Safari instellen om altijd dezelfde webpagina te openen

Lees hoe u ervoor zorgt dat Safari op de Mac steeds dezelfde pagina weergeeft wanneer het wordt gestart, en wat u moet doen als uw browser steeds met een onverwachte startpagina komt.

Stel de algemene systeemvoorkeuren in

Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Algemeen' en zorg ervoor dat 'Sluit vensters bij het stoppen van een programma' geselecteerd is. Als deze optie niet geselecteerd is, opent Safari de door u opgegeven pagina alleen als deze was geopend toen u Safari afsloot. Meer informatie over hoe de Mac automatisch vensters, apps en documenten opnieuw opent.

Safari-voorkeuren instellen

Open Safari, kies vervolgens 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Pas deze instellingen aan:

• Open Safari met: U kunt alle instellingen kiezen behalve 'Alle vensters van laatste sessie'. Als u dit menu niet ziet, gaat u na of u de instructies in het voorgaande gedeelte hebt gevolgd.
  • Open nieuwe vensters met: Kies 'Startpagina'.
  • Startpagina: Voer de URL in van de pagina die Safari moet weergeven wanneer het wordt geopend. Of klik op 'Stel in op huidige pagina' om de URL van de pagina te gebruiken die momenteel actief is.

Als Safari steeds weer met een onverwachte startpagina komt

Als u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, maar Safari toch met een ongewenste startpagina of zoekmachine blijft komen, is het mogelijk dat een phishing-site u ertoe heeft verleid om onbekende of verdachte software te installeren.

Als u bang bent dat u malware of adware op uw Mac hebt, werkt u de Mac bij naar de nieuwste versie van macOS. Als uw Mac al de nieuwste versie gebruikt, herstart u de computer. macOS bevat een ingebouwd hulpprogramma dat bekende malware verwijdert wanneer u de Mac herstart.

Als Safari nog steeds met de ongewenste startpagina komt, controleert u of u misschien onbekende of verdachte apps, browserextensies of systeemconfiguratiebestanden hebt, en verwijdert u deze. Lees hier hoe u de beveiligingsinstellingen voor apps op uw Mac beheert.

• U verwijdert een verdachte app door op de Mac de map 'Programma's' te openen en de app naar de prullenmand te slepen. Daarna kiest u 'Finder' > 'Leeg prullenmand'.
  • Als u browserextensies wilt verwijderen, opent u de Safari-voorkeuren en klikt u op 'Extensies'. Selecteer de verdachte extensies en klik op de knop 'Verwijder installatie'.
  • Als u systeemconfiguratieprofielen* wilt verwijderen, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Profielen'. Kijk of er profielen zijn die u niet herkent of die er verdacht uitzien. Het is niet altijd meteen duidelijk of het profiel verband houdt met de startpagina die u wilt wijzigen. Klik op het verdachte profiel om het te selecteren en klik vervolgens op de knop 'Verwijder' (-) onder de lijst van profielen. Klik ter bevestiging op 'Verwijder'. Start de Mac opnieuw op en probeer nu opnieuw de startpagina te wijzigen in de Safari-voorkeuren.

* Als de Mac eigendom is van uw school of organisatie, moet u eerst informeren bij uw systeembeheerder, zodat u geen profiel verwijdert dat noodzakelijk blijkt te zijn.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.