iCloud-foto's en -video's downloaden

Met iCloud-foto's kun je op elk apparaat een kopie van je foto's en video's downloaden.

Foto's en video's downloaden vanaf iCloud.com

Als je kopieën van je foto's en video's uit iCloud.com wilt bewaren op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc, volg je deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op iCloud.com op 'Foto's'.

2. Tik op 'Selecteer' en tik vervolgens op een foto of video. Je kunt meerdere foto's selecteren door erop te tikken. Tik op 'Selecteer alles' om je hele bibliotheek te selecteren.

3. Tik op de knop MeerNo alt supplied for Image.

4. Kies 'Download' en tik vervolgens op 'Download' om te bevestigen.

Als je foto's worden gedownload als zipbestand, lees je hier hoe je dit bestand uitpakt op je iPhone, iPad of iPod touch.

Op een Mac of pc

1. Klik op iCloud.com op 'Foto's' en selecteer een foto of video. Houd de Command-toets op de Mac of de Ctrl-toets op de pc ingedrukt om meerdere foto's of video's te selecteren.

2. Klik in de bovenhoek van het venster op de downloadknophet iCloud-downloadsymbool en houd deze ingedrukt. Als je een foto of video wilt downloaden zoals deze oorspronkelijk is opgenomen of geïmporteerd, kies je 'Ongewijzigd origineel'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen, en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF or HEVC had) kies je 'Meest compatibel'.*

3. Klik op 'Download'.

Als je foto's worden gedownload als zipbestand, lees je hier hoe je dit bestand uitpakt op je Mac of pc.

Wat er gebeurt als je foto's of video's verwijdert

Houd er rekening mee dat wanneer je een foto verwijdert uit iCloud-foto's, deze ook wordt verwijderd uit iCloud en van alle andere apparaten waarop je bent ingelogd met dezelfde Apple ID, zelfs als je 'Download en bewaar originelen' of 'Download originelen naar deze Mac' hebt ingeschakeld. Als je ervoor kiest om de originelen te downloaden, heeft dit ook gevolgen voor de opslag op je apparaat. Lees hier hoe je de opslagruimte op je apparaat beheert. Je kunt ook lezen hoe je AirDrop gebruikt om je foto's en video's te delen met een ander apparaat.

Foto's en video's downloaden vanuit de Foto's-app

Als je kopieën van je foto's en video's in volledig formaat wilt downloaden van de Foto's-app naar je iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of nieuwer of iPadOS, of naar je Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of nieuwer, volg je deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'iCloud' en vervolgens op 'Foto's'.

3. Selecteer 'Download en bewaar originelen'.

Op een Mac

1. Open de Foto's-app.

2. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren'.

3. Selecteer 'iCloud' en klik op 'Download originelen naar deze Mac'.

Op een pc

Als je een pc gebruikt, kun je iCloud voor Windows configureren en kopieën van je foto's en video's downloaden van iCloud-foto's.

Lees hier wat er gebeurt als je een foto verwijdert uit iCloud-foto's.

Foto's en video's downloaden vanuit gedeelde albums

Je kunt kopieën van foto's en video's uit gedeelde albums downloaden naar je eigen bibliotheek. Meer informatie over het gebruik van gedeelde albums.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.

2. Scrol omlaag naar 'Gedeelde albums' en selecteer een album.

3. Tik op de foto of video en tik vervolgens op de deelknopNo alt supplied for Image.

4. Kies 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar video'.

Op een Mac

1. Open Foto's en selecteer een gedeeld album in het linkermenu.

2. Selecteer de foto of video.

3. Control-klik op een foto of video en kies vervolgens 'Importeer'.

Op een pc

In iCloud voor Windows 11.1:

1. Kies het Start-menu > 'iCloud gedeelde albums'.

2. Klik dubbel op het gedeelde album waaruit je foto's of video's wilt downloaden.

3. Klik dubbel op een foto of video en kopieer deze naar een andere map op je computer.

In iCloud voor Windows 7.x:

1. Open een venster in Windows Verkenner.

2. Klik op 'iCloud-foto's' in het navigatievenster.

3. Klik dubbel op de map 'Gedeeld'.

4. Klik dubbel op het gedeelde album waaruit je foto's of video's wilt downloaden.

5. Klik dubbel op een foto of video en kopieer deze naar een andere map op je computer.

Als je het volledige album wilt downloaden, open je een Verkenner-venster of Windows Verkenner-venster (Windows 7), open je de map 'Afbeeldingen' en vervolgens de map 'iCloud-foto's'. Kopieer de map 'Gedeeld album' naar een andere locatie op je computer.

Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van je foto's of video's