'Niet storen' gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met 'Niet storen' kunt u het geluid uitschakelen voor oproepen, waarschuwingen en meldingen die u ontvangt terwijl het apparaat vergrendeld is. U kunt 'Niet storen' ook plannen en gesprekken van bepaalde mensen toestaan.

'Niet storen' in- of uitschakelen

Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, ziet u een maansikkel symbool 'Niet storen' in de statusbalk. U kunt 'Niet storen' op twee manieren in- of uitschakelen:

Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' om 'Niet storen' handmatig in te stellen of een planning in te stellen.

Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPod touch of iPad. Houd vervolgens uw vinger op het maansikkelsymbool symbool 'Niet storen' om uw instellingen voor 'Niet storen' snel aan te passen of tik op het maansikkelsymbool symbool 'Niet storen' om 'Niet storen' in of uit te schakelen.

Als u een wekker hebt ingesteld in de Klok-app, gaat de wekker ook als 'Niet storen' is ingeschakeld. Lees hier meer over het zetten en beheren van wekkers.

De instellingen wijzigen

Als u op een bepaald moment niet gestoord wilt worden, kunt u een planning instellen. Tik op 'Instellingen' > 'Niet storen', schakel 'Gepland' in en stel een schema in. U kunt ook kiezen wanneer u waarschuwingen, oproepen en meldingen wilt ontvangen:

• 'Stilte': kies ervoor om gesprekken en meldingen altijd stil te houden of alleen wanneer het apparaat vergrendeld is.
  • 'Sta oproepen toe van': sta oproepen toe van iedereen, niemand, uw favorieten of specifieke contactgroepen die op uw apparaat of in iCloud zijn bewaard.
  • 'Herhaalde oproepen': als iemand u twee keer belt binnen drie minuten, wordt de tweede oproep niet stilgehouden.