FaceTime gebruiken met je iPhone of iPad

Lees hier meer over het gebruik van FaceTime voor video- en audiogesprekken op de iPhone of iPad.

No alt supplied for Image

Je kunt FaceTime gebruiken via wifi12 FaceTime is niet beschikbaar of wordt mogelijk niet weergegeven op apparaten die zijn aangeschaft in de Verenigde Arabische Emiraten.

FaceTime inschakelen

Open de FaceTime-app en meld je aan met je Apple ID. Je kunt dit ook doen via 'Instellingen' > 'FaceTime'.

Als je een iPhone gebruikt, wordt je telefoonnummer automatisch geregistreerd door FaceTime.

Als je een iPhone of iPad gebruikt, kun je je e-mailadres registreren:

1. Open Instellingen.

2. Tik op 'FaceTime' en vervolgens op 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime'.

3. Log in met je Apple ID.

Een FaceTime-gesprek voeren

Om een FaceTime-gesprek te voeren, heb je het telefoonnummer of geregistreerde e-mailadres van de persoon nodig. Er zijn een paar manieren om een FaceTime-gesprek te voeren:

• Tik in de FaceTime-app op 'Nieuwe FaceTime' en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en tik vervolgens op de audioknopaudioknop of FaceTimeFaceTime.

• Als je het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten,3 kun je de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Tik vervolgens op de audioknopaudioknop of FaceTimeFaceTime.

• Je kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op je iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

Lees hoe je een memoji kunt aanmaken en gebruiken tijdens je FaceTime-videogesprekken

Een FaceTime-gesprek beantwoorden met wisselgesprek

Bij een inkomend telefoongesprek of FaceTime-audiogesprek kun je kiezen uit de volgende opties:

• 'Stop en neem op': beëindig het huidige gesprek en accepteer het inkomende gesprek.

• 'In wacht en neem op': accepteer het inkomende gesprek en zet het huidige gesprek in de wacht.

• 'Weiger': weiger het inkomende gesprek.

Een FaceTime-gesprek verplaatsen naar een ander apparaat

Op elk apparaat moet iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura of een nieuwere softwareversie worden gebruikt

Je kunt FaceTime-gesprekken naadloos verplaatsen van je iPhone naar je Mac of iPad en andersom. Wanneer je een gesprek verplaatst, wordt je verbonden Bluetooth-headset tegelijkertijd verplaatst naar het nieuwe apparaat.

Lees hoe je een FaceTime-gesprek naar een ander apparaat verplaatst

Een video- of audiobericht opnemen

Als iemand je FaceTime-gesprek niet beantwoordt, kun je een video- of audiobericht achterlaten.

Lees hoe je een video- of audiobericht opneemt

Je kunt een link naar een FaceTime-gesprek aanmaken en de link naar anderen sturen met apps zoals Berichten of E-mail. Zij kunnen de link dan gebruiken om deel te nemen aan een gesprek of een oproep te starten.

Lees hoe je een link naar een FaceTime-gesprek aanmaakt

Meer informatie over het deelnemen aan een FaceTime-gesprek vanaf een Android- of Windows-apparaat

Reacties en video-effecten toevoegen

Tijdens een FaceTime-gesprek kun je video-effecten en reacties op volledig scherm toevoegen die het cameraframe vullen met leuke 3D augmented reality-effecten zoals hartjes, confetti, vuurwerk en meer.

Lees hoe je reacties en video-effecten kunt toevoegen

Je scherm delen

Je kunt je scherm met anderen delen in een FaceTime-gesprek om foto's te bekijken, op het internet te surfen of elkaar te helpen.

Lees hoe je je scherm kunt delen in een FaceTime-gesprek

SharePlay gebruiken om samen te kijken en te luisteren

Met SharePlay kun je in een FaceTime-gesprek samen video’s bekijken, muziek luisteren of sportoefeningen doen door materiaal via ondersteunde apps te delen.

Ruimtelijke audio in FaceTime

Met ruimtelijke audio in FaceTime klinkt het alsof je vrienden en familie bij je in de kamer zijn. Hun stemmen worden verspreid en klinken alsof ze uit de richting komen waarin elke persoon op het scherm is gepositioneerd, waardoor gesprekken natuurlijker verlopen.

Ruimtelijke audio wordt ondersteund op de volgende apparaten: iPhone XR, iPhone XS-modellen en nieuwer, iPad (8e generatie) en nieuwer, alle modellen van de 11-inch iPad Pro, 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer en iPad mini (5e generatie) en nieuwer.

Filter achtergrondgeluiden

Als je wilt dat je stem goed verstaanbaar is in een FaceTime-gesprek en andere geluiden geblokkeerd worden, kun je 'Stemisolatie' inschakelen, waarmee je stem in een FaceTime-gesprek prioriteit krijgt en het omgevingsgeluid wordt geblokkeerd.

Als je je stem en alle geluiden om je heen wilt laten horen tijdens een FaceTime-gesprek, kun je 'Breed spectrum' inschakelen om omgevingsgeluiden ongefilterd te laten.

Lees hoe je spraakisolatie of breed spectrum inschakelt

Stemisolatie en Breed spectrum worden ondersteund op de volgende apparaten: iPhone XR, iPhone XS-modellen en nieuwer, iPad (8e generatie) en nieuwer, alle modellen van de 11-inch iPad Pro, 12,9-inch iPad Pro (3e generatie) en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer en iPad mini (5e generatie) en nieuwer.

Vervaag de achtergrond met de portretmodus

Je kunt de portretmodus inschakelen om de achtergrond automatisch te vervagen en de visuele focus op jou te leggen, net zoals in de portretmodus van de Camera-app.

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op je beeld-in-beeldtegel.

2. Tik op de knop 'Portretmodus'knop 'Portretmodus' in de linkerbovenhoek van je persoonlijke videotegel.

Om de portretmodus uit te schakelen, tik je opnieuw op de knop 'Portretmodus'knop 'Portretmodus'.

De portretmodus in FaceTime wordt ondersteund in iOS 15, iPadOS 15 en nieuwer, op iPhone XS Max en nieuwer, iPad Air (3e generatie) en nieuwer, iPad mini (5e generatie) en nieuwer en iPad Pro (3e generatie) en nieuwer.

Live bijschriften inschakelen tijdens een FaceTime-gesprek

Opmerking: 'Live bijschriften' is momenteel als bèta beschikbaar in iOS 16, iPadOS 16 en nieuwer.

Tijdens een videogesprek in de FaceTime-app kun je 'Live bijschriften (bèta)' inschakelen om een transcriptie van het gesprek te laten weergeven op het scherm. Met sprekertoeschrijving kun je het gesprek eenvoudiger volgen.

Lees hoe je live bijschriften inschakelt tijdens een FaceTime-gesprek

Hulp bij FaceTime

1. Je kunt FaceTime op al deze apparaten gebruiken via wifi: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

2. Met een data-abonnement kun je FaceTime ook zonder wifi gebruiken op de volgende apparaten: iPhone 4s of nieuwer, iPad Pro (alle modellen) en iPad (3e generatie of nieuwer).

3. Als je op de contactgegevens van een persoon tikt, probeert FaceTime verbinding te maken met een voor FaceTime geschikt nummer of adres dat je voor die persoon hebt bewaard. Om te voorkomen dat de verkeerde personen worden gebeld, moet je ervoor zorgen dat de gegevens van je contacten kloppen en geen oude of ongebruikte informatie bevatten.