Achtergrond van een iPhone wijzigen

Wil je de achtergrond van het toegangsscherm of beginscherm op je iPhone wijzigen? Je kunt een voorgestelde achtergrond of een van je eigen foto's kiezen.

Een nieuwe achtergrond voor je toegangsscherm of beginscherm toevoegen

1. Tik in de Instellingen-app op 'Achtergrond'.

2. Tik op 'Voeg nieuwe achtergrond toe'.

3. Tik op 'Foto's', 'Personen', 'Foto's shuffelen' of 'Live Photo' om je eigen foto te kiezen. Je kunt ook een achtergrond selecteren uit categorieën zoals 'Weer', 'Astronomie', 'Caleidoscoop', 'Emoji', 'Unity', 'Pride', 'Verzamelingen' of 'Kleur'.

De opties om een nieuwe achtergrond toe te voegen in iOS 16.
  4. Indien gewenst kun je je achtergrond verder aanpassen. Tik vervolgens op ‘Voeg toe'.

5. Tik op 'Stel in als achtergrondpaar'. Je selectie wordt nu op zowel het beginscherm als het toegangsscherm getoond. Tik op Pas beginscherm aan om een afzonderlijke achtergrond voor het beginscherm te maken die je kunt bewerken.

Je achtergrond wijzigen vanaf het toegangsscherm

1. Zorg ervoor dat je Face ID al op je iPhone hebt geconfigureerd. Als je je achtergrond wilt wijzigen vanaf het toegangsscherm, moeten voor Face ID je ogen en de gebieden eromheen duidelijk zichtbaar zijn.

2. Houd op het toegangsscherm je toegangsscherm ingedrukt om je achtergrondgalerij te openen.

3. Veeg naar links en rechts om een achtergrond te selecteren die je al hebt aangemaakt. Als je een nieuwe achtergrond wilt toevoegen, tik je op de knop 'Voeg toe'de knop 'Voeg toe'.

In iOS 17 kun je achtergronden wisselen die je hebt aangemaakt vanaf het toegangsscherm.

Vanuit de achtergrondopties voor het toegangsscherm kun je ook op de knop 'Focus' tikken om een focus te koppelen aan een specifieke achtergrond, bestaande achtergronden aanpassen of omhoog vegen op een achtergrond en tikken om deze te verwijderen.

Als je Face ID niet kunt gebruiken om je toegangsscherm te wijzigen, houd je je toegangsscherm ingedrukt totdat de knop 'Pas aan' verschijnt. Als de knop 'Pas aan' niet wordt weergegeven, houd je het toegangsscherm opnieuw ingedrukt en voer je vervolgens je toegangscode in.

Een achtergrond op het toegangsscherm aanpassen met filters, widgets en stijlen

1. Tik in de Instellingen-app op 'Achtergrond'.

2. Tik op 'Pas aan' in het voorbeeld van je toegangsscherm.

3. Tik op de vakken om je favoriete widgets toe te voegen en kies een lettertype voor de tijd.

4. Tik op 'Gereed' om je aanpassingen te bewaren.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  • Tik op de tijd om een lettertype en tekstkleur te kiezen.

• Tik op de vakken boven of onder de tijd om widgets, zoals 'Agenda', 'Klok', 'Weer', 'Conditie' of 'Herinneringen', toe te voegen of te verwijderen.

• Veeg naar links of rechts om fotostijlen als 'Zwart-wit', 'Duotint' of 'Kleurwassing' toe te passen.

• Om je foto bij te snijden en te verplaatsen, knijp en sleep je je foto.

• Tik op de knop 'Meer' om achtergrondopties te selecteren. Met 'Perspectiefeffect' beweegt de achtergrond wanneer je het scherm kantelt. Met 'Diepte-effect' voeg je een gelaagd effect toe aan het onderwerp van je foto.*

De lettertype- en kleuropties om de tijdweergave op je toegangsscherm aan te passen in iOS 17.

Aanpassing van de achtergrond van het toegangsscherm is beschikbaar in iOS 16 en nieuwer.

* Je kunt 'Diepte-effect' niet gebruiken op achtergronden met widgets.

Rouleren tussen meerdere foto's als achtergrond voor je toegangsscherm

1. Tik in de Instellingen-app op 'Achtergrond'.

2. Tik op 'Voeg nieuwe achtergrond toe'.

3. Selecteer 'Foto's shuffelen' in de bovenste rij met opties.

4. Stel op het scherm 'Foto's shuffelen' een frequentie in ('Bij tikken', 'Bij vergrendeling', 'Elk uur' of 'Elke dag'). Kies vervolgens een aantal foto's die in willekeurige volgorde worden geshuffeld terwijl je je iPhone in de loop van de dag gebruikt.

De frequentieopties voor 'Foto's shuffelen' wanneer je meerdere foto's instelt voor roulatie op je toegangsscherm op iPhone.
  5. Tik op 'Gereed'.