Vliegtuigmodus gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch

U kunt de vliegtuigmodus gebruiken om de draadloze functies op uw apparaat uit te schakelen terwijl u in een vliegtuig vliegt.

iPhone en Apple Watch met vliegtuigmodus ingeschakeld

Vliegtuigmodus inschakelen

Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPod touch of iPad en tik vervolgens op de knop 'Vliegtuigmodus' iPhone-symbool 'Vliegtuigmodus'. U kunt ook naar Instellingen gaan en daar de vliegtuigmodus selecteren om deze in te schakelen.

Op een Apple Watch houdt u uw vinger op de onderkant van het scherm tot u het bedieningspaneel ziet. Vervolgens veegt u omhoog en tikt u op de knop 'Vliegtuigmodus' Watch-symbool 'Vliegtuigmodus'. U kunt ook naar Instellingen gaan en op 'Vliegtuigmodus' tikken.

U kunt de iPhone en Apple Watch instellen om de instelling voor de vliegtuigmodus van het andere apparaat over te nemen. Ga naar de Watch-app op uw iPhone en tik op 'Algemeen' > 'Vliegtuigmodus' > 'Match iPhone'.

Wanneer u de vliegtuigmodus inschakelt, worden alle radio's (behalve Bluetooth) uitgeschakeld. Als u Bluetooth uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is ingeschakeld, zal het apparaat dit onthouden de volgende keer dat u de vliegtuigmodus inschakelt.

Wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus

Als de luchtvaartmaatschappij dit toestaat, kunt u wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus. U moet deze dan wel afzonderlijk inschakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open het bedieningspaneel vanaf het beginscherm.
  2. Tik op het wifisymbool  of het Bluetooth-symbool  .

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Wifi' of 'Instellingen' > 'Bluetooth' gaan.

Op een Apple Watch:

1. Voor wifi houdt u uw vinger op de onderkant van het scherm tot u het bedieningspaneel ziet.
  2. Veeg omhoog en tik op het wifisymbool  .

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Wifi' gaan. Voor Bluetooth gaat u naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.

Als u wifi of Bluetooth inschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd, zijn deze functies ook ingeschakeld de volgende keer dat u de vliegtuigmodus gebruikt, tenzij u deze uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd.

Meer informatie

Wifi en Bluetooth bedienen in het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad of iPod touch