Bluetooth-profielen die worden ondersteund in iOS

Lees hier meer over Bluetooth-profielen die worden ondersteund op de iPhone, iPad en iPod touch met de nieuwste iOS-versie.

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

Met HFP kunnen Bluetooth-headsets en handsfreekits voor de auto communiceren met mobiele telefoons.

Phone Book Access Profile (PBAP)

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer.

Met PBAP kunnen elementen uit de contactenlijst worden uitgewisseld tussen een iPhone en andere Bluetooth-apparaten.* Een carkit en een mobiele telefoon gebruiken het profiel voor het volgende:

• De carkit de naam van de beller laten weergeven.
  • De carkit de contactenlijst laten synchroniseren zodat de gebruiker kan bellen vanaf het beeldscherm in de auto.
  • De carkit de belgeschiedenis laten weergeven.

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

Met A2DP wordt audio (stereo of mono) van hoge kwaliteit gestreamd van het ene apparaat naar het ander via een Bluetooth-verbinding. Gebruik A2DP voor het draadloos afspelen van muziek op iOS-apparaten via een draadloze headset of een compatibel audiosysteem in de auto.

Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4)

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

Met AVRCP kunt u de afspeelregelaars van een iOS-apparaat op afstand bedienen vanaf compatibele apparaten. Dit zijn meestal Bluetooth-apparaten die ook gebruikmaken van het A2DP-profiel. De nieuwste versie van iOS ondersteunt AVRCP-functies:

• Pauzeren
  • Afspelen
  • Stoppen
  • Volgend nummer
  • Vorig nummer
  • Metagegevens
  • Bladeren*

Personal Area Network (PAN) Profile

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

PAN zorgt voor verbinding met het netwerk via Bluetooth. Dit stelt de gebruiker in staat om multiplayergames te spelen en Persoonlijke hotspot te gebruiken op de iPhone.

Human Interface Device (HID) Profile

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

Met HID is verbinding tussen iOS-apparaten en Bluetooth-toetsenborden en -gamecontrollers mogelijk.

Message Access Profile (MAP)

Dit profiel is compatibel met iPhone 5s en nieuwer.

Met het Message Access Profile kunnen apparaten berichten uitwisselen. Het wordt gebruikt om inkomende berichtmeldingen te ontvangen in gekoppelde voertuigen.

Wireless iPhone Accessory Protocol (WiAP)

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

WiAP wordt gebruikt voor de communicatie tussen iOS- en Made For iPhone (MFi)-gecertificeerde accessoires.

Braille

Dit profiel werkt met iPhone 5s en nieuwer, iPad Air en nieuwer en iPod touch (6e generatie) en nieuwer.

Braille wordt gebruikt voor de communicatie tussen iOS-apparaten en hulpapparaten, zoals brailletoetsenborden.

Meer informatie

• Zorg ervoor dat u de nieuwste iOS-versie hebt.
  • Wanneer u een iOS-apparaat koppelt met een Bluetooth-apparaat, stelt u een codering tussen de twee apparaten in. Het externe Bluetooth-apparaat moet een gecodeerde verbinding ondersteunen.

* De functionaliteit van dit profiel kan verschillen afhankelijk van het gebruikte Bluetooth-accessoire. De fabrikant van het accessoire en niet die van het iOS-apparaat zorgt voor deze variaties.