iTunes Match gebruiken op je computer, iPhone, iPad of iPod touch

Log in bij iTunes op je iOS-apparaat met je Apple ID om iTunes Match te gebruiken.

Je iTunes Match-abonnement geeft je ook toegang tot je iCloud-muziekbibliotheek, waarmee je op al je apparaten kunt genieten van je complete muziekbibliotheek.

Wanneer je inlogt bij iTunes op een computer of een iPhone, iPad of iPod touch met de Apple ID die je gebruikt voor iTunes Match, koppel je die computer of dat apparaat met je account en krijg je toegang tot je iCloud-muziekbibliotheek.

Op een Mac of pc

Als je iTunes 12.3 of hoger gebruikt, wordt iTunes Match automatisch ingeschakeld wanneer je voor het eerst inlogt bij iTunes op een nieuwe computer met de Apple ID die je voor iTunes Match gebruikt.

Als je iTunes Match handmatig moet inschakelen, wijzig je de instellingen van de iCloud-muziekbibliotheek aan de hand van deze stappen:

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie hebt.
  2. Log in bij iTunes met de inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) die je gebruikt voor iTunes Match.
  3. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteer je 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  4. Klik op het tabblad 'Algemeen' en selecteer 'iCloud-muziekbibliotheek'.

Nadat je bent ingelogd met de Apple ID en het wachtwoord voor iTunes Match en iCloud-muziekbibliotheek hebt ingeschakeld, zoekt iTunes overeenkomsten in de bibliotheek en wordt deze geüpload. In de rechterbovenhoek van iTunes zie je de voortgang van het zoeken naar overeenkomsten en het uploaden. Je kunt dit proces op elk gewenst moment pauzeren en hervatten.

Als iTunes klaar is, verschijnt de gematchte en geüploade muziek in iTunes op het tabblad 'Mijn muziek'. Er verschijnt een downloadpijl  iTunes-downloadsymbool naast alle materiaal dat zich in je iCloud-muziekbibliotheek bevindt en dat niet is gedownload naar je computer.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Log in op je apparaat met de Apple ID en het wachtwoord die je voor iTunes Match gebruikt.
  2. Open 'Instellingen' > 'Muziek'.
  3. Schakel 'iCloud-muziekbibliotheek' in.

iTunes Match vervangt de muziekbibliotheek op het apparaat door de iCloud-muziekbibliotheek. (Als je ook een Apple Music-abonnement hebt, kun je de muziekbibliotheek samenvoegen in plaats van deze te vervangen.) Voor deze download gebruikt het apparaat mogelijk mobiele data. Informeer bij je mobiele aanbieder naar de eventuele kosten of ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' en schakel 'Mobiele data' uit.