FaceTime gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op de iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt FaceTime gebruiken via wifi1 of via een mobiel netwerk op ondersteunde iOS-apparaten2. FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft of worden gebruikt in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. Met iOS 11.3 en hoger is FaceTime echter wel beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch in Saoedi-Arabië.

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en log in met uw Apple ID. U kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

Als u een iPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime. Als u uw e-mailadres ook wilt registreren op uw iPhone, tikt u op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en logt u in met uw Apple ID.

Als u een iPad of iPod touch gebruikt, kunt u uw e-mailadres registreren door te tikken op 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime' en vervolgens in te loggen met uw Apple ID.

scherm met actief gesprek

Een FaceTime-gesprek voeren

Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het geregistreerde e-mailadres van de andere persoon nodig. U kunt op een aantal manieren een FaceTime-gesprek beginnen:

• Tik in de FaceTime-app op het plusteken  en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en vervolgens op 'Audio'  of 'Video' .
  • Als u het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten, kunt u de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Vervolgens tikt u op 'Audio'  of 'Video' .
  • U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op uw iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

scherm met een inkomend gesprek tijdens een ander actief gesprek

FaceTime-audiogesprekken in combinatie met Wisselgesprek

Als u door iemand wordt gebeld per telefoon of via FaceTime, kunt u kiezen uit de volgende opties:

• Het huidige gesprek beëindigen en het inkomende gesprek accepteren
  • Het inkomende gesprek accepteren en het huidige gesprek in de wacht zetten
  • Het inkomende gesprek afwijzen

scherm met een persoon die FaceTime gebruikt met een Memoji

Uw Memoji gebruiken in FaceTime

Op een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) kunt u een Memoji maken die past bij uw persoonlijkheid en stemming en de Memoji vervolgens gebruiken tijdens een FaceTime-videogesprek:

1. Open FaceTime en start een gesprek.
  2. Wanneer het gesprek begint, tikt u op de effectenknop .
  3. Tik op de Memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste Memoji of tik op de X-knop  om door te gaan zonder Memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Als u een andere Animoji of Memoji wilt gebruiken of als u deze wilt verwijderen tijdens een FaceTime-gesprek, herhaalt u de stappen 2-4.

FaceTime Live Photos gebruiken

In iOS 12.1.4 kunt u tijdens een FaceTime-videogesprek opnamen maken van uw vrienden en familie met behulp van Live Photos. Dit doet u als volgt:

1. Start een FaceTime-videogesprek.
  2. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken.
  3. Ga naar de Foto's-app en zoek de opgeslagen foto's.

1. U kunt FaceTime op al deze apparaten gebruiken via wifi: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

2. Met een data-abonnement kunt u FaceTime ook zonder wifi gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 4s of nieuwer, iPad Pro (alle modellen) en iPad (3e generatie of nieuwer).