HDMI-apparaten aansluiten op een Mac

U kunt een HDMI-kabel of -adapter gebruiken om een Mac-computer aan te sluiten op een tv, beeldscherm of ander HDMI-apparaat.

Rechterkant van MacBook Pro met de locatie van de HDMI-poort

Controleren of u een adapter nodig hebt

Mac-computers met een van de hieronder genoemde poorten kunnen worden aangesloten op HDMI-apparaten:

Specificaties controleren

Mac-computers met een ingebouwde HDMI-poort voldoen aan HDMI 1.4 of hoger en ondersteunen:

• Tot 4K bij 60 Hz op compatibele Mac-modellen.
  • Tot 4K bij 30 Hz op compatibele Mac-modellen.
  • 8-kanaals, 24-bits audio bij 192 kHz, Dolby Surround 5.1 en traditionele stereo.
  • HDCP-versleuteld afspelen via iTunes en QuickTime Player (versie 10). Safari in macOS Sierra of nieuwer ondersteunt eveneens HDCP-versleuteld afspelen, als de webpagina geschikt is voor HTML5 en als het materiaal geschikt is voor FairPlay Streaming en wordt geleverd via Media Source Extensions of HTTP Live Streaming. Voor afspelen via HDCP is een HDCP-compatibel beeldscherm vereist om HDCP-materiaal op een extern beeldscherm af te spelen.
  • HDR op compatibele Mac-modellen.

Als u een adapter gebruikt, moet u specificaties van de adapter controleren voor informatie over de ondersteunde resoluties en andere gegevens.

Tot 4K bij 60 Hz

Op deze Mac-modellen kunt u een beeldscherm met een resolutie tot 4K bij 60 Hz aansluiten op de HDMI-poort:

• Mac Studio-modellen die in 2022 zijn geïntroduceerd
  • Mac mini-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac Pro-modellen die in 2019 zijn geïntroduceerd
  • MacBook Pro-modellen die in 2021 zijn geïntroduceerd

Tot 4K bij 30 Hz

Op deze Mac-modellen kunt u een beeldscherm met een resolutie tot 4K bij 30 Hz aansluiten op de HDMI-poort:

• Mac mini-modellen die in 2012 t/m 2014 zijn geïntroduceerd
  • Mac Pro-modellen die in 2013 zijn geïntroduceerd
  • MacBook Pro-modellen die in 2012 t/m 2015 zijn geïntroduceerd

Als uw beeldscherm niet wordt herkend

Als een Mac de HD-tv, het beeldscherm of ander HDMI-apparaat niet herkent nadat deze erop zijn aangesloten:

1. Schakel het HDMI-apparaat uit terwijl de Mac is ingeschakeld.
  2. Koppel de HDMI-kabel los van de Mac en sluit deze vervolgens opnieuw aan.
  3. Schakel het HDMI-apparaat in.

Als uw beeldscherm niet het volledige beeld weergeeft

Als het videobeeld op de HD-tv of het beeldscherm buiten de randen van het scherm valt, drukt u op Option-F1 op uw toetsenbord om het voorkeurenpaneel voor 'Beeldschermen' te openen en past u de Onderscan-schuifregelaar* aan om het beeld passend te krijgen.

Systeemvoorkeuren - Beeldschermen - Uitgebreid beeldscherm (HDMI)

Als de Mac in de sluimerstand gaat tijdens het afspelen of pauzeren van een video, ziet u mogelijk een HDCP-fout. Stop de app waarmee u de video afspeelt en open deze dan opnieuw. Als de fout blijft optreden, kiest u het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Energiestand' om de instellingen aan te passen zodat het beeldscherm niet in de sluimerstand gaat.

* De Onderscan-schuifregelaar wordt alleen bij enkele configuraties en resoluties weergegeven.

Als uw HDMI-apparaat geen audio ontvangt

Als een HDMI-apparaat geen audiosignaal ontvangt van de Mac:

• Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Geluid'. Controleer in het Uitvoer-venster of het gewenste HDMI-apparaat is geselecteerd.
  • Als u een apparaat aansluit via een Mini DisplayPort-adapter, controleert u of de Mac audio-uitvoer via Mini DisplayPort ondersteunt.
  • Als u een apparaat aansluit op een Mac mini, koppelt u alle audioapparaten los die mogelijk via de poort voor audio-uitvoer zijn aangesloten op de computer.

Systeemvoorkeuren - Geluidsuitvoer

Mac-computers bieden geen ondersteuning voor het gebruik van CEC (Consumer Electronics Control) om HDMI-apparaten te bedienen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.