Een abonnement nemen op iTunes Match

Met iTunes hebt u toegang tot al uw muziek, op al uw apparaten, ook tot nummers die u hebt geïmporteerd vanaf andere bronnen, zoals cd's.

Als u een abonnement op Apple Music hebt, krijgt u alle voordelen van iTunes Match, plus toegang tot de hele Apple Music-catalogus. U kunt ook een gezinsabonnement nemen, zodat u de catalogus kunt delen met de leden van uw gezin. Lees hier hoe u een abonnement op Apple Music neemt.

Over iTunes Match

iTunes Match voegt al uw muziek toe aan uw iCloud-muziekbibliotheek1. Dit gaat via iTunes op een Mac of pc. U krijgt op al uw apparaten toegang tot uw muziek door iCloud-muziekbibliotheek in te schakelen op elk apparaat.

Voor een abonnement op iTunes Match hebt u iTunes 10.5.2 of hoger nodig op uw Mac of pc. Download de nieuwste versie van iTunes.

iTunes Match is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees hier wat er in uw land beschikbaar is. iTunes Match is niet beschikbaar voor Android-apparaten.

iCloud-muziekbibliotheek is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Een abonnement nemen op iTunes Match

1. Open iTunes op de Mac of pc. Zorg dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Klik bovenaan het iTunes-venster op 'Store'.
  3. Scrol helemaal omlaag in het Store-venster. Klik onder 'Kenmerken' op 'iTunes Match'.
    Een iTunes-venster met de onderkant van het tabblad 'Store'. 'iTunes Match' is geselecteerd onder 'Kenmerken'.
  4. Klik op de knop 'Abonneer'.
  5. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u gebruikt voor aankopen in de iTunes Store.
  6. U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te bevestigen. Voeg een geldige betaalmethode toe en tik op 'Abonneer'. U kunt Store-tegoed gebruiken om een iTunes Match-abonnement te betalen, maar u moet toch een geldige betaalwijze hebben geregistreerd.
  7. Ga akkoord met de Algemene voorwaarden van Apple mediadiensten.
  8. iTunes scant automatisch de iTunes-bibliotheek op overeenkomsten. Een statusindicator geeft de voortgang van de scan aan. U kunt de scan op elk ogenblik handmatig pauzeren en hervatten door te klikken op de knop 'Stop' of 'Start'. Als tijdens het zoeken naar overeenkomsten en het uploaden de internetverbinding wordt verbroken of de stroomtoevoer wordt onderbroken, gaat iTunes automatisch verder vanaf het punt waar het proces is gestopt de volgende keer dat u iTunes opent.

Wanneer de procedure is voltooid, ziet u het downloadsymbool naast de items die kunnen worden gedownload van iCloud. Als u het downloadsymbool niet ziet, staat het item al in uw lokale iTunes-bibliotheek.

Uw iTunes Match-abonnement opzeggen

Uw iTunes Match-abonnement wordt standaard automatisch vernieuwd aan het einde van uw eenjarige abonnementsperiode. Lees hier hoe u uw abonnement opzegt.

iTunes Match gebruiken

Als u uw nummers en afspeellijsten wilt afspelen op andere apparaten, schakelt u iCloud-muziekbibliotheek in op elke iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc waarop u wilt kunnen beschikken over uw muziekverzameling.

Wanneer u op uw iOS-apparaat of computer inlogt met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt, koppelt u dat apparaat met uw account en krijgt u toegang tot uw iCloud-muziekbibliotheek.

Het kan even duren voordat uw muziek uit iTunes op een Mac of pc is geüpload naar uw iCloud-muziekbibliotheek. Als u op een ander apparaat nog geen muziek ziet, probeert u het later opnieuw. Wanneer iTunes Match klaar is, wordt het downloadsymbool weergegeven naast al het materiaal dat zich in uw iCloud-muziekbibliotheek bevindt maar dat niet is gedownload op dat apparaat.

Meer over iTunes Match

• iTunes Match heeft een limiet van 100.000 nummers.
  • iTunes Store-aankopen die zijn gedaan met de Apple ID die ook wordt gebruikt voor iTunes Match, tellen niet mee voor de limiet van 100.000 nummers.
  • Niet-gematcht materiaal wordt in de oorspronkelijke staat geüpload. De uploadtijd hangt af van de hoeveelheden die worden geüpload en van de lokale netwerksnelheden.
  • Nummers die groter zijn dan 200 MB, worden niet geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers die langer duren dan twee uur, worden niet geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers met DRM (Digital Rights Management) worden niet gematcht of geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek, tenzij uw computer is gemachtigd voor het afspelen van dat materiaal.
  • Wanneer u een abonnement neemt op iTunes Match, wordt informatie over uw iTunes-bibliotheek via Genius gekoppeld aan uw Apple ID. U kunt Genius niet uitschakelen terwijl u iTunes Match gebruikt.

Over bestandsstructuren

• Van nummers met ALAC-, WAV- of AIFF-indeling wordt eerst een 256 kbps AAC-versie gemaakt. Deze versie wordt vervolgens geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek, zodat deze op al uw andere apparaten kan worden afgespeeld. Uw oorspronkelijke muziekbestand blijft op uw Mac of pc staan.
  • Nummers die zijn gecodeerd met de structuur AAC of MP3 en die niet voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria, worden niet gematcht of geüpload naar de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers die zijn gecodeerd met de structuur MP3 of AAC en die zijn gematcht naar de iTunes Store, kunnen als 256 kbps AAC worden gedownload uit de iCloud-muziekbibliotheek.
  • Nummers uit de iTunes Store zijn mogelijk van een hogere kwaliteit dan uw eigen versies. Als u liever de betere iTunes Store-versie wilt, verwijdert u de nummers uit uw iTunes-bibliotheek en downloadt u de nummers opnieuw uit de iTunes Store.

Meer informatie

1. iCloud-muziekbibliotheek wordt ook vaak genoemd als functie van Apple Music. iCloud-muziekbibliotheek maakt deel uit van zowel iTunes Match als van Apple Music. Als u een Apple Music-abonnement hebt, hebt u geen iTunes Match-abonnement nodig, behalve als u uw muziek wilt kunnen afspelen op een Apple TV (2e of 3e generatie).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.