Een abonnement nemen op iTunes Match

Met iTunes Match krijgt u op al uw apparaten toegang tot al uw muziek, ook tot nummers die u uit andere bronnen (zoals cd's) hebt geïmporteerd.

Als u een abonnement op Apple Music hebt, krijgt u alle voordelen van iTunes Match, plus toegang tot de hele Apple Music-catalogus. U kunt ook een gezinsabonnement nemen, zodat u de catalogus kunt delen met de leden van uw gezin. Lees hoe u een abonnement op Apple Music neemt.

Over iTunes Match

iTunes Match voegt al uw muziek toe aan uw iCloud-muziekbibliotheek1. Dit gaat via iTunes op een Mac of pc. U krijgt op al uw apparaten toegang tot uw muziek door iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen op elk apparaat.

Voor een abonnement op iTunes Match hebt u iTunes 10.5.2 of hoger nodig op uw Mac of pc. Download de nieuwste versie van iTunes.

iTunes Match is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is. iCloud-muziekbibliotheek is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Een abonnement nemen op iTunes Match

1. Open iTunes op de Mac of pc. Zorg dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Klik boven in het iTunes-venster op 'Store'.
  3. Klik onder 'Direct naar' rechts in het venster op 'iTunes Match'.
  4. Klik op de knop 'Abonneer'.
  5. Nu wordt het dialoogvenster 'Log in om een abonnement op iTunes Match te nemen' weergegeven. Voer hier de Apple ID en het wachtwoord in die u gebruikt voor aankopen in de iTunes Store.
  6. U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te bevestigen. Voeg een geldige betaalwijze toe en tik op 'Abonneer'. U kunt Store-tegoed gebruiken om een iTunes Match-abonnement te betalen, maar u moet toch een geldige betaalwijze hebben geregistreerd.
  7. Accepteer de Algemene voorwaarden van iTunes Match.
  8. iTunes scant automatisch de iTunes-bibliotheek op overeenkomsten. Een statusindicator geeft de voortgang van de scan aan. U kunt de scan op elk ogenblik handmatig pauzeren en hervatten door te klikken op de knop 'Stop' of 'Start'. Als tijdens het zoeken naar overeenkomsten en het uploaden de internetverbinding wordt verbroken of de stroomtoevoer wordt onderbroken, gaat iTunes automatisch verder vanaf het punt waar het proces is gestopt de volgende keer dat u iTunes opent.

Als de bewerking is voltooid, ziet u een downloadsymbool  naast de items die vanaf iCloud kunnen worden gedownload. Als u het downloadsymbool niet ziet, staat het item al in uw lokale iTunes-bibliotheek.

Uw iTunes Match-abonnement opzeggen

Uw iTunes Match-abonnement wordt standaard automatisch vernieuwd aan het einde van uw eenjarige abonnementsperiode. U kunt uw abonnement op iTunes Match uw bekijken of opzeggen vanaf een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV (4e generatie).

iTunes Match gebruiken

U krijgt toegang tot uw nummers en afspeellijsten op andere apparaten door iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen op elke iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc waarop u toegang wilt hebben tot uw muziekcollectie.

Wanneer u op uw iOS-apparaat of computer inlogt met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt, koppelt u dat apparaat met uw account en krijgt u toegang tot uw iCloud-muziekbibliotheek.

Het kan even duren voordat uw muziek uit iTunes op een Mac of pc is geüpload naar uw iCloud-muziekbibliotheek. Als u op een ander apparaat nog geen muziek ziet, probeert u het later opnieuw. Wanneer iTunes Match klaar is, wordt er een downloadsymbool  weergegeven naast alle content die zich in uw iCloud-muziekbibliotheek bevindt maar nog niet is gedownload op dat apparaat.

Meer over iTunes Match

• iTunes Match heeft een limiet van 100.000 nummers.
  • iTunes Store-aankopen die zijn gedaan met de Apple ID die ook wordt gebruikt voor iTunes Match, tellen niet mee voor de limiet van 100.000 nummers.
  • Niet-gematcht materiaal wordt in de oorspronkelijke staat geüpload. De uploadtijd hangt af van de hoeveelheden die worden geüpload en van de lokale netwerksnelheden.
  • Nummers die groter zijn dan 200 MB, worden niet geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers die langer duren dan twee uur, worden niet geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers met DRM (Digital Rights Management) worden niet gematcht of geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek, tenzij uw computer is gemachtigd voor het afspelen van dergelijk materiaal.
  • Wanneer u een abonnement neemt op iTunes Match, wordt informatie over uw iTunes-bibliotheek via Genius gekoppeld aan uw Apple ID. U kunt Genius niet uitschakelen terwijl u iTunes Match gebruikt.

Over bestandsstructuren

• Van nummers met ALAC-, WAV- of AIFF-indeling wordt eerst een 256 Kbps AAC-versie gemaakt. Deze versie wordt vervolgens geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek, zodat deze op al uw andere apparaten kan worden afgespeeld. Uw oorspronkelijke muziekbestand blijft op uw Mac of pc staan.
  • Nummers die zijn gecodeerd met de structuur AAC of MP3 die niet voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria, worden niet gematcht of geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers die zijn gecodeerd als MP3 of AAC en die zijn gematcht met de iTunes Store, kunnen als 256 kbps AAC worden gedownload uit de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers uit de iTunes Store zijn mogelijk van een hogere kwaliteit dan uw eigen versies. Als u liever de betere iTunes Store-versie wilt, verwijdert u de nummers uit uw iTunes-bibliotheek en downloadt u de nummers opnieuw uit de iTunes Store.

Meer informatie

1iCloud-muziekbibliotheek wordt ook vaak genoemd als functie van Apple Music. iCloud-muziekbibliotheek maakt deel uit van iTunes Match en van Apple Music. Als u een Apple Music-abonnement hebt, hebt u geen iTunes Match-abonnement nodig, behalve als u uw muziek wilt kunnen afspelen op een Apple TV (2e of 3e generatie).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.