Reservekopieën van de iPhone, iPad en iPod touch vinden

U kunt een lijst laten weergeven van iOS-reservekopieën op uw Mac, pc en iOS-apparaat. Lees hoe u reservekopieën verwijdert, kopieert, enzovoort.

iOS-reservekopieën bewaard op de Mac of pc zoeken

Dit moet u weten om te voorkomen dat u reservekopiebestanden vernietigt:

• iTunes bewaart reservekopieën in een map met de naam 'Backup' in uw map 'Gebruikers'. De locatie van de map 'Reservekopie' verschilt per besturingssysteem. U kunt de map 'Reservekopie' kopiëren, maar u moet deze map nooit verplaatsen naar een andere map, externe schijf of netwerkschijf.
  • U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet bewerken, verplaatsen of extraheren, omdat de bestanden dan onbruikbaar kunnen worden. Als u bijvoorbeeld een verplaatst reservekopiebestand wilt herstellen, moet u het eerst terugzetten omdat het bestand anders niet werkt. Reservekopieën fungeren als een veilige kopie van uw volledige apparaat. Dus hoewel u de inhoud van een reservekopiebestand kunt weergeven of benaderen, is deze inhoud meestal niet opgeslagen in een leesbare indeling.

iOS-reservekopieën zoeken op uw Mac

Zo krijgt u een lijst van reservekopieën:

1. Klik op Vergrootglas in de menubalk.
  2. Typ of kopieer en plak het volgende: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Druk op Return.

Een specifieke reservekopie opzoeken:

1. Open iTunes. Klik op 'iTunes' in de menubalk en klik op 'Voorkeuren'.
  2. Klik op 'Apparaten'.
  3. Control-klik op de gewenste reservekopie en selecteer 'Toon in Finder'.
    Apparaatvoorkeuren

Zoeken naar iOS-reservekopieën in Windows 7, 8 of 10

Voor een lijst met uw reservekopieën gaat u naar '\Gebruikers\(gebruikersnaam)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\'.

U kunt ook deze stappen uitvoeren:

1. Geef de zoekbalk weer:
    • In Windows 7 klikt u op 'Start'.
    • In Windows 8 klikt u op het vergrootglas in de rechterbovenhoek.
    • In Windows 10 klikt u op de zoekbalk naast de startknop.
  2. Voer in de zoekbalk '%appdata%' in. of %USERPROFILE% (als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store).
  3. Druk op Return.
  4. Dubbelklik op deze mappen: 'Apple' of 'Apple Computer' > MobileSync > Reservekopie.

iOS-reservekopieën op de Mac of pc verwijderen of kopiëren

U moet materiaal in de reservekopiebestanden niet bewerken, verplaatsen of extraheren, omdat de bestanden dan onbruikbaar kunnen worden. Gebruik de volgende gedeelten om kopieën van uw reservekopieën te maken of om reservekopieën te verwijderen die u niet meer nodig hebt.

iOS-reservekopieën kopiëren naar een andere locatie

Als u kopieën van uw reservekopieën nodig hebt, kunt u de map 'Backup' opzoeken en de volledige map (niet alleen een deel ervan) kopiëren naar een andere plek, zoals een externe schijf of een netwerkopslaglocatie.

Wanneer u Time Machine gebruikt, wordt de map 'Backup' automatisch gekopieerd wanneer u een reservekopie maakt van de thuismap op uw Mac.

iOS-reservekopieën verwijderen

1. Mac: kies 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: kies 'Bewerken' > 'Voorkeuren'. Lees hoe u menu's in Windows 7 en 8 inschakelt.
  2. Klik op 'Apparaten'.
  3. Kies de reservekopie die u wilt verwijderen. Als u meerdere apparaten of reservekopieën hebt, beweegt u de muisaanwijzer over de reservekopie voor meer informatie.
    Apparaatvoorkeuren
  4. Klik op 'Verwijder reservekopie' en bevestig.

iOS-reservekopieën in iCloud zoeken en beheren

Als u iCloud-reservekopie gebruikt, ziet u geen lijst met reservekopieën op iCloud.com. Zo vindt u de iCloud-reservekopieën op uw iOS-apparaat, Mac of pc.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

• Als u iOS 11 gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'.
  • Als u iOS 10.3 gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'. Tik op de grafische weergave van uw iCloud-opslaggebruik en vervolgens op 'Beheer opslag'.
  • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag'.

Tik op een reservekopie om meer informatie weer te geven, te kiezen welke gegevens in de reservekopie moeten worden opgenomen of de reservekopie te verwijderen.

U kunt alleen kiezen van welk materiaal een reservekopie moet worden gemaakt in het menu 'Instellingen' van het apparaat waarop dat materiaal staat. Hoewel u bijvoorbeeld de iPad-reservekopie kunt weergeven op uw iPhone, kunt u alleen in het menu 'Instellingen' op de iPad kiezen van welk iPad-materiaal een reservekopie moet worden gemaakt.

Op een Mac:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Klik op 'Beheer'.
  4. Selecteer 'Reservekopieën'.

Op een pc:

1. Open iCloud voor Windows
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Selecteer 'Reservekopieën'.

Lees hoe u iCloud-reservekopieën verwijdert van uw Mac of pc en hoe u ze beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.