzig' (Mac) of 'Bewerken' (Windows) > 'Toon info'.
  4. Klik op het tabblad 'Songtekst' en selecteer vervolgens 'Aangepaste songtekst' onder in het scherm.
  5. Voer uw songtekst in en klik vervolgens op 'OK' om deze te bewaren.

Aangepaste songteksten die u in iTunes op een Mac of pc bewaart, zijn zichtbaar op al uw andere apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Als u een onjuiste songtekst ziet

Als u een onjuiste songtekst ziet, kunt u Apple Music-feedback sturen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.