iTunes Match gebruiken op een iPhone, iPad, iPod touch of computer

Schakel iTunes Match in op een iPhone, iPad, iPod touch of computer om toegang te krijgen tot uw gehele muziekbibliotheek.

Een iTunes Match-abonnement geeft toegang tot iCloud-muziekbibliotheek, waarmee u op al uw apparaten van uw gehele muziekbibliotheek kunt genieten.

Wanneer u op een computer of iPhone, iPad of iPod touch inlogt bij iTunes met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt, koppelt u die computer of dat apparaat met uw account en krijgt u toegang tot uw iCloud-muziekbibliotheek.

Op een Mac of pc

Als u iTunes 12.3 of hoger gebruikt, wordt iTunes Match automatisch ingeschakeld wanneer u voor het eerst inlogt bij iTunes op een nieuwe computer met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt.

Als u iTunes Match handmatig moet inschakelen, wijzigt u de instellingen van de iCloud-muziekbibliotheek aan de hand van deze stappen:

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Klik op ‘Log in’ en voer de Apple ID en het wachtwoord in die u voor iTunes Match gebruikt.
  3. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu iTunes > Voorkeuren.
    Windows: houd Ctrl ingedrukt en druk op B om de iTunes-menubalk in te schakelen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.
  4. Klik op het tabblad Algemeen en selecteer iCloud-muziekbibliotheek.

Nadat u hebt ingelogd met de Apple ID en het wachtwoord die u voor iTunes Match gebruikt, en iCloud-muziekbibliotheek hebt ingeschakeld, zoekt iTunes overeenkomsten in de bibliotheek en wordt deze geüpload. In de rechterbovenhoek van iTunes ziet u de voortgang van het zoeken naar overeenkomsten en het uploaden. U kunt dit proces op elk gewenst moment pauzeren en hervatten.

Wanneer iTunes klaar is, verschijnt de gezochte en de geüploade muziek in iTunes op het tabblad ‘Mijn muziek’. Er verschijnt een downloadsymbool  naast het materiaal dat zich wel in de iCloud-muziekbibliotheek, maar niet op de computer bevindt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u voor iTunes Match gebruikt.
  3. Tik in de linkerbovenhoek op Instellingen.
  4. Tik op Muziek.
  5. Schakel iCloud-muziekbibliotheek in.

iTunes Match vervangt de muziekbibliotheek op het apparaat door de iCloud-muziekbibliotheek. (Als u ook een Apple Music-abonnement hebt, kunt u de muziekbibliotheek samenvoegen in plaats van deze te vervangen.) Voor deze download gebruikt het apparaat mogelijk mobiele data. Informeer bij uw mobiele aanbieder naar de mogelijke kosten of ga naar Instellingen > Muziek en schakel ‘Gebruik mobiele data’ uit.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: