iTunes Match gebruiken op uw computer, iPhone, iPad of iPod touch

Schakel iTunes Match in op de computer, iPhone, iPad of iPod touch om toegang te krijgen tot uw volledige muziekbibliotheek.

Een iTunes Match-abonnement geeft toegang tot iCloud-muziekbibliotheek, waarmee u op al uw apparaten van uw gehele muziekbibliotheek kunt genieten. Lees meer over iTunes Match.

Wanneer u op een computer of iPhone, iPad of iPod touch inlogt bij iTunes met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt, koppelt u die computer of dat apparaat met uw account en krijgt u toegang tot uw iCloud-muziekbibliotheek.

Op een Mac of pc

Als u iTunes 12.3 of hoger gebruikt, wordt iTunes Match automatisch ingeschakeld wanneer u voor het eerst inlogt bij iTunes op een nieuwe computer met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt.

Als u iTunes Match handmatig moet inschakelen, wijzigt u de instellingen van de iCloud-muziekbibliotheek aan de hand van deze stappen:

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Log in bij iTunes met de inloggegevens (Apple ID en wachtwoord) die u gebruikt voor iTunes Match.
  3. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies in de menubalk boven in het iTunes-venster Bewerken > Voorkeuren. Meer informatie over wat u moet doen als u de menubalk niet kunt zien.
  4. Klik op het tabblad Algemeen en selecteer iCloud-muziekbibliotheek.

Nadat u hebt ingelogd met de Apple ID die en het wachtwoord dat u voor iTunes Match gebruikt, en iCloud-muziekbibliotheek hebt ingeschakeld, zoekt iTunes overeenkomsten in de bibliotheek en wordt deze geüpload. In de rechterbovenhoek van iTunes ziet u de voortgang van het zoeken naar overeenkomsten en het uploaden. U kunt dit proces op elk gewenst moment pauzeren en hervatten.

Wanneer iTunes klaar is, verschijnt de gezochte en de geüploade muziek in iTunes op het tabblad Mijn muziek. Er verschijnt een downloadsymbool  naast het materiaal dat zich wel in de iCloud-muziekbibliotheek, maar niet op de computer bevindt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen en tik op iTunes en App Store.
  2. Log in met de Apple ID die en het wachtwoord dat u voor iTunes Match gebruikt.
  3. Tik in de linkerbovenhoek op Instellingen.
  4. Tik op Muziek.
  5. Schakel iCloud-muziekbibliotheek in.

iTunes Match vervangt de muziekbibliotheek op het apparaat door de iCloud-muziekbibliotheek. (Als u ook een Apple Music-abonnement hebt, kunt u de muziekbibliotheek samenvoegen in plaats van deze te vervangen.) Voor deze download gebruikt het apparaat mogelijk mobiele data. Informeer bij uw mobiele aanbieder naar de mogelijke kosten of ga naar Instellingen > Muziek en schakel Gebruik mobiele data uit.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: