Een abonnement nemen op iTunes Match

Met iTunes hebt u toegang tot al uw muziek, op al uw apparaten, ook tot nummers die u hebt geïmporteerd vanaf andere bronnen, zoals cd's.

Als u een abonnement op Apple Music hebt, krijgt u alle voordelen van iTunes Match, plus toegang tot de hele Apple Music-catalogus. U kunt ook een gezinsabonnement nemen, zodat u de catalogus kunt delen met de leden van uw gezin. Lees hier hoe u een abonnement op Apple Music neemt.

Over iTunes Match

iTunes Match uploadt uw muziekbibliotheek vanuit de Muziek-app op een Mac of iTunes voor Windows op een pc. Vervolgens hebt u toegang tot uw muziekbibliotheek op alle apparaten waarop 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld.

Om u te abonneren op iTunes Match, moet u uw Mac bijwerken naar de nieuwste versie van macOS. Zorg er op een pc voor dat u de nieuwste versie van iTunes voor Windows hebt.

iTunes Match is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Een abonnement nemen op iTunes Match

1. Op een Mac opent u de Muziek-app. Open iTunes voor Windows op uw pc.
  2. Op een Mac gaat u naar de navigatiekolom en klikt u op 'iTunes Store'. Ziet u de iTunes Store niet ziet staan op uw Mac? Op een pc klikt u op 'Store' bovenaan het iTunes-venster.
  3. Scrol helemaal omlaag in het Store-venster. Klik onder 'Kenmerken' op 'iTunes Match'.
  4. Klik op de knop 'Abonneer'.
  5. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  6. Bevestig uw factuurgegevens en voeg een geldige betaalmethode toe.* Klik vervolgens op 'Abonneer'.

Nadat u bent geabonneerd, scant iTunes Match uw muziekbibliotheek automatisch op overeenkomsten. Een statusindicator geeft de voortgang van de scan aan. U kunt de scan op elk ogenblik handmatig pauzeren en hervatten door te klikken op de knop 'Stop' of 'Start'. Als de internetverbinding van de Mac of pc tijdens het uploadproces wordt verbroken, gaat iTunes Match automatisch door vanaf het punt waar het gebleven was wanneer u de Muziek-app of iTunes voor Windows de volgende keer opent.

Nadat uw muziekbibliotheek is geüpload, ziet u het downloadsymbool naast de nummers staan die beschikbaar zijn voor downloaden vanuit iCloud. Als u het downloadsymbool niet ziet, staat het nummer al in uw lokale muziekbibliotheek.

*U kunt Store-tegoed gebruiken om uw iTunes Match-abonnement te betalen, maar u moet voldoende Store-tegoed voor de eerste verlenging hebben. Lees hier hoe u Store-tegoed toevoegt aan uw account.

Uw iTunes Match-abonnement opzeggen

Uw iTunes Match-abonnement wordt standaard automatisch vernieuwd aan het einde van uw eenjarige abonnementsperiode. Lees hier hoe u uw abonnement opzegt.

iTunes Match gebruiken

Om op andere apparaten toegang te krijgen tot uw nummers en afspeellijsten, schakelt u 'Synchroniseer bibliotheek' in op al uw apparaten.

Wanneer u op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc inlogt met de Apple ID die u voor iTunes Match gebruikt, koppelt u dat apparaat aan uw account en krijgt u toegang tot uw muziekbibliotheek.

Het kan even duren voordat iTunes Match uw muziek vanaf een Mac of pc heeft geüpload. Als u op een ander apparaat nog geen muziek ziet, probeert u het later opnieuw. Nadat iTunes Match het uploaden van uw muziekbibliotheek heeft voltooid, verschijnt het downloadsymbool naast de geüploade muziek.

iTunes Match is niet beschikbaar voor Android-apparaten.

Meer informatie

iTunes Match is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.