iOS: ondersteunde Bluetooth-profielen

De iPhone, iPad en iPod touch met de nieuwste iOS-versie ondersteunen meerdere Bluetooth-profielen. Lees hier meer over de verschillen in Bluetooth-profielondersteuning per apparaat.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

In de volgende tabel vindt u de ondersteunde Bluetooth-profielen per apparaat met de nieuwste iOS-versie.

Apparaat

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Phone Book Access Profile (PBAP) Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4) Personal Area Network Profile (PAN)

Human Interface Device Profile (HID)

Message Access Profile (MAP)
iPhone 4 en hoger
iPhone 3GS -
iPhone 3G - -
Originele iPhone - - - - -
iPad 2 en hoger - -
iPad (1e generatie) - - -
iPod touch
(4e generatie en hoger)
- -
iPod touch
(2e en 3e generatie)
- - -

Aanvullende informatie

Opmerking: iOS vereist dat het externe Bluetooth-apparaat een gecodeerde verbinding ondersteunt. Wanneer u een koppelingsrecord tot stand brengt tussen een iOS-apparaat en een Bluetooth-apparaat, stelt u ook een codering tussen de twee apparaten in.

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Met het Hands-Free Profile kunnen Bluetooth-headsets en handsfreekits voor de auto communiceren met mobiele telefoons.

Phone Book Access Profile (PBAP)

Met het Phone Book Access Profile kunnen elementen uit de telefoonlijst worden uitgewisseld tussen een iPhone en andere Bluetooth-apparaten*. Een autokit en een mobiele telefoon gebruiken het profiel voor het volgende:

• Op de autokit de naam van de beller te laten verschijnen
  • De autokit de telefoonlijst te laten synchroniseren zodat de gebruiker kan bellen vanaf het scherm in de auto

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)

Met het Advanced Audio Distribution Profile wordt audio (stereo of mono) van hoge kwaliteit gestreamd van een apparaat naar een ander via een Bluetooth-verbinding. Gebruik dit voor het draadloos afspelen van muziek op iOS-apparaten via een draadloze headset of een compatibel audiosysteem in de auto.

Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4)

Met het Audio/Video Remote Control Profile kunt u de afspeelregelaars van een iOS-apparaat op afstand bedienen vanaf compatibele apparaten (doorgaans Bluetooth-apparaten met het profiel A2DP). De nieuwste iOS-versie ondersteunt deze functies:

• Onderbreken
  • Afspelen
  • Stoppen
  • Volgend nummer
  • Vorig nummer
  • Zoeken*

Personal Area Network Profile (PAN)

Het Personal Area Network Profile zorgt voor verbinding met het netwerk via Bluetooth. Bij iOS-apparaten is dit veelvoorkomend bij games met meerdere spelers en Persoonlijke hotspot op een iPhone. Meer informatie over peer-to-peerverbindingen*.

iPod touch en iPad met iOS 4.3 of hoger ondersteunen internet-tethering vanaf een iPhone met iOS 4.2.6 of hoger via PAN.

Human Interface Device Profile (HID)

Met het Human Interface Device Profile is de verbinding tussen iOS-apparaten en Bluetooth-toetsenborden mogelijk.

Message Access Profile (MAP)

Met het Message Access Profile kunnen apparaten berichten uitwisselen. Het wordt meestal gebruikt voor handsfreegebruik in voertuigen.

*Afhankelijk van het Bluetooth-accessoire merkt u mogelijk kleine wijzigingen in de functies van het profiel. Deze wijzigingen worden bepaald door de fabrikant van het accessoire en niet het iOS-apparaat.