Bluetooth-profielen die worden ondersteund door iOS

Lees meer over Bluetooth-profielen die worden ondersteund door de iPhone, iPad en iPod touch met de nieuwste iOS-versie.

In de volgende tabel vindt u de ondersteunde Bluetooth-profielen per apparaat met de nieuwste iOS-versie.

Apparaat

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Phone Book Access Profile (PBAP) Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4) Personal Area Network Profile (PAN)

Human Interface Device Profile (HID)

Message Access Profile (MAP) Wireless iPhone Accessory Protocol (WiAP) Braille
iPhone 5s en nieuwer
iPad Air en nieuwer - -
iPod touch (6e generatie) -
-

Bluetooth-profielen en de iOS-apparaten die deze ondersteunen

iOS vereist dat het externe Bluetooth-apparaat een gecodeerde verbinding ondersteunt. Wanneer u een iOS-apparaat koppelt met een Bluetooth-apparaat, stelt u een codering tussen de twee apparaten in.

Hands-Free Profile (HFP 1.6)

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met HFP kunnen Bluetooth-headsets en handsfreekits voor de auto communiceren met mobiele telefoons.

Phone Book Access Profile (PBAP)

Dit profiel is compatibel met iPhone.

Met PBAP kunnen elementen uit de telefoonlijst worden uitgewisseld tussen een iPhone en andere Bluetooth-apparaten.* Een autokit en een mobiele telefoon gebruiken het profiel voor het volgende:

• Op de autokit de naam van de beller laten verschijnen.
  • De autokit de telefoonlijst laten synchroniseren zodat de gebruiker kan bellen vanaf het scherm in de auto.
  • Op de autokit de belgeschiedenis laten verschijnen.

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met A2DP wordt audio (stereo of mono) van hoge kwaliteit gestreamd van een apparaat naar een ander via een Bluetooth-verbinding. Gebruik A2DP voor het draadloos afspelen van muziek op iOS-apparaten via een draadloze headset of een compatibel audiosysteem in de auto.

Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP 1.4)

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met AVRCP kunt u de afspeelregelaars van een iOS-apparaat op afstand bedienen vanaf compatibele apparaten. Dit zijn meestal Bluetooth-apparaten die ook gebruikmaken van het A2DP-profiel. De nieuwste versie van iOS ondersteunt AVRCP-functies:

• Pauzeer
  • Speel af
  • Stoppen
  • Volgend nummer
  • Vorig nummer
  • Metagegevens
  • Bladeren*

Personal Area Network (PAN) Profile

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

PAN zorgt voor verbinding met het netwerk via Bluetooth. Dit stelt de gebruiker in staat om multiplayergames te spelen en Persoonlijke hotspot te gebruiken op de iPhone.

Human Interface Device (HID) Profile

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met HID is de verbinding tussen iOS-apparaten en Bluetooth-toetsenborden en -gamecontrollers mogelijk.

Message Access Profile (MAP)

Dit profiel is compatibel met iPhone.

Met het Message Access Profile kunnen apparaten berichten uitwisselen. Het wordt gebruikt om inkomende berichtmeldingen te ontvangen in gekoppelde auto's.

Wireless iPhone Accessory Protocol (WiAP)

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

WiAP wordt gebruikt voor de communicatie tussen iOS- en Made For iPhone (MFi)-gecertificeerde accessoires.

Braille

Dit profiel is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Braille wordt gebruikt voor de communicatie tussen iOS- en ondersteunende apparaten, zoals brailletoetsenborden.

*De functionaliteit van dit profiel kan verschillen afhankelijk van het gebruikte Bluetooth-accessoire. De fabrikant van het accessoire en niet die van het iOS-apparaat zorgt voor deze variaties.