'Niet storen' gebruiken met Focus op uw iPhone of iPad

Met Focus in iOS 15 en iPadOS 15 of hoger kunt u 'Niet storen' gebruiken om oproepen, waarschuwingen en meldingen te dempen die u ontvangt terwijl uw apparaat is vergrendeld. U kunt 'Niet storen' ook plannen en gesprekken van bepaalde mensen toestaan.

Als u 'Niet storen' hebt ingeschakeld, verschijnt er een maansikkelsymbool  in de statusbalk en op uw toegangsscherm.

'Niet storen' inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus'.
  2. Tik op 'Niet storen'.
    iPhone-scherm waarop wordt getoond hoe 'Niet storen' moet worden ingeschakeld
  3. Stel onder 'Schakel automatisch in' de optie 'Niet storen' in om automatisch in te schakelen op een bepaalde tijd, locatie of tijdens het gebruik van een bepaalde app.

'Niet storen' inschakelen vanuit het bedieningspaneel:

1. Open het bedieningspaneel op uw iPhone of iPod touch, of op uw iPad
  2. Houd 'Focus' ingedrukt en tik vervolgens op 'Niet storen'.

Uw instellingen voor 'Niet storen' wijzigen

Als u op een bepaalde tijd niet gestoord wilt worden, kunt u een schema instellen en andere 'Niet storen'-functies wijzigen om u te helpen concentreren.

iPhone-scherm waarop wordt getoond hoe 'Niet storen'-instellingen moeten worden aangepast

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus'.
  2. Tik op 'Niet storen'.
  3. U kunt toegestane of gedempte meldingen van mensen en apps selecteren, uw toegangsscherm of beginscherm verbinden, Focus automatisch laten inschakelen en Focus-filters toevoegen.