Bluetooth en wifi gebruiken in het bedieningspaneel

Lees hier hoe je wifi en Bluetooth kunt regelen vanuit het bedieningspaneel op je iPhone, iPad en iPod touch.

Over wifi en Bluetooth

Wanneer je de wifi- of Bluetooth-knoppen in het bedieningspaneel uitzet, wordt de verbinding van je apparaat met wifi en Bluetooth-accessoires onmiddellijk verbroken. Wifi en Bluetooth blijven beschikbaar, zodat je onderstaande functies kunt blijven gebruiken:

• AirDrop

• AirPlay

• Apple Pencil

• Apple Watch

• Continuïteit-functies, zoals Handoff en Instant Hotspot

• Instant Hotspot

• Locatievoorzieningen

• Ontgrendel met Apple Watch

De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel op je iPhone of iPod touch, of iPad en tik op de wifi-knop wifi-knophet wifisymbool. Het symbool wordt grijs en je apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee je bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, is de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• Je wifi inschakelt in het bedieningspaneel.

• Je verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.

• Je naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.

• Het 5:00 uur lokale tijd is.

• Je je apparaat herstart.

De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel op je iPhone of iPod touch, of iPad en tik op de Bluetooth-knophet Bluetoothsymbool. Het symbool wordt grijs en je apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kun je je iOS- of iPadOS-apparaat niet meer verbinden met je Bluetooth-accessoires totdat:

• Je Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.

• Je verbinding maakt met een Bluetooth-accessoires via 'Instellingen' > 'Bluetooth' of door te tikken op het AirPlay-symboolGeen alt beschikbaar voor afbeelding of Geen alt beschikbaar voor afbeelding en een Bluetooth-accessoire te selecteren.

• Het 5:00 uur lokale tijd is.

• Je je apparaat herstart.

Wifi en Bluetooth uitschakelen

Als je wifi en Bluetooth volledig wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten, volg je deze stappen:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.

• Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op je iOS- of iPadOS-apparaat.

De vliegtuigmodus schakelt wifi en Bluetooth mogelijk ook uit, tenzij je deze hebt ingeschakeld terwijl de vliegtuigmodus al geactiveerd was. Lees hier meer over het gebruik van wifi en Bluetooth in vliegtuigmodus.