De vliegtuigmodus gebruiken op je iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Apple Vision Pro

Je kunt de vliegtuigmodus gebruiken om de draadloze functies op je apparaat uit te schakelen terwijl je in een vliegtuig vliegt.

Vliegtuigmodus inschakelen

ios-17-iphone-14-pro-watchos-10-series-8-airplane-mode
  • Open het bedieningspaneel op je iPhone of iPod touch, op je iPad of op je Apple Vision Pro en tik vervolgens op de knop 'Vliegtuigmodus'knop 'Vliegtuigmodus' .

• Druk op de zijknop van de Apple om het bedieningspaneel te openen en tik vervolgens op de knop 'Vliegtuigmodus'knop 'Vliegtuigmodus' . Veeg in watchOS 9 en ouder omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen.

• Je kunt de iPhone en Apple Watch configureren om de instelling voor de vliegtuigmodus van het andere apparaat over te nemen. Ga naar de Apple Watch-app op je iPhone en tik op 'Algemeen' > 'Vliegtuigmodus' > 'Match iPhone'.

• Wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt, worden alle radio's (behalve Bluetooth) uitgeschakeld. Je kunt niet bellen, maar je kunt wel naar muziek luisteren, games spelen, video's bekijken en andere apps gebruiken waarvoor geen netwerk- of telefoonverbindingen nodig zijn. Als je Bluetooth uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is ingeschakeld, zal het apparaat dat onthouden en zal het de volgende keer dat je de vliegtuigmodus inschakelt, ook Bluetooth uitschakelen.

De Apple Vision Pro maakt alleen gebruik van wifiverbindingen. Lees meer over de reismodus op de Apple Vision Pro.

Wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus

Als de luchtvaartmaatschappij dit toestaat, kun je wifi en Bluetooth gebruiken in de vliegtuigmodus. Je moet deze dan wel afzonderlijk inschakelen.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Vision Pro:

1. Open het bedieningspaneel vanaf het beginscherm.

2. Tik op de wifiknopwifisymbool of de Bluetooth-knopBluetooth-symbool.

Je kunt ook naar 'Instellingen' > 'Wifi' of 'Instellingen' > 'Bluetooth' gaan.

Op een Apple Watch:

1. Druk voor wifi op de zijknop om het bedieningspaneel te openen.

2. Swipe omhoog en tik op de wifiknopwifisymbool .

Je kunt ook naar 'Instellingen' > 'Wifi' gaan. Voor Bluetooth ga je naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.

Als je wifi of Bluetooth inschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd, zijn deze functies ook ingeschakeld de volgende keer dat je de vliegtuigmodus gebruikt, tenzij je deze uitschakelt terwijl de vliegtuigmodus is geactiveerd.

Meer informatie

Wifi en Bluetooth bedienen in het bedieningspaneel op je iPhone, iPad of iPod touch