Voorkomen dat apps en vensters opnieuw worden geopend op een Mac

Apps en hun vensters worden mogelijk automatisch opnieuw geopend wanneer u bij uw Mac inlogt of een app opent. U kunt dit gedrag als volgt beheren.

Voorkomen dat vensters opnieuw worden geopend wanneer u inlogt

Vink 'Heropen vensters bij opnieuw inloggen' uit in het bevestigingsvenster dat verschijnt wanneer u bij uw Mac uitlogt of een herstart uitvoert.

Dialoogvenster: weet u zeker dat u de computer nu wilt herstarten?

Voorkomen dat vensters opnieuw worden geopend wanneer u een app opent

U kunt voorkomen dat apps de vensters herstellen die geopend waren toen u de app voor het laatst sloot.

macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de zijbalk op 'Desktop en Dock'.

3. Scrol aan de rechterkant naar beneden en schakel 'Sluit vensters bij het stoppen van een app' in.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Algemeen'.

3. Selecteer 'Sluit vensters bij het stoppen van een app'.

Andere oplossingen

• Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u de app opent. Hierdoor worden er geen instellingen gewijzigd, maar vergeet de app alle vensters die geopend waren toen u de app voor het laatst sloot.

• Start op in de veilige modus en voer daarna een normale herstart uit. Hierdoor worden er geen instellingen gewijzigd, maar vergeet uw Mac alle apps en vensters die geopend waren toen u voor het laatst uitlogde of een herstart uitvoerde.

• Controleer de instellingen van de app. Sommige apps bieden een instelling waardoor ze telkens opnieuw worden geopend wanneer u inlogt of uw Mac opstart, of een instelling waarmee ze vensters opnieuw openen. Zo heeft Safari een instelling waarmee kan worden bepaald met welke vensters Safari wordt geopend.

• Zorg dat de app geen inlogonderdeel is. Inlogonderdelen worden telkens geopend wanneer u uw Mac opstart of bij uw Mac inlogt. U kunt inlogonderdelen toevoegen of verwijderen.