iCloud-foto's configureren en gebruiken

iCloud-foto's werkt samen met de Foto's-app om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.

iPad Pro en iPhone 12 Pro die hetzelfde iCloud-fotogeheugen tonen

Hoe iCloud-foto's werkt

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's automatisch in iCloud, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u op een apparaat aanbrengt in uw verzameling, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten. Uw foto's en video's zijn geordend in jaren, maanden, dagen en alle foto's. En al uw terugblikken en personen worden overal bijgewerkt. Zo kunt u snel herinneringen, gezinsleden of vrienden vinden die u zoekt.

Het kan even duren voordat uw foto's en video's zichtbaar zijn op al uw apparaten en op iCloud.com. Dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

iCloud-foto's inschakelen

Configureer iCloud op al uw apparaten en log op alle apparaten met dezelfde Apple ID in bij iCloud. Als u een pc hebt, hebt u Windows 7 of hoger nodig en iCloud voor Windows.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik op 'Foto's' en schakel iCloud-foto's in.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik in de navigatiekolom op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Foto's'.

Als u een lagere versie van macOS hebt, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer vervolgens 'iCloud-foto's'.

Op een Apple TV 4K of Apple TV HD

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts'.
  2. Selecteer 'iCloud'.
  3. Schakel iCloud-foto's in.

Op een Windows-pc

Wat er gebeurt als u foto's bewerkt of verwijdert

Uw foto's en video's worden in iCloud opgeslagen in de originele structuur met de volledige resolutie. Dit omvat HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC en MP4, evenals speciale structuren die u vastlegt met uw iPhone of iPad, zoals slowmotion, timelapse, 4K-video en Live Photos. De foto's en video's die u met deze apparaten maakt, worden in de HEIF- en HEVC-structuur bewaard. Wanneer u foto's of video's bewerkt of verwijdert, wordt dit op al uw apparaten doorgevoerd.

Wijzigingen worden op al uw apparaten weergegeven

Wanneer u bewerkingen aanbrengt in de Foto's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch of op uw Mac, wordt de foto automatisch bijgewerkt op al uw apparaten, inclusief uw Apple TV. Dus als u een foto bijsnijdt of verbetert op uw iPhone, ziet u deze wijzigingen ook wanneer u op uw Mac naar uw bibliotheek kijkt. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud en u kunt er op elk gewenst moment naar teruggaan en eventuele aangebrachte wijzigingen ongedaan maken.

Foto's worden van al uw apparaten verwijderd

De foto's en video's die u verwijdert op één apparaat, worden overal verwijderd waar u iCloud-foto's gebruikt. Foto's en video's blijven nog 30 dagen in de map 'Recent verwijderd' staan. Daarna worden ze permanent verwijderd.

Kopieën van uw foto's en video's downloaden

Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in uw iCloud-reservekopie, dus u doet er goed aan reservekopieën van uw bibliotheek te bewaren. Volg de onderstaande stappen om kopieën van uw foto's en video's naar uw Mac of pc te downloaden. U kunt ook uw bibliotheek importeren op uw Mac of pc

Uw foto's en video's downloaden vanaf iCloud.com

1. Klik op iCloud.com op 'Foto's'.
  2. Selecteer de foto's en video's die u wilt downloaden.
  3. Klik op de downloadknop  rechtsboven en houd deze ingedrukt. Als u het materiaal wilt downloaden precies zoals het is opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigde originelen'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF of HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'.
  4. Klik op 'Download'.
    Safari-browservenster met downloadopties voor iCloud-foto's

Foto's en video's downloaden vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app en selecteer een of meer foto's of video's.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Tik op 'AirDrop' en selecteer het apparaat waarmee u wilt delen. Meer informatie over het gebruik van AirDrop.

Foto's en video's downloaden vanaf een Mac

1. Open de Foto's-app op de Mac.
  2. Selecteer een of meer foto's of video's.
  3. Sleep het materiaal naar het bureaublad, of Control-klik en selecteer 'Deel' > 'AirDrop'.

Zorgen dat u voldoende opslagruimte hebt

Foto's en video's die u in iCloud-foto's bewaart, nemen opslagruimte in beslag in iCloud en op uw apparaat. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt en voldoende ruimte op uw apparaat, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt. Meer informatie over iCloud-opslag en apparaatopslag.

Als u meer iCloud-opslagruimte nodig hebt

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer ruimte nodig hebt, kunt u meer iCloud-opslag kopen. Er zijn abonnementen beschikbaar vanaf 50 GB voor $ 0,99 (USD) per maand. Als u kiest voor een abonnement van 200 GB of 2 TB, kunt u uw opslagruimte delen met uw gezin. Meer informatie over hoe u meer iCloud-opslag kunt kopen

Als u meer apparaatopslag nodig hebt

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's in hun oorspronkelijke versie met hoge resolutie. Om opslagruimte te besparen op uw apparaat, kunt u 'Optimaliseer opslag' inschakelen.

Als u 'Optimaliseer opslag' inschakelt, wordt de grootte van de bibliotheek op uw apparaat automatisch beheerd met iCloud-foto's. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud, terwijl op uw apparaat plaatsbesparende versies worden bewaard. Uw bibliotheek wordt alleen geoptimaliseerd wanneer er ruimte nodig is. De foto's en video's die u het minst vaak bekijkt, worden als eerste geoptimaliseerd. Als u de originele foto's en video's nodig hebt, kunt u deze downloaden via wifi of een mobiel netwerk.

Als u 'Download originelen' inschakelt, worden uw originele foto's en video's in hoge resolutie bewaard in iCloud en op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Kies 'Optimaliseer [apparaat]-opslag'.
    Foto-instellingen met iCloud-foto's ingeschakeld en 'Optimaliseer iPhone-opslag' geselecteerd op een iPhone

Op een Mac

1. Open de app Foto's en klik op 'Foto's' in de menubalk.
  2. Klik op 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'iCloud' en selecteer een opslaginstelling.

Uploads van een bibliotheek naar iCloud onderbreken

Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, worden uw foto's en video's geüpload naar iCloud. Hoelang dit duurt, hangt af van de grootte van uw verzameling en van de snelheid van uw internetverbinding. Als u een grote verzameling foto's en video's hebt, kan het uploaden wat langer duren. U kunt zien wat de status is, en u kunt de upload één dag uitstellen.

• Open de Foto's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, ga naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Alle foto's'. Scrol vervolgens naar de onderkant van het scherm.
  • Open de Foto's-app op uw Mac. Selecteer 'Bibliotheek' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Alle foto's' in de lijst van tabs op de knoppenbalk. Scrol naar de onderkant van uw foto's en klik op 'Onderbreek'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.